Русия реагира на асоциирането на Украйна с ЕС, вдига митата

Москва обложи 174 украински стоки с по-високи ставки
22 сеп 2014 14:21, Екип на Investor.bg
144
Русия реагира на асоциирането на Украйна с ЕС, вдига митата
Снимка: Reuters

Русия вдига митата на стоки от Украйна 10 дни след началото на процеса на прилагане на споразумението за асоцииране с Европейския съюз (ЕС), се посочва в публикуваното днес постановление на руското правителство, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

Новите мита ще важат за месото, млечните и сладкарските изделия, плодовете, зърнените култури, а също за бирата, виното, спиртните напитки и цигарите. Освен това митническите тарифи ще бъдат увеличени за леките автомобили, автобусите, хладилниците, облеклото, обувките, санитарния фаянс, изделията от черни метали, стъкло, цимент, бетон, пластмаса и минерални торове.

В списъка са включени пътническите и товарните кораби, машиностроителната продукция, козметиката, тъканите, мебелите и спортното оборудване, внасяни в Русия от Украйна. Общо в правителственото споразумение са посочени 174 стокови позиции, пише БТА.

В петък премиерът на Русия Дмитрий Медведев съобщи, че е подписал постановление за въвеждане на митнически тарифи за украинските експортни стоки. Той отбеляза, че "тези мита ще бъдат въведени, ако Украйна все пак започне да прилага икономическите текстове от споразумението (за асоцииране с ЕС – бел. ред.) преди определения срок или с други думи започне юридическо или фактическо прилагане на тези положения".

В петък обаче текстът на постановлението не бе публикуван, уточни ИТАР-ТАСС.

По-рано миналата седмица Европейският парламент одобри споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС, което включва и споразумението за свободна търговия.

Планираше се правилата за търговия да влязат в сила от 1-и ноември тази година, но на 12-и септември Брюксел, Киев и Москва се договориха за отлагане на срока до края на 2015 г.

Споразумението предвижда политическо асоцииране и икономическа интеграция между ЕС и Украйна, както и свободен пазарен достъп за двете страни.

Още новини от Свят четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
2
 
! Отговори
Белята преди 9 години
До Истината-94: Допълвам, процесът с отърваването от събраните долари тече няколко години. Но сега е на висока скорост. Целта е да се освободят от доларите/срещу стоки/ , защото после няма да са им нужни. Сега някои не вярват в това, но нека проследят процесите и ще видят !
80
0
 
1
 
! Отговори
Големия удушвач преди 9 години
До Анонимен 42: Прави разлика между окупационна армия и такава, идваща от фронта ! Ако можеш, разбира се. Тоест - констатираш, но не си отговаряш, ЗАЩО !
79
0
 
1
 
! Отговори
Белята преди 9 години
До Доктор Сър Пичук - 21 : В мозъкът ти има лед от 100 години !
78
0
 
2
 
! Отговори
Гиганта преди 9 години
До До 9 : Следната заплата в Русия сега е - 1480 ДОЛАРА/за да е ясно/ ! По времето на Путин е нарастнала над 20 ПЪТИ ! А вие спорете със статистиката !
77
0
 
5
 
! Отговори
Истината преди 9 години
Отговорът на Русия към западните санкции ще е тих ,но смъртоносен за САЩ,а именно Русия спира да търгува в долари,към нея се присъединява и Китай,това ще е ядрена бомба за американската икономика и финанси!САЩ много добре знаят това,и за това се стремят фсячески да запалят нова голяма война,за да си спасят икономиката!Това е истината!За това и скачат срещу Русия и срещу Путин!
76
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Добре генерале. Така да бъде.
75
0
 
0
 
! Отговори
Г-рал Лесецен ГРУ преди 9 години
Не г-н Боби. И между друготои Вие имате добро мислете! Бях Ви забравил!
74
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Лисицин Мтого е лесна гатанката, генерале. Да отговоря ли?!
73
0
 
0
 
! Отговори
щерев преди 9 години
ЗАщо всички млъкнахте! От тоя генерал ли се страхувате?
72
0
 
0
 
! Отговори
щурофон преди 9 години
Ще се озора с тая гатанка бре г-р Лисицин. Ама неразгадаеми неща нема бре!
71
3
 
1
 
! Отговори
Г-рал Лисицин ГРУ преди 9 години
А дащо като сте толкова мъже не говорите за *** ОБАМА! Не ви стиска ли! и една задачка за г-н Щурофон и г-н Василев - Обама е манджерски кандидат. какво означава "манджурски"?
70
4
 
0
 
! Отговори
Г-рал Лисицин ГРУ преди 9 години
Харашо г-н Щурофоне ! Маладец! е това те го очаквах наистина! Само тВие и г-н Василев обективно гледате на събитията! Харашо! мислещи хора!
69
0
 
2
 
! Отговори
щурофон преди 9 години
До генерал Лисицин от гру - открих откъде ти е името! взел си го от романа на Игор Бунич - синсромът на Николай втори. но там Лисицин е майор, американец и иманяр, работещ за 5 роцента от токритите съкровища бре. Радкрих те бре!
68
3
 
2
 
! Отговори
Г-рал Лисицин ГРУ преди 9 години
СТига хвърляхте кал срещу Русия сволачи! лаете като дсърти ***! Ако не ви е страх, ако сте мъже , а не ***, елате да се биете с нас в Украйна!
67
10
 
1
 
! Отговори
До Маркс преди 9 години
Не знам Путин дали е пич или пичка, но ти Маркс си идио.т
66
8
 
23
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Тази година си купих украински чистачки за кола. Добре, че ги изпробвах веднага и тутакски ги свалих. Не чистеха, а направо размазваха по стъклото, пфу! В Русия работят 8 милиона украинци. Ако Путин ги изгони от Раша, смятайте какво тези хора ще направят с Прошенко и Аконюх, пфу! Но Путин е пич и те така.
65
3
 
9
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯдс провокираш е нещо нормално , това че не се хващаш на провокация говори добре за теб ... дори и това да е истината за теб де !ама по постовете ти излиза ще психо-портрета ти, е на човек който си мисли че ако другите са зле той ще е добре ! а това е характерно зан неуспели в живота си хора ...Понятие си нямаш за геополитика и икономика ...а за Русия си чул от филмите на Холивуд, и Дускавъри ...
64
2
 
5
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯти па нали само по нея пишеш ! ...То твоето са само простоти и глупости !
63
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯколкото ние имахме право да избираме в Европа или не ...с Америка или не ...та толкоз и Украйна има право да избира ...понякога нямаш право на друг избор освен ЕДИН ! ...
62
4
 
31
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯСеди си в Европата мий си тоалетните ...изкарвай си 1500 евро ..плащай си квартирата за 500 евро купувай си цигари и храна за 300 евро ...плащай си застраховката за колата, интернета тока и телевизията за 300 евро събирай цяла година да дойдеш в България и да ги похарчиш лятото !!!!И се моли да има и по зле от теб за да се чувстваш велик !