Руски военен самолет наруши въздушното пространство на Естония

Талин ще иска обяснение от руска страна
22 окт 2014 22:01,
145
Руски военен самолет наруши въздушното пространство на Естония
Снимка: Reuters, архив

Руски военен разузнавателен самолет Ил-20 вчера наруши въздушното пространство на Естония, съобщи днес генералният щаб на естонските въоръжени сили, предаде ТАСС.

Самолетът се намирал във въздушното пространство на Естония около минута, навлизайки в него 500 метра. "Самолетът нямаше план на полета, транспондерът му беше изключен и не е установявал радиоконтакт с естонското управление на въздушното движение", се посочва в съобщение на ГЩ.

Естония извика руския посланик във връзка с инцидента, предаде Асошиейтед прес. Говорителка на естонското външно министерство заяви, че Талин смята нарушението за сериозно и ще иска обяснения от руската страна.

НАТО обяви, че изтребители от Дания, Португалия и Швеция, която не е член на алианса, са участвали в прехващането и ескортирането на руския самолет над Балтийско море.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 9 години
На снимката не е някакъв пиклив Ил-20, а Негово Величество Ту-160 - най-голямият свръхзвуков бомбардировач в света, въоъжен с крилати ракти. Два такива бяха стигнали почти до британските гранични води, без да бъдат засечени от радарите на тези, които са ги измислили. Голям резел стана!
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Самолетът се намирал във въздушното пространство на Естония около минута, навлизайки в него 500 метра"Ахаххахах 500 метра, следващия път ще вдигнат врява и ако руски граничар се е изхрачил на естонска територия.
90
0
 
14
 
! Отговори
LE4 преди 9 години
Изтребители от Дания,Швеция,Португалия... Голям страх ги е налегнал.Добре,че не е навлязъл на 1000 метра.Тогава самолетоносач щяха да пратят.
89
3
 
0
 
! Отговори
Joro преди 9 години
sledvashtiq put da ne stane da ne se vurne v 'bratska' rusiq.zashto sa tiq provokacii.da si letqt nad Komi ili Kamchatka. ruski bokluci.
88
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как пък ги сметнаха тия 500 метра ?!
87
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даниелчо 118, имаш ли понятие от РЕБ-технологии и че Русия е с години напред пред останалия свят в тази област. Пример - Су-24, елиминирал иджис-а на супер модерния "Доналд Кук" в Черно море.
86
1
 
11
 
! Отговори
във връзка с 109 преди 9 години
Руска военна делегация пристигна в Китай. Очакваме нови много милиардни договори, съвместни разработки и ... як братски шут в петата точка на Пиндостан.
85
0
 
21
 
! Отговори
чекист преди 9 години
То 500метра за Естония си е разстояние. Още 500метра и прекосяваш цялата страна:)Иначе ако говорим сериозно подобни тествания са рутинни. Който е служил и имал достъпдо команден пункт знае, че и натовски самолети са правели това над наша територия преди промените, както и ние в гръцко и турско. Просто на прибалтийците им е в "шише". Между Питер Белорусия и Кронщад/Калининград/ са. От където и да ги подхванат ще ги "изпържат" за секунди. и при война. Ние поне ще чуем" Говорит Москва":)
84
9
 
1
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
До Анонимен 112:То хубаво има буферна зона, но по сухоземната граница, не по въздушната. Ама този както си играе на нерви с изключен транспондер, дали си дава сметка какво ще му се случи, ако на някой зенитчик не ми издържат нервите и го прати на бърза спявка със Св. Петър ? Много малоумно действат тия пилоти, още повече с изключено радио.
83
2
 
7
 
! Отговори
rambo преди 9 години
да живее сталин ленин тито маодзедун.
82
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До rambo 109От коя дупка изпълзя ???
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АЛОооооооооооооооКу-Кууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу
80
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До rambo Отровни гъби ли си ял, какво? В Китай и Русия е капитализъм и нито Югославия, нито СССР имат намерение да се връщат.
79
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 108 Сложи си бинокъл ,ама и той няма да ти помогне да видиш разчет номер 312 от 156 зенитно ракетен дивизион на Украйнската армия произвел изстрел и свалил гражданският самолет.И далекоглед да ти сложат пак няма да видиш. Сигурно гледаш със бинокълът на Пади Ашдаун. Ако въобще знаеш, за какво става въпрос?
78
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По принцип има буферна зона по границата, която е поне 20 км, така че 500 метра навътре във въздушното пространство не е никаква случайност, руснака просто си играе на нерви.
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И сеа куо ша прайм дагое?!
76
5
 
12
 
! Отговори
до 108 преди 9 години
Те пък са едни свалячи, нали ги видяхме че могат да свалят само граждански самолети и диви гъски.
75
10
 
8
 
! Отговори
rambo преди 9 години
крахът на капитализма се вижда русия и китай поставиха на колене америка във воено и икономическо отношение.америка е на изкуствено дишане на системи а социализма се завръщта като гробокопач на капитализма.върна се ссср връщта се югославия а накрая щте се върне и гдр.българския народ е в подкрепа на евразииския съюз.българския народ казва да на сссрлюгославия и гдр.да на латинска америка индия киргизстан и армения.да на беларус и казахстан.капитализма е бита карта от русия и китай най могащтите
74
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен Ами тогава отдаавна щеше да има поне минимум десетина свалени Натовски самолети от Русия за нарушение на границата им . И тогава самолетите на терористите от НАТО щяха да са на поне 100 километра. И ние четем новини , и то от независими източници ,а не от цензурирани ,драги ***! А при демокрацията имало свободна и независима преса . Има таратанци.Затова всички новини са еднакви ,от един калъп изляти
73
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поляците се извиниха за лъжите около Украйна, скоро и шведите ще се извиняват за измислената подводница. Запада си прави скапана пропаганда.