Путин изказа съболезнования за смъртта на директора на "Тотал"

В лицето на Кристоф дьо Маржори Русия изгуби "един истински приятел"
Обновена: 21 окт 2014 11:14 | 21 окт 2014 11:09, Елка Василева
24
Путин изказа съболезнования за смъртта на директора на "Тотал"
Кристоф дьо Маржори. Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин изпрати до френския си колега Франсоа Оланд съболезнователна телеграма по повод смъртта на Кристоф дьо Маржори - ръководител на петролната компания "Тотал", и хората от екипажа на неговия самолет, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС и Интерфакс.

Путин отправя молба думи на съчувствие да бъдат предадени и на семействата на загиналите в самолетната катастрофа снощи на московското летище Внуково-3.

В лицето на Кристоф дьо Маржори Русия изгуби "един истински приятел, за когото ще пази най-добър спомен", допълва в телеграмата си руският лидер. Изтъкнат френски предприемач, той бе край люлката на голям брой значителни съвместни проекти, положили основата на дългогодишно плодотворно сътрудничество между Русия и Франция в енергийната сфера, отбелязва Путин.

Владимир Путин познаваше отдавна Маржори и поддържаше с него тесни делови контакти. Президентът високо ценеше деловите качества на Маржори, твърдата му ангажираност с развитието не само на двустранните отношения, но и на взаимно изгодното многостранно сътрудничество като цяло, каза прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.

Песков изтъкна, че в Москва високо са ценили приноса на Маржори за развитието на културния диалог и подкрепата му за различни проекти в областта на културата. Директорът на "Тотал" се ползваше с голямо уважение сред колегите си в бизнеса и сред политиците, допълни той.

Още по темата

Научавайки за трагичната кончина на Маржори, френският премиер Манюел Валс заяви, че Франция е изгубила един необикновен предприемач, виден индустриалец и патриот, отбелязва Франс прес.

Президентът Франсоа Оланд изтъкна таланта, с който Маржори защитаваше достойнствата на предприятието си.

Кристоф дьо Маржори посвети живота си на френската промишленост и на развитието на концерна "Тотал". Той издигна компанията до ранга на водещите световни предприятия, умело отстояваше класата и успеха на френските технологии в чужбина и имаше големи амбиции за "Тотал", отбеляза Оланд в комюнике, разпространено от Елисейския дворец.

Маржори беше също щедър меценат, подпомогнал големи културни инициативи, допълни президентът.

Шейсет и тригодишният Дьо Маржори бе на посещение в Москва за участие в заседание на консултативния съвет за чуждестранните инвестиции в Русия, състояло се в понеделник под председателството на премиера Дмитрий Медведев. Под ръководството на видния бизнесмен "Тотал" действаше твърде активно в Русия, посочва Интерфакс.

Директорът на "Тотал" загина, след като самолетът му се блъсна в снегорин при излитането си от летище "Внуково" край Москва. Загинали са всичките четирима души на борда.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
До № 12 преди 9 години
До Р.Р.Защо патологична шизофренност? Къде го чу? В Карлуково? На 4-ти километър? Значе имало и нормална шизофранност? Е, ти си нормален шизофреник, *** и злобар! Руснаците пият здраво според статистиката. Ама ние сме извън статистиката и в пиенето ни на долнопробна парцуца, и в сивата икономика, и в престъпността. Тук няма статистика, има жестока реалност и дива комплаксарщина, която кара такива като теб да злобеят. Шизофренията може да се развие и на тази база. Бързо отиди на доктор!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 17Пиян е бил баща ти 9 месеца преди да се пръкнеш! Мъртво пиян! 3 промила! А на деветия месец акушерката да вземе да те изтърве на мозайката и то с *** надолу!
11
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Същото би е при свалянето на малайския самолет,съболезнования.Пияни руснаци и това си е.Няма да се променят.
10
3
 
1
 
! Отговори
Р.Р. преди 9 години
До до 12 от славянинИли си от тези прикритите с подпечатана турска виза с надпис СДЕЛАНО В СССР
9
6
 
3
 
! Отговори
Р.Р. преди 9 години
Цялата им работа е такава руска зделана. Неповторими са, като алкохолизирана нация, е нашите русофили добре им подражават, с диагноза патологична шизофренност.
8
4
 
6
 
! Отговори
До Алтай преди 9 години
Абе сега ако се усереш, пак ли американците ще са ти виновни???
7
8
 
6
 
! Отговори
Алтай преди 9 години
Усеща се американска воня в цялата тая работа
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един морж по-малко.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
mnogo medii davat grechna informazia, naprimer sega se okazva che podvodnizata v Swezia ne e bila ruska.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mnogo zagadachno umirat tezi koito prawqt biznes s Rusia.
3
4
 
20
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До АнонименПРИЯТЕЛИТЕ НА УКРАЙНА ДА ПЛАТЯТ ГАЗОВИТЕ И ЗАДЪЛЖЕНИЯ ЗОВЕ АНГЕЛА МЕРКЕЛ...ПОЛША ДА ПЛАЩА ПЪРВАУНГАРИЯ ОТКАЗВА ДА ПЛАЩА И БЕ НАКАЗАНА..БЪЛГАРИЯ ДАЛИ ЩЕ ПЛАТИ...ИЛИ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ВСЕ НИ САНКЦИОНИРАТ ЗА ПРОРУСКИТЕ ПРОЕКТИ КОИТО ИНАЧЕ СА ИЗГОДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ...НО НАРУШАВАТ АМЕРИКАНСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В УКРАЙНА..
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Stranno, vseki koito trugne da govori s premiera ili prezidenta na Rusia umira .Tka be s polskata delegazia , taka be s Berezovski, taka e i sega.Ima zainteresovani koito ne iskat tova da stane.
1
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо ново. Пиян руснак е управлявал снегорина. Руснаците го твърдят.