Еврокомисарят по енергетиката против санкции срещу газовия сектор на Русия

Доставките не трябва да са политически инструмент, заяви Йотингер
23 сеп 2014 17:13, Елка Василева
23
Еврокомисарят по енергетиката против санкции срещу газовия сектор на Русия
Гюнтер Йотингер. Снимка: Reuters

Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер не подкрепя санкции срещу газовия сектор на Русия, съобщи ИТАР-ТАСС, като цитира негово изказване на 12-то заседание на страните от Европейската енергийна общност.

Моята позиция е да се избегнат санкции срещу газовия сектор на Русия. Всекидневните доставки на газ, надеждността на доставките в енергийния сектор като цяло не трябва да бъдат политически инструмент, заяви Йотингер.

Той отбеляза също, че ЕС очаква компромис с Русия и се стреми да получи руски газ в достатъчно количество и на пазарни цени.

Проучваме възможността за преход към прагматични, компромисни решения с нашите руски партньори по договора. Бихме искали да преминем към преходно решение - да получаваме достатъчно газ от Русия на справедливи пазарни цени в ЕС и извън него, допълни Йотингер.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи ние европейските граждани гласуваме за европарламент, обаче ЕК се назначава от Еврейския европейски съвет и САЩ, на които председател е международния военнопрестъпник, убиец на деца, бременни жени и мирни хора в Украйна еврейна ционист и неофашист, украйнския гражданин Коломойски. Беше и гражданин на Израел, но му отнеха гражданството, поне така пише в НЕ ДЕМОКРАТИЧНИТЕ МЕДИИ , което вероятно е лъжа. За каква демокрация става на въпрос, това е ционистки НЕОФАШИЗЪМ, НО НЯМА ДА ГО БЪДЕ.
9
1
 
9
 
! Отговори
LE4 преди 9 години
Евентуални санкции срещу газовия сектор ще повишат разходите на Газпром с 2-3 милиарда.Руснаците обаче вероятно ще си калкулират в цената на газа не 2-3,а 20-30 милиарда долара.И никой копче няма да може да им каже.За съжаление тия милиарди няма да ги платят от джоба си Меркел,Оланд,Барозу,Йотингер и тем подобни ***,а ще ги плащаме всички ние(пак ***).
8
1
 
16
 
! Отговори
Истината преди 9 години
Отговорът на Русия към западните санкции ще е тих ,но смъртоносен за САЩ,а именно Русия спира да търгува в долари,към нея се присъединява и Китай!Това ще е финансова ядрена бомба за американската икономика,която ще е катастрофална!За това и САЩ се опитват да запалят световна война,за да се спасят от колопса!Това е истината!
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Долни рубладжии са видните демокради от еврогея съюзен. Мръсни ***, макар довчера да бяха цвета на хубавите интелигентни наши учители по морал и благородни господари.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
5.И какво става ?Става въпрос , че Еврокомисарят иска да не се политилизират доставките на Газ от Русия .Да се премине към изпълнение на договорите по газовите доставки не само на държавите от ЕС, но и на всички други !
5
5
 
2
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
GAZ ZA EVROPA STE OSIGURI UKRAINA.
4
0
 
18
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Смешници
3
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е защо бе ЕС,наложете и газови санкции на ЕС,наложете и да се радваме на студена и неработеща Европа!Между другото днеска прочетох,че Русия е заменила успешно всичките си вносни оръжейни компонента със собствено производство!И какво излиза,че Русия си може и сама да произвежда всичко,има си огромно научно техническа база,имат си и пари,но Европа не може без руските енергодоставки!Слава на братска Русия!
2
0
 
10
 
! Отговори
Normalen преди 9 години
Da izpolzvame Rusia, da ia izlagem ako moge.Nezabraviai,''Koitosankcii prilaga,reziprocni ste sa otgovorit''.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо само на газта?Прав е 1.