Северна Корея освободи американеца Джефри Фаул

Той беше задържан заради оставена от него Библия в нощен клуб
Обновена: 22 окт 2014 09:38 | 22 окт 2014 09:38, Елка Василева
19
Северна Корея освободи американеца Джефри Фаул
Снимка: архив, Reuters

Правителството на Северна Корея изненадващо освободи американеца Джефри Фаул, влязъл в страната като турист и задържан преди няколко месеца по обвинения, че е оставил Библия в нощен клуб, предаде Асошиейтед прес.

Пхенян отказва обаче да пусне на свобода още двама американски граждани, които държи под стража.

Фаул е бил откаран от Пхенян с американски военен самолет на остров Гуам, който е американска територия.

Той е бил прегледан от лекари и изглежда е в добро здравословно състояние, каза говорителката на Държавния департамент Мари Харф. Тя не пожела да съобщи подробности около освобождаването му, но благодари на Швеция, която има посолство в Пхенян, за "неуморните й усилия".

Американецът бе арестуван през май, след като остави Библия в нощен клуб и чакаше да започне делото срещу него. Другите двама американци, за чието освобождаване Вашингтон настоява, бяха осъдени на лишаване от свобода. Евангелизацията се смята за престъпление в Северна Корея, допълва АП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
5
 
! Отговори
Sunny Ray преди 9 години
Слава на Господ че са го освободили,защото е чудо като се знае какви чудовищни престъпления вършат всички безбожници, защото нямат страх от Бога- без милост и без правда. Изобщо не е трябвало и са нямали право да го арестуват. затова че е носил Библията че вярва в Бог или че говори за Библията. защото това е основно право на всеки човек да вярва в това което смята за истина и да има свобода да живее според вярата си.А и само които нямат аргументи против истината,затварят и убиват вярващите в нея
12
3
 
5
 
! Отговори
Д преди 9 години
ми защо да не го арестуват ? щом са забранени библиите няма да носи ! какво странно има ? като иска да не стои в затвора няма да нарушава закона и това е
11
2
 
5
 
! Отговори
КДК преди 9 години
Защо е изпратен военен самолет специално за него и е закаран във военноморска база на САЩ??? Нямат ли посолсто във Южна Кореа?? Пълни глупости, че и библия носел в нощен клуб :)
10
1
 
8
 
! Отговори
Гошко преди 9 години
Ако всички бяхме като шведите , светът щеше да е супер
9
3
 
4
 
! Отговори
Марс преди 9 години
До АнонименСто процента се гърчи от глад и мизерия! Най-малкото е да видиш, че им е забранено да напускат страната...
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В днес бг новините са зле преведени новини от западни медии, които от своя страна са скалъпени с бели конци.
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно е голяма гъзария да ходиш с библия по нощните клубове на Северна Корея. Това са салъпени глупости, тоя не е държан толкова заради това. Шпионски истории.
6
2
 
9
 
! Отговори
Гошко преди 9 години
На Ким Чен Ун нищо не му дават, той всичко си взима сам!
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 3 Елеманг.Част от Южно Корейците са Християни.В Северна Корея Християни НЯМА НИТО ЕДИН. Прочети идеология "Чучхе" и ще разбереш защо.
4
1
 
8
 
! Отговори
до Елемаг преди 9 години
Официално СК е атеистична държава. Основната част от християните са избягали през войната на юг.
3
8
 
23
 
! Отговори
читател преди 9 години
Един и същ народ, език и култура. Едната половина благоденстващ световен лидер.Другата се гърчи от глад, мизерия и издевателства. По-добра илюстрация на двете идеологии няма.
2
12
 
12
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
*** пропагандна статия.Корейците са християни и будисти.Никъде в която и да е държава,като изключим малоумния ислям не биха закачили човек заради библията!!!М-у другото редакццията.Оказа се,че Азия е по напред със свободата на словото от нас!Не е зле да се замислите,особенно като пишем думата....какво правите!!!
1
9
 
36
 
! Отговори
s преди 9 години
Статиите за Северна Корея са винаги абсурдни. Американец, който е забележете "турист" в Северна Корея (!!!!??!?!), отишъл в нощен клуб, дето уж в Северна Корея няма такива места, и оставил там не друго, ами Библия?! Е, вие *** ли сте въобще да публикувате подобна глупост?!