ООН: 330 хил. бежанци по света през първото полугодие

Очаква се до края на годината броят им да нарасне до 700 хил.
Обновена: 26 сеп 2014 07:51 | 26 сеп 2014 07:48,
6
ООН: 330 хил. бежанци по света през първото полугодие
Снимка: Reuters

Около 330 700 души са избягали от войните в Сирия и Ирак и други големи конфликти през първата половина на 2014 г., търсейки убежище в по-сигурни места, съобщи Агенцията на ООН за бежанците, цитирана от Асошиейтед прес.

Службата на Върховния комисариат на ООН за бежанците заяви, че очаква общият брой за годината да достигне 700 000 души въз основа на данни, получени от 44 индустриализирани страни. Това би бил най-големият брой бежанци, регистриран от правителствата в Европа, Северна Америка и части от азиатско-тихоокеанския регион за последните 20 години, посочва службата, като отбелязва, че подобно ниво не е достигано от войните в бивша Югославия през 1990-те години.

Най-голям брой бежанци идват от Сирия, Ирак, Афганистан и Еритрея. Над две трети от бежанците са поети от шест страни: Германия, САЩ, Франция, Швеция, Турция и Италия. Същевременно има намаляващ приток на бежанци към Централна Европа, в частност Унгария и Полша, и към Австралия.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САМО ПИТАМ , ЗАЩО НЕ ОТИВАТ ВЪВ БОГОТИТЕ АРАБСКИ СТРАНИ ,АМИ СЕ МЪКНАТ ПО ЕВРОПА , АМА ТАМ НЕ ГИ ИСКА НИКОЙ , ЗАЩО
5
0
 
3
 
! Отговори
План преди 9 години
Едмонд дьо Ротшилд е казал през 1992 г. че в 2030 г. няма да има нито българи, нито България ! Всички евреи са семити - сефарадите, хазарите, хасидите, шалашите и другите. Бен Ладен е хазар: областта в централен Афганистан с площ 162 345 кв.км. се нарича Хазаристан ! Индийци, пакистанци, араби, Бангладеш - всичко е семити.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ami da zaseliat mars s tia deto se razmnojavat kato hlebarki hem myrzelivi, hem nahalni.
3
1
 
4
 
! Отговори
Лицемер преди 9 години
Какви лицемери! "330 хил. бежанци от Сирия и Ирак и други конфликти"! А тези над 1 милион, които избягаха в Русия от укруината? Или те не са хора по мерките на западналите клошари? Те не са бежанци? Егати и лицемерите. Е, нищо, то се видя, запада влезе в тази безумна война по заповед на краварите и сега да му мисли. КРАЙ, ТОВА Е КРАЙ НА ЗАПАДНАТА ИЛЮЗИЯ, наречена ДЕМОКРАЦИЯ. Сега те ще почнат да строят стени или да населяват такива малки страни като нас. Е, нищо, и това са хора. Лошото е че и ни
2
1
 
8
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Никакви огради и никакви полицейщини не могат да спрат този гладен и изплашен народ !САЩ пуснаха духът от бутилката и сега целия свят е като разбунен кошер.Малките православни държави като България ще пострадат най-много.Европа ще се *** и ислямизира. Ще са нужни десетилетия, за да се нормализира обстановката.От всичко това печелят онези мастити чичковци и лелки от така наречения "световен елит".Те си играят с живота ни и местят тези, които ни управляват като пешки.Тъжно, но истина.
1
0
 
12
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Америка прави конфликтите ,Америка да си ги приема.Стига само сте ревали като девици и оплаквали!!Целия свят знае кой прави белите,ама не смеете да кажете!!Едва ли не ще ни се вменява вина!!!Айде казвайте нещата с истинските им имена!!!Никой не сме длъжни да приемаме!!И грам съчувствие няма да отделя!!!В Ню Йорк 400 бона глоби ,а в България не ги и глобявали дипломатите!!Е ,кой е простия и глупав в случая!!