Директорът на Total загина при самолетна катастрофа в Москва

Самолетът се е ударил в снегорин на летище Внуково
Обновена: 24 окт 2014 13:24 | 21 окт 2014 07:41, Елка Василева
60
Директорът на Total загина при самолетна катастрофа в Москва
Снимка: Reuters

Директорът на френската петролна компания Total загина тази нощ в катастрофа на частен самолет на московското летище Внуково, откъдето се е връщал след среща, посветена на инвестициите, съобщи Франс прес.

Самолетът се е сблъскал при излитането си със снегорин, при което са загинали всички четирима души на борда, включително тримата членове на екипажа, написа в комюнике Total, като потвърди смъртта на директора си.

Водачът на снегопочистващата машина е останал невредим, посочи РИА Новости, въпреки първоначалната информация, че и той е загинал при катастрофата.

Каква е причината за сблъсъка и защо снегопочистващата техника се е оказала на пистата за излитане и кацане предстои да бъде изяснено от следствието и от специална комисия, отбеляза ТАСС. Източник на ТАСС съобщи по-рано, че причина за аварията вероятно е лоша видимост.

Директорът на руската федерална агенция за авиация заяви, че са няколко факторите, с които може да се обясни катастрофата - лоши метеорологични условия, включително снежна покривка, мъгла  и валежи. Властите обаче не изключват и "човешкия фактор", допълни Александър Нерадко, цитиран от Интерфакс.

Управата на летището твърди, че видимостта на пистата е била 350 метра в момента на катастрофата.

Руският в. "Ведомости" написа, че Маржори е щял да пътува от Москва към Париж след среща с руския премиер Дмитрий Медведев, посветена на чуждестранните инвестиции в Русия, която сега е обект на западни санкции.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един колонизатор по-малко, да гинат всички, къде са тръгнали да смучат Русия. Да закрият и МакДоналдс, тъпчат хората с гадни храни, вече и в US никой не ги посещава
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този шеф е бил против петро долара, според интервю от месец юли. Освен това е бил против санкции срещу Русия и е критикувал открито амераканските глоби срещу френски банки, търгуващи с държваи от списъка на санкции на сащ. Тотал също така е подписал наскоро договор за добив в Сибир! Малко инфо за драскачите във новинарските сайтове...
35
4
 
0
 
! Отговори
За Бога, купувайте преди 9 години
Едно време имаше "Наръчник на агитатора". Скоро ще излезе моят осъвременен "Наръчник на русофоба". Значи, всеки, който иска да изкара някой лев, да си го купи, парите ще му се върнат стократно, хем няма да мисли, хем ще получи от Работодателя! Няма да разкривам секрети, само няколко примера: пияни руснаци, алкохолици, руски ***, отивайте си в Сибир, еднопосочен билет за Сибир, ***, рашъни, раша (с малка буква!),*** рашъни, ****ин, ***, убийци, руски фашисти, не могат до правят коли
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, такава простотия може да се случи само в Русия!Снегорин на пистата - водача или е мъртво пиян и не знае на кой свят е или ръководителя на полетите вместо да гледа екрана е надигал бутилката с водка и е мляскал като *** от кеф че има пиачка!
33
2
 
10
 
! Отговори
75 преди 9 години
Капиталистическа лъжа.В Русия никога не са падали,не падат и няма да паднат самолети.Там никога не е имало,няма и няма да има пияни хора.Там никога никой не е умирал,не умира и няма да умре.
32
5
 
11
 
! Отговори
Туй е работа на .... преди 9 години
Да, важните клечки, който ходят в Москва са изложени на риска да бъдат някак си "катастрофирани".Руските държавници имат голям опит в това. Г. Димитров така бе "излекуван".Тито отказа да се "лекува" и никога не отиде в Русия -- за това не можа да бъде "катастрофиран" или "лекуван".А, това, че Медведев и Путин черпят от опита на Сталин не трябва да изненадва никого!!! От Кремълските джуджета това може да се очаква
31
2
 
11
 
! Отговори
петър преди 9 години
Причината се изясни - шофьора на снегорина е бил пиян и вече е арестуван. В пияната съветска държава такива случки са ежедневие.Но франсето, решило зад гърба на Европа да прави пачки от слугуване на путин, си плати по най-страшния начин.
30
0
 
1
 
! Отговори
me преди 9 години
Ами не знам, самолетът е излитал, за да е пилотска грешка, трябва от кулата да му са казали да изчака. Което поне лесно се доказва. Но на мен ми е наистина странно как може снегоринът да си ок - това значи, че трябва да е само закачен с крило, всичко друго мисля, че щеше да доведе до взрив. Все пак преди излитане, резервоарите на самолетите трябва да са пълни. Много странна история...
29
1
 
1
 
! Отговори
Байкър преди 9 години
Е не съм съвсем съгласен, колега, че пилота не може да е виновен.Ако кулата нареди на самолета да изчака а на снегорина да врътне 1 кръгче, и пилота въпреки това литне и се ударят - на кого е вината? Сега - тука не коментирам кой пил кой трезвен.Аз лично съм бил в самолет при захождане за излитане (това в Мюнхен), когато наредиха да изчакаме 30 минути защото вече е станало за чистене. При снеговалеж обстановката се променя бързо.
28
0
 
5
 
! Отговори
ме преди 9 години
П.С. Реално погледнато няма много причини да убиват въпросният шеф на Тотал. По принцип Газпром си кътка партньорите и бизнесът с тях си тече независимо от санкциите. Не мога да се сетя за нещо, което може да наложи да му видят сметката - обикновено просто ги гонят от страната (прим. ВР). Така че или е на лична основа, или просто този снегорин не е платен от Русия, а от някой който няма интерес Газпром да работи с Тотал. Иначе просто няма никаква логика.
27
0
 
2
 
! Отговори
ме преди 9 години
"Водачът на снегопочистващата машина е останал невредим, посочи РИА Новости, въпреки първоначалната информация, че и той е загинал при катастрофата." добре това просто си проси да се хилиш до побъркване. Честно. Мира на душата на загиналите, ама тая новина е някаква пълна пародия. Много трудно един снегорин може да се окаже на пистата и грешката е да е в пилота. Още по-трудно може снегоринът да остане невредим, след среща с по-тежко и по-бързо тяло. Та...какъв е тоя снегорин?
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АВНО ТОЗИ ДИРЕКТОР МНОГО ГРЕХОВЕ Е ИМАЛ , КАТО ЗНАМ КАК Е СКЪПО МАСЛОТО НА ТОТАЛ
25
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПИЯНИ *** -това е целия им живот пиянство и мизерия!!!
24
17
 
18
 
! Отговори
ХА преди 9 години
олелелелеле майчице мила...за пореден път се убеждавам колко болни мозъци са това русофилите...ало друзя излезте от филма в изкукалите си глави, че не отива на добре положението.....
23
18
 
22
 
! Отговори
Гошко преди 9 години
Достатъчно е да пишат само руснакЧе е пиян се подразбира
22
4
 
28
 
! Отговори
Гошко преди 9 години
То и Кенеди го застрелял един слабоумен При убийства на богати няма случайности!Явно не са се разбрали с Медведев , инсценирани злополуки са специалност на КГБ
21
4
 
15
 
! Отговори
lol до 29 преди 9 години
Всичко си е казал шофьорът. Излезе официална информация - бил е вербуван от шише водка...ЦРУ добре се е погрижило да потули нещата :D
20
15
 
21
 
! Отговори
еврогей преди 9 години
До с.КАКВО ДА ТИ КАЖЕМ 25 ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ И ЕВРОГЕЙЩИНА СТИГАТ. ТОВА Е В РЕЗУЛТАТ НА ВНЕСЕНАТА ЕВРОГЕЙСКА И АМЕРИКАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ!!!!!!!!!!!!!!! ОТ ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ ДО БОЙКО БОРИСОВ!!!!! ЦЕЛТА НА ПЛАН РАН-ЪТ Е ИЗПРОСТЯВАНЕ УНИЩОЖАВАНЕ И ЗАВЛАДЯВАНЕ. МОЖЕ ДА ИМАШ ПРАДЯДО ОПЪЛЧЕНЕЦ ЗАГИНАЛ НА ШИПКА ИЛИ В ОСВОБОДИТЕЛНИТЕ ВОЙНИ НО ЕВРОГЕЙЦИТЕ НАДЕЛЯВАТ И СИ ПРАВЯТ ПАРАДИ В ЧЕСТ НА ПОБЕДАТА С РАЗРЕШЕНИЕТО И ПОКРОВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО БОРИСОВ. КОГА БЕШЕ ПЪРВИЯ ГЕЙ ПАРАД ПРИ ЗУРЛИК И БОЙКО!?!?!?!?
19
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като гледам пак размишлявате елементарно. Щом Тотал са близки с Газпром и са против санкциите срещу Русия, кой има интерес да затрие този директор? Естествено американските служби. Този от снегорина ако не е починал ще трябва да дава доста интересни обяснения кога е вербуван и срещу каква сума.
18
4
 
17
 
! Отговори
Санчо от Прованса преди 9 години
До Кратун 27Алтернативно, може директорът да е бил сговорчив, а тези над него не, така се намира един пиян мужик, който да свърши работата със снегорина и отново нещата си идват на мястотото, т.е., Русия е злепоставена и инвестиции през крив макарон... Но това разбира се са сценарии за криминални филми...