Порошенко подписа закон за задочен съд на Янукович

Промените предвиждат конфискация на имоти и авоари
Обновена: 22 окт 2014 08:01 | 22 окт 2014 08:00,
9
Порошенко подписа закон за задочен съд на Янукович
Снимка: архив Reuters

Украинският президент Петро Порошенко подписа закон, който ще позволи сваленият украински лидер Виктор Янукович да  бъде съден задочно за престъпления, извършени, докато е бил на власт, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Още по темата
Така според агенцията Порошенко се опитва да отвърне на критиките преди парламентарните избори в неделя, че той като президент и прозападното му правителство не са направили достатъчно, за да изправят пред съда Янукович. Бившият украински ръководител избяга след уличните протести през февруари заедно със семейството си и свои близки сътрудници.

В момента Янукович се намира в Русия. Той  е обвиняван за смъртта на застреляни от полицията участници в протестите, за кражби в големи размери на държавни средства и имущество, за опит да свали новото ръководство на страната.

Досега украинските закони не позволяваха хора, намиращи се в чужбина, да бъдат съдени задочно за престъпления, извършени в Украйна. Порошенко обаче подписа закон, съдържащ поправки в наказателния кодекс, с които позволи да бъдат съдени задочно тези, които са "ограбили народа" и се крият в чужбина.

Промените предвиждат конфискуване на имоти и авоари на лица, признати за виновни в престъпления срещу украинския народ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
7
 
! Отговори
АН преди 9 години
ТО ТАКЪВ ЗАКОН ТРЯБВА И ЗА НЕГО И ДР КАТО НЕГО
6
2
 
9
 
! Отговори
аналнологичен случай преди 9 години
такъв закон трябва и в бг за станишеф
5
4
 
5
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
че трябва си, вместо да прати баретите да смажат разбеснялата се седераска ***, той избяга и остави страната да падне във война.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Марксизмът, за който вие казвате, че е най-жестокият противник на капитализма, е свещен за нас по простата причина, че той е една от необходимите ни противоположности. Тези два полюса ни принадлежат, и ние сме тяхната ос.Болшевизма и капитализма утвърдихме ние. Тези две доктрини принадлежат на две социални системи. Те са единни в намерението си да променят света отгоре чрез контрол на богатството, и от долу чрез революция.Еврейски банкер от The Compt de Saint Aulairein Geneve, 1936 г.
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименPOROSHKO--VINOVNIK ZA VOINATA V IZTOCNA UKRAINA.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На този човек ще му се наложи още много закони да напише и пак не се знае до къде ще я дакара.
1
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щеше да е смешно, ако не беше тъжно. Точно тези, ръцете на които са изцапани с кръв обвиняват Янукович, който слезе от властта точно затова - за да не се стигне до кърваво противопоставяне.