Тайнствената подводница край Швеция е холандска според руски източник

Подводницата влязла в петък в пристанището на Талин
Обновена: 20 окт 2014 14:13 | 20 окт 2014 14:13, Елка Василева
44
Тайнствената подводница край Швеция е холандска според руски източник
Снимка: Reuters

Тайнствената подводница, забелязана край бреговете на Стокхолм, която шведската армия издирва в Балтийско море, е холандска, твърди източник от руското министерство на отбраната, цитиран от Интерфакс, предаде Франс прес.

"Препоръчваме на шведските власти да поискат информация от командването на военноморските сили на Холандия", каза източникът, в момент, в който в шведската преса се правят спекулации, че подводницата може би е руска.

Още по темата

"Това е холандска подводница с дизелово-електрическо задвижване Брюинвис, която миналата седмица участваше в учения в близост до Стокхолм", посочва източникът от руското министерство на отбраната.

Подводницата е влязла в петък в пристанището на Талин, столицата на Естония, и вероятно днес ще тръгне обратно към Холандия, посочва още източникът.

В операцията на шведската армия по издирване на подводницата участват 200 души, хеликоптери, военни кораби, минотърсачи. Те претърсиха зона от Балтийско море с площ от 50 километра след получена информация за чужда подводница край Стокхолм.

В неделя Русия отрече информациите в шведската преса, че става дума за руска подводница, която се е повредила край Стокхолм.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
Kebnekaise Kajma преди 9 години
Koi kaza che Swecija ne e v NATO? Nali predi edna godina edin Herkules C130 izletja ot Evenes Norway za da vzeme swedski voinici ot Kiruna na uchenijata na NATO Cold Response,ama po objad v slynchevo vreme se napraska i razdrobi v nai visokijat planinski vryh Kebnekaise v Swecija. Dobre che beshe prazen imache shtjaha da nasitjat s NATOVSKA kajma snegyt na vryh Kebnekaise.Ot togava veche NATO ne pravi tezi uchenija Cold Response,koito bjaha sreshtu Risija na nivo Severen poljaren kryg.BigTragedy
34
0
 
0
 
! Отговори
Швеция преди 9 години
Щом ще ми се подигравате повече нищо няма да ви казвамЧакайте на ваще си лъжливи медии
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен40 ili na danoto zaedno c koritotosi
32
0
 
7
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Всички веднага да си преброят подводниците!Който има липси да си каже,ще го разберем!А шведите да не се впрягат толкова-току виж изразходили лимита.
31
1
 
17
 
! Отговори
емо преди 9 години
руснаците пак скриха топката на западните недоразумения
30
16
 
2
 
! Отговори
докторов преди 9 години
най здравите болни са съветските /руските/болни.
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сигурен съм че поне един подводен кораб клас ТАЙФУН има до БЪЛГАРИЯ чуствам го Черно Море като плувам !
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има и друга версия че малка подводница е стояла в близост до учението и е изтреляла торпедо по Курск от страх да не бъде прихваната естествено е Американска !Но това остава секретна информация защото отвора направен на Курск може да е отвътрешно торпедо избухнало или атака с торпедо от страни все пак си е секретна информацията!Путин много мълча по случая !Може да са били Американците кво правят на Руско Учение тъпите Янки Мръсни винаги да наблюдават !
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Курск се е самопотопила с старо учебно непроверено неизправно торпедо !Нещастен случай който можеше да предизвика екологична катастрофа ,радияция,цунами ихиляди умрели за щастие вече проверявят и учебните торпеда преди не са ги проверявали !Оказва се че само бойните проверявали преди ТРАГЕДИЯТА с КУРСК !Понеже торпедото е избухнало в самата подводница преди да бъде затворен предпазният капак СЪДБА ! Бог да ги прости моряците никъв шанс !
26
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Намирисва на поредния руски ковчег, който ще си остане на дъното завинаги.
25
21
 
11
 
! Отговори
до русофили преди 9 години
Е нали Курск бе от най-големите, най-съвременните, най- най-, а потъна на 100м като ръждиво корито.
24
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чукнете в гугал -Ядрена подводница "ТАЙФУН" ...Ще ми приказват за технологий в НАТО смях ...
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може моряците да са си харесали от сайтовете за запознанства хубави жени !Там има много хубавици !
22
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най голямата подводница в света ядрена е Руска !
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моля да не сравнявате Руска Ядрена подводница с обикновена подводница с торпеда !Все едно да сравнявате каруца с ФЕРАРИ и двете са превозни средства *** нямат нищо общо !
20
14
 
7
 
! Отговори
читател преди 9 години
Е добре че са руснаците, да светнат на шведите с кого са участвали миналата седмица в учения.Всичко знае големият брат, само не знаеше как да извади коритото си от стотина метра дълбочина, та се издавиха близо 120 човека.
19
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето че НАТО са ожълтили гащите, навсякъде им се привиждат руски подводници руски самолети .Май еврогейците ги е страх че ще ги последва съдбата на Крим. Сега наслагайте подвозно ПРО шутове.
18
5
 
7
 
! Отговори
до 20 преди 9 години
Просто гребците от руската подводница трябва от време на време да вземат по някоя глътка въздух.
17
4
 
21
 
! Отговори
До ШвеДция преди 9 години
Аз да си питам: как аджеба се разбира НАКЪДЕ се изпраща съобщението (що точно към Калининград?). И как се разбира че е на руски, като е кодирано? Освен ако "кодирано" означава че просто подменят ключови думи. Примерно *** е НАТО, а *** е нашия духовен водач Обонго
16
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То и на времето Курск не беше гръмнал, беше "вражеска дезинформация", ама после се моляиха на американцитеда я откриятНа руснака все някой друг ми е с.ал в гащите!