Камерън няма да бъде съкрушен, ако Великобритания напусне ЕС

Хиляди пъти повече е привързан към Обединеното кралство, отколкото към ЕС
30 сеп 2014 17:52, Елка Василева
19
Камерън няма да бъде съкрушен, ако Великобритания напусне ЕС
Дейвид Камерън. Снимка: Reuters

Британският премиер Дейвид Камерън намекна, че няма да бъде съкрушен, ако Великобритания напусне Европейския съюз, защото изпитва слаба привързаност към отношения, които не обслужват британските интереси, предаде Ройтерс.

Още по темата
В излъчено днес интервю за Би Би Си Камерън каза, че се чувства "хиляди пъти повече привързан към Обединеното кралство, отколкото към ЕС".

Той направи това в отговор на въпрос относно предишно негово изявление, че ще бъде съкрушен, ако Шотландия се отдели от кралството. Камерън отбеляза, че предпочита Великобритания да остане в съюза при ново споразумение с Брюксел за нейния статут, но добави, че отношенията с централата на ЕС не работят.

На въпроса дали ще бъде съкрушен да види Великобритания вън от ЕС, той отговори: "Обединеното кралство може да е повод да бъда съкрушен. А това е въпрос от прагматично значение: кое е по-добро за Обединеното кралство; как да се сдобием с по-добро споразумение за Великобритания. Това е, което ме вълнува силно."

Дейвид Камерън е обещал да предоговори британското членство в ЕС, ако бъде преизбран за премиер, както и да насрочи през 2017 г. национален референдум за оставането в съюза. Той е под натиска на антиевропейската Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) и част от депутатите от своята Консервативна партия и затова втвърдява тона срещу Европа, пояснява Ройтерс.

Допълнителен натиск за втвърдяване на тона му към ЕС и проблемите с имиграцията и в социалната сфера оказа и преминаването на втори депутат консерватор в редиците на ЮКИП в навечерието на конференцията на Консервативната партия. От друга страна, Камерън се стреми да не засегне с евроскептичните си изявления германския канцлер Ангела Меркел, тъй като Германия би осуетила британските опити за предоговаряне на членството в ЕС, смята агенцията.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
бени преди 9 години
По-гaден премиер не сa имaли!!!!
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да , трикът му да не се разпадне Великобритания , като отклони вниманието към ЕС ! Май има полза и от двете , плюс в ролята на прикрити колониалисти ..
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все някой трябва да им покаже на тия брюкселски ***, че политиката им на тотален диктат над суверенни държави няма да трае вечно. Евала на британците, дано ние сме следващите.
6
1
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До Бай ВълчоМа нещо птритеснява ли те, че съм ИТ, да не сме лоши хора специалистите?Честно казано каквото ти помага да спиш нощем - това мисли. Обаче света е доста по голям от представата в главата ти, и пълен с доста повече възможности от миячи или докери. :)За не не се гризеш ще ти каза че когато дойдох тук, разнасях вестници за да плащам наема и сметките за мен и жена ми. Можеш да си спокоен че никой не ме замерял с пачки от летището, всичко с бая труд съм постигнал. :)
5
2
 
4
 
! Отговори
Бай Вълчо преди 9 години
до Алекс Не се притеснявай,дори да излезем от ЕС , пак ще можеш да работиш навсякаде,то миячи на чинии и докери търсят на всякъде, в Европа това никой не ще да го работи . Пък ти ни разправяй ,че си хирург или АЙ ТИ специалист. Видях доста такива в Европа.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България е нелигитимен член на ЕС и на Нато, защото бяхме приети без референдум, което нарушава конституцията на България и Лисабонския договор за присъединяване, БЕЗСПОРЕН ФАКТ. Ако тези два въпроса не се изчистат, както и въпроса за американските бази, с РЕФЕРЕНДУМ веднага, гражданската война в страната е неизбежна.
3
5
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До 2Аз лично съм доволен че мога да пътувам и работя навсякаде в ЕС без ограничения, така че не генарализирай българите в това което на тебе ти се ще.
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2 и що че ще радиш тъпче , кат напуснеш Европата , има да стенеш и да псуваш таз пуста непрокопсия
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Типично за англичанин , те винаги са се делели , само че ние не сме на остров някъде там зад Ламанша , бъдещето на Европа е в нейното ОБЕДИНЕНИЕ само така може да противостои на предизвикателствата на глобализацията , а Англия нека си е Велика но да е с Европа. Одисей 1