Полша иска да нормализира отношенията с Москва и Киев

За това се обяви новият външен министър Гжегож Схетина
23 сеп 2014 10:46, Елка Василева
16
Полша иска да нормализира отношенията с Москва и Киев
Гжегож Схетина. Снимка: БТА

Новият външен министър на Полша Гжегож Схетина се обяви за нормализиране на отношенията на страната си с Русия и Украйна, предаде Франс прес, позовавайки се на интервю на министъра в полски вестник.

Още по темата

"Ще направя всичко възможно за връщането към нормалните и стабилни отношения между Полша, Русия и Украйна", заяви приемникът на Радослав Шикорски, който беше известен с твърдата си подкрепа за Киев и критиките към Москва за участието й в украинската криза.

Поляците трябва да са убедени, че нашата политика на изток им дава гаранции за сигурност. Хората очакват това от правителството и външния министър, каза Схетина пред в. "Полска".

Новото правителство начело с премиера Ева Копач, в чийто състав влиза Схетина, вчера положи клетва пред президента Бронислав Коморовски.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
14
 
! Отговори
Дановски преди 9 години
Хитрец е пшека Гжегож. Изпреварващ удар от негова страна. На 30.09. ЕС е готов да преразгледа сакциите по отношение на Русия, а представителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори, че Москва все още не е решила каква ще бъде нейната реакция на възможната отмяна на санкциите от страна на ЕС.Какво излиза? Май ще трябва дружно да молим Путин за положителна реакция на отмяната на санкциите.
9
1
 
19
 
! Отговори
rustam преди 9 години
А ДАЛИ РУССИЯ ЩЕ ИСКА?
8
1
 
27
 
! Отговори
наблюдаващ преди 9 години
Направо,не е истина!...Колко полезна може да бъде ябълковата диета за лечение от анти-руската епидемия на органичната ненавист!?
7
1
 
33
 
! Отговори
**** преди 9 години
Явно на поляците им умръзнаха ябълките които им се наложи да изяждат всеки ден,и затова сега ревът за русия.
6
0
 
36
 
! Отговори
**** преди 9 години
Кога ес налага санкции на русия бяха големи,а сега нещо не само поляците ами и останалите от ес,вземаха да мечат на умряло ,и искат пак с русия,но сега всички козове са в ръцете на Путин,и той ще води играта.
5
1
 
32
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Така лиии, що бе, нали мразите руснаците от дъното на душата си. И що търсите сигурност в политиката на изток бе, нали сте в ЕС, нямате ли сигурност!!!
4
2
 
34
 
! Отговори
хассан! преди 9 години
ми тогава да изтегли полските наемници от Новоруссия! да спре да праща оръжие и може и да има пощада за неговата държавица пълна с жидовски кръстоски! ***!
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кой ги взима тия на сериозно
2
3
 
23
 
! Отговори
FELIKC преди 9 години
DOIDE ZIMATA I EC OBARNA LOPATATA POLHA GI POCLEDVA---BEZ GAZ NEMA TOPLO DA MICLAT CEGA I TO MNOGO BARZO NAHITE GAZOLIZCI NAKADE TOPLO-RUCIA ILI ES I AMERIKA--GLAD I CTUD
1
5
 
38
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Поляците се оказаха най-сбърканите еврогейове - хем са само едни плондери, въздух под налягане отвсякъде, хем пък се имат за голяма работа! Като са толкоз "голяма" работа, да тръгват да се бият с Русия, какво чакат?