Британският кандидат за еврокомисар пак на изслушване

Джонатан Хил не бил убедителен днес за финансовите услуги
Обновена: 1 окт 2014 23:25 | 1 окт 2014 23:25, Веселина Йорданова
6
Британският кандидат за еврокомисар пак на изслушване
Джонатан Хил. Снимка: Ройтерс

Британецът Джонатан Хил ще трябва отново да се явява на изслушване пред европейските депутати следващата седмица, тъй като днешното му първо представяне като кандидат за европейски комисар за финансовите услуги бе неубедително, предаде Франс прес.

"Хил не бе утвърден днес. Той ще бъде поканен на ново публично събеседване с комисията по икономическите въпроси", написа в Туитър германският депутат Свен Гиголд от Зелените.

"Ново събеседване следващата седмица за Хил. Не е лесно за 10 дни да научиш пет години финансово регулиране", коментира британската консервативна депутатка Кей Суинбърн.

"Това ще е втори шанс", потвърди европейски източник, според когото на представянето на Хил "му е липсвала съдържателност".

Така Хил става първият номиниран за еврокомисар в екипа на Жан-Клод Юнкер, който не преминава успешно от първия път изслушването пред евродепутатите. От началото на изслушванията в понеделник вече са утвърдени десет кандидати.

В днешното си тричасово събеседване Хил увери, че няма да е "представител на лондонското Сити" в бъдещата Европейска комисия.

Той обаче се изказа твърде общо по редица теми, признавайки, че нямал време да се запознае с твърде технически теми, например очертанията на бъдещия "европейски капиталов пазар".

На въпрос за въвеждането на еврооблигации, механизъм за обединяването на дълговете в еврозоната чрез общи заеми, той призна, че "няма информирано мнение" по въпроса.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За чий слагат британец еврокомисар - нали Великобритания искаше да излиза от ЕССР?
3
3
 
1
 
! Отговори
бойко преди 9 години
Съчувствам му!Ние имаме опит в това...преди време и нас ни изложи Румето Желева.Та после Кристалинчето Георгиева се справи.Да е жив и здрав пича и да не се коси много.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това същество на снимката горе е абсолютен психопат.
1
6
 
11
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До TulskiИма си завършен вид на финансов социопат , не разбирам защо още не са го назначили от европейската корпокрация !?