Сирия заяви, че САЩ са изпратили писмо за въздушните удари

Това е станало часове преди започването им
23 сеп 2014 14:57, Елка Василева
7
Сирия заяви, че САЩ са изпратили писмо за въздушните удари
Снимка: архив, Reuters

Сирийското правителство съобщи, че е получило писмо от държавния секретар на САЩ Джон Кери, което е било получено чрез иракския министър на външните работи. В него то е било уведомено, че САЩ и съюзниците им планират да нападнат джихадистката групировка Ислямска държава в Сирия, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Министърът на външните работи получи писмо от американския си колега чрез иракския министър на външните работи, в което той го информира, че САЩ и някои от съюзниците им ще вземат на прицел (Ислямска държава) в Сирия. Това стана часове преди началото на атаките", посочи сирийското външно министерство в комюнике.

В изявлението, което бе прочетено по държавната телевизия, сирийското правителство заявява, че ще продължи да напада Ислямска държава в Ракка и Дейр аз Зур - райони в Източна и Северна Сирия, които бяха поразени при предвожданите от САЩ въздушни удари днес.

В официалното изявление сирийското външнополитическо ведомство също така подчертава, че "съгласуваността на действията между Сирия и Ирак остава на най-високо равнище", предаде ИТАР-ТАСС.

Освен това Дамаск ще приветства всякаква помощ от международната общност в борбата срещу Ислямска държава.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
11
 
! Отговори
Алтай преди 9 години
А какво ли ще стане ако някой американски самолет бъде "свален" от сирийското ПВО
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ша ва бонбандирами" подпис: Обонго"- Ела, пиле, ела....елате поече" - Асад
2
0
 
20
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Каква стана тя?Поговорката "Врагът на моя враг е мой приятел" май се завърна с всичка сила. :DПреди година искаха да мятат бомби в Дамаск, а сега мятат бомби по бунтовниците. Онези, на които преди нахлуването в Ирак помагаха.Международната геополитика май никога не е била толкова смахната в този регион колкото сега.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Можеше и с СМС да ги уведовят....те нали се чувстват като в тях си...