Франция иска да забрани имигрантите от ЕС в страната

Парламентът обмислял два закона - за имиграцията и тероризма
21 окт 2014 09:28,
17
Франция иска да забрани имигрантите от ЕС в страната
Снимка: Reuters

Франция обсъжда планове да забрани достъп до страната за имигранти от Европейския съюз, ако те представляват заплаха за обществения ред и сигурност, въпреки предупреждението на Европейската комисия към Великобритания, че ограничаването на имиграцията от Европа ще е незаконна, пише британският в. "Дейли телеграф".

Френският парламент обмисля два законопроекта за имиграцията и тероризма, които биха дали на Франция възможност да отказва да приема нежелани граждани от други страни от ЕС.Дебатите последваха коментари на председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу, че опитите на британския премиер Дейвид Камерън да наложи контрол върху имиграцията от ЕС са нарушаване на законодателството на Евросъюза, тъй като свободата на движение е основен принцип.

Ръководителите на ЕС не са изразили позиция по френските планове, а засега няма коментар и от висши представители на съюза, но плановете породиха загриженост сред правозащитните организации, че законите ще бъдат използвани да се откаже достъп на ромите, отбелязва вестникът.

Според парижката неправителствена организация "Група за информация и подкрепа на имигрантите" неясно формулираните предложения ще бъдат използвани за ограничаване на притока на имигранти във Франция "зад паравана на защитата на страната от тероризъм".

Особено обезпокоени сме, че тази мярка може да бъде използвана срещу ромите от Румъния и България, казва пред всекидневника представителката на организация Клодия Шарл.

"Дейли телеграф" цитира клауза от одобрен миналата седмица от френския Сенат законопроект срещу тероризма, в която се казва, че на всеки гражданин от страна от ЕС или на който и да било член на семейството на подобно лице може да бъде отказан достъп на френска територия, ако присъствието им представлява "реална, установена и достатъчно сериозна заплаха за основните интереси на обществото, в областта на обществения ред и сигурност, в резултат на поведението им".

Законопроект за имиграцията също съдържа подобна клауза, като и формулировката му е сходна. Правителството иска да се застрахова, че мярката ще бъде приета, дори ако един от законопроектите бъде отхвърлен, казва Шарл, цитирана от вестника.

Според френския вътрешен министър Бернар Казньов целта на тези закони е да предотвратят връщането във Франция на чужди граждани, за които се смята, че са извършили терористичен акт. Лекторът по право в университета в Нантер Серж Слама обаче казва, че определението за заплаха за сигурността в проектите е изключително широко, което значи, че на почти всеки може да бъде забранен достъп в страната, посочва "Дейли телеграф".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз бих сложил пълна забрана да ги връщат в България. Да си ги развъждат на друго място че да и олекне на тази земя от тези вируси
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен PALNA ZABRANA *** DA IZLIZAT IZVAN BALGARIA.
8
0
 
4
 
! Отговори
Топлинко преди 9 години
Шубе ги е да не им гръмнат Айфеловата кула
7
0
 
6
 
! Отговори
Жозе преди 9 години
Когато е нарушил законите в държава от ЕС значи е нарушил и законите в Бг,затова трябва да бъде препращан автоматично в братска за този индивид държава-индия,етиопия,турция. Това е така наречения закон: ***
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябваше да направим един Балкански съюз поне си се знаем що за стока сме си :)))
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Логично е да не искат *** там. Това е ***. Виждате ли "демократична" Европа как работи? Франция си гледа националните интереси. Ако в България се приеме някакъв подобен закон,защитавайки истинските български граждани, ДПС веднага ще се разквичат. Европа също. Понеже става въпрос за Франция, всеки мълчи. Нормално е да не искат *** там. Това е ***,която само краде и проси. За какво са им?
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Начи тъй за кучета и котки може а за прасета не може :))
3
0
 
41
 
! Отговори
Кико преди 9 години
Хахаха след последното ми посещение във франция съм сигурен, скоро аз ерния цвят на кожата там ще е преобладащ. Имаше страшно много смесени двойки на французойки с черни. А да не говорим за арабските маанета, които се чуваха от коли и сгради. И само да вметна, че говоря за централните части, а не за покрайнините на париж :-). *** като искат мароканци и алжирци ливанци и т.н. тяхна си работа!
2
5
 
39
 
! Отговори
ДА ЗАБРАНЯВАТ преди 9 години
Да забраняват...та наш *** веднъж за винаги да проумее,че за тях сме втора категория хора....и да се разпада тоя *** Е.С. та да влеземе в час....
1
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хахахахахахахахахНо не се обмисля такъв за емигранти от северна африка и близкия изток.Хахахахахахахахахахахахате от алжир само херувимчета идват