В Ню Йорк арестуваха около сто демонстранти срещу промените в климата

Протестът премина под името "Наводни Уолстрийт"
11
В Ню Йорк арестуваха около сто демонстранти срещу промените в климата
Снимка: Ройтерс

Около сто демонстранти бяха арестувани вчера в Ню Йорк по време на протести, блокирали за часове уличното движение около нюйоркската фондова борса в Долен Манхатън, предаде Ройтерс.

Демонстрацията под името "Наводни Уолстрийт" осъждаше финансовия елит заради приноса му в промените на климата.

Вчера тази идея събра стотици, но предния ден около 310 хиляди човека излязоха по улиците на мегаполиса, което според активисти в движението срещу климатичните промени е най-голямата демонстрация след друга подобна в Копенхаген преди пет години.

За няколко часа вчера демонстрантите спряха движението по улица "Бродуей", опитваха се да премахнат полицейски метални барикади, а след като бяха отблъснати с лютив спрей, седнаха на земята и служителите на реда ги оковаваха и отвеждаха един по един. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
В САЩ няма ли НПО-та, да хвърлят една критика на Обама-та?!
4
1
 
7
 
! Отговори
**** преди 9 години
Що така бе господа демократи от сащ,това ако се беше случило в русия,или в друга страна, щяхте да нададете такъв вой,че не се спазват правата на човека,но вие сте най демакратичнии ви е позволено всичко така ли?
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vcql svqt imashe protesti za ekologiqta samo v USA arestuvat i biqt ekolozi da jivee demokraciqta typa kracarska,USA nai-golemiqt zamyrsitel i xishtnik kym ekosistemite,
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е на това му се вика демокрация!САЩ е най-полицейската държава в света, там демокрация няма, а повечето ченгета са по-нагли и *** и от нашите милиционери.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
диктотура