Неправилно интерпретирали думите на Шикорски за Путин и Украйна

Полша не разполага със звукозапис на разговора между Путин и Туск
21 окт 2014 20:07, Елка Василева
30
Неправилно интерпретирали думите на Шикорски за Путин и Украйна
Радослав Шикорски. Снимка: архив, Reuters

Бившият министър на външните работи на Полша Радослав Шикорски заяви, че невярно са интерпретирани някои от думите му в интервюто за американска медия, в което бил казал, че Владимир Путин предложил Украйна да бъде разделена между Русия и Полша, предаде ТАСС.

В профила си в Туитър Шикорски, който сега е маршал на полския Сейм, написа: "Разговорът с "Политико" не бе авторизиран. Някои мои думи са били невярно интерпретирани".

Още по темата

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков окачестви публикацията на уебсайта "Политико" като "клюка", тоест като преднамерена лъжа, злепоставяща Русия.

Въпросният сайт публикува статия под заглавие "Путиновият преврат", в която се съдържа интервю с Шикорски. В него бившият външен министър съобщава, че през 2008 г. руският президент Владимир Путин е намеквал пред полския премиер Доналд Туск Русия и Полша да си поделят Украйна, тъй като тя е изкуствено създадена държава.

Днес Радослав Шикорски каза на пресконференция, че Полша не разполага със звукозапис на въпросния разговор между Путин и Туск. Бившият полски външен министър подчерта, че не е присъствал на разговора и че информацията, с която разполага, е преразказ.

"Тогава е можело той [преразказът] да бъде интерпретиран по един начин, но предвид случилото се в последно време придобива друго значение", каза Шикорски. Той съобщи, че скоро в една полска медия ще бъде публикуван пълният текст на интервюто му за "Политико".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Иво преди 9 години
До РумбоОбщо взето си прав, с изключение но термина "колония". Полша е била провинция на Руската империя. Но *** си е живеела живота и когато са ставали въстания, те са били зверски потушавани от ПОЛСКИ генерали. През ВСВ за освобождението на Полша за загинали 600000 съветски бойци! Това се забравя от сегашното бидло, обичат се с немците, купуват им "Леопардите", ухажват ги. Всичко това е гадно, а този народ не се състои само от такива, там има много стойностни хора, хора с достойнство!
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Факт, който се потулва за Полша - на следващия ден след подписването на Мюнхенското съглашение 1938г. Полша нахлува в Чехословакия и окупира нейни територии.
17
0
 
5
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
Първо неправилно интерпретирали думите му. После паметта му изневерила. След това се оказва, че не е бил на срещата, а му разказали за разговорите, които се водили на тази среща.Даже май изобщо е нямало такава среща между Путин и Туск през 2008г. в Москва.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Т.нар. "демокрация" - власт на народа е само маска на "демонокрацията" - власт на демоните. Лъжи, манипулации, грабеж, убийства, олигархия, експлоатация, колониализъм, робство, разврат, извратености...
15
0
 
17
 
! Отговори
даммм преди 9 години
Цяла Европа знае,че поляците ВИНАГИ са били политическата ***.тутка на Европа.Нима се учудвате от сегашното им извъртане......Вчера когато излезна тази "новина",беше много ясно,че е партенка....но промитите демократични мозъци ореваха целия нет....Демократичните *** немогат да проумеят,че има и политици като Путин, с чест и достойнство.....че той не е като тях-подмолен двуличник,*** и долен лъжец.Трагично е, че живеем в такъв свят,диктуван от *** с "демократични ценности".......
14
2
 
26
 
! Отговори
Давид Дрангов Рилски преди 9 години
Путин е държавник: мъж достоен и непоклатим, патриотично да брани интересите на народа си! За жалост, българските "политици" са безродни подлизурковци и нихилисти - хора без национална чест и лична доблест, страхливи, коленопреклонни. Когато българите се осъзнаят да излъчат политическо представителство, което отново да припознава Русия за най-близкият ни приятел и ценен съюзник - тогава страната ни ще се оправи! Естествено е, че народът ни е русофилски: това има духовно и прагматическо покритие.
13
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чърчил го е казал преди много време: Полша е хиената на Европа. Друга интерпретация на думите му няма.
12
2
 
29
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Ще имат много да патят тъпите хохли,след като американците ги убедиха,че като се противопоставят на Русия автоматично ще станат богати европейци!Особено пък като реанимират фашистките *** от 2 световна...А за поляците работата е ясна-през повечето време са били ту немска,ту руска колония,нормално е да избиват комплекси.
11
0
 
25
 
! Отговори
Есхач преди 9 години
Абе те комунистите лъжеха ,амаа такоова чудо, не е било! Както казва прежде пишещ ,демократите ще се удавят в собствените си лъжи . Дай боже да сме живи и здраве и дупе да им и яко тогава.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Skoro Germaniq i Rusiq shte imat obshta granica.
9
2
 
51
 
! Отговори
Ха, ха преди 9 години
Абе не само поляците, ами днес и шведите се надпреварват да се извиняват че това с подводницата е фалшификация. Преди няколко месеца пак трябваше да се извиняват, защото разправяха че дъщерята на Путин живеела в Холандия, че даже били я изгонили. Пък се оказа, че нищо вярно няма в това.Не ги ли е срам бе, с какво се различават от съветския съюз, за когото говореха че бил тоталитарен, лъжлив и несправедлив. Заливат ни с помия и хич не ги е срам.
8
0
 
56
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Кой нормален вярва, че умел политик като Путин, ще тръгне да фамилиарничи по този начин, с един от най-големите си врагове - Полша? Хептен за изкукал го изкарахте, я по-полека! Той, по-скоро ще подели самата Полша, вместо да казва това за Украйна на поляците!
7
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименAKO NE SESTRA TI,TO MAIKA TI E
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименETO KAZVAM TI-VEDNAGA DA SE RAZDELI UKRAINA MEGDU RUSIA I POLSHA,ZA DA IMA MIR V EVROPA.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе аз нека да кажа че сестра ти е *** па после ти обяснявай че нямаш сестра
4
0
 
48
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
От много общуване с украинци се прихваща болест, наречена ГОЛЯМА ЛЪЖА!
3
1
 
42
 
! Отговори
преди 9 години
На скоро Барозо се извинява заради такава лъжа............хахаха.........сега ще се извинява Полша
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То май стана като оня виц от едно време-"Вярно ли е че Вуте е спечелил черна волга от лотарията. Да вярно е но не Вуте а Геле и не е черна а е бяла и не е волга а лада и не я е спечелил а го е блъснала"
1
7
 
5
 
! Отговори
тя преди 9 години
Ако наистина е имало такъв разговор и той се е осъществил на практика , просто сега нямаше да ги има тия жертви , които даде т. н. Украйна.Много жалко за всички загинали в тоя нелеп спор.