Слаби надежди за оцелели след снежната буря в Непал

39 загинаха, а 40 изчезнаха след природното бедствие
19 окт 2014 15:58, Александър Попов
1
Слаби надежди за оцелели след снежната буря в Непал
Снимка: Reuters, архив

Почти няма надежда за спасяването на близо 40 изчезнали след снежната буря в Непал, която отне живота на 39 души, предаде Ройтерс. По-рано АФП съобщи за 43 загинали, пише БТА.

Досега бяха спасени над 500 души, включително 230 чужденци, намирали се на популярен сред чуждите туристи път, който заобикаля десетия по височина връх в света Анапурна.

Спасителите се обърнаха за помощ към местни жители, познаващи заснежения терен, но все още не е ясно къде се намират изчезналите и дали са в безопасност, заяви Ядав Копирала, ръководещ операциите при бедствия в Непал.
Армейски хеликоптери продължават издирването на частите от пътя, намиращи се на височина над 5 хиляди метра.

Непалските власти са затворили част от популярния маршрут за височинен трекинг, по който след проясняването на времето вече се канели да тръгнат нови групи планинари заедно с местните си гидове, предаде Асошиейтед прес.
Правителството е взело това решение, защото присъствието им е затруднявало и обърквало спасителите.

По данни на АП до момента са идентифицирани 25 от телата, сред които граждани на Непал, Канада, Индия, Израел, Словакия, Полша и Япония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: непализчезнали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
9
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
Традицията е труповете да се оставят на духовете в планината и да не се погребват !Далеч по-хубаво е от това да си умрат като старци в къщи поддържани живи с безброй лекарства и грижите на близките!