Русия все още има войски в Украйна, твърди НАТО

Ген. Брийдлав: Москва поддържа и сили в бойна готовност на границата
Обновена: 24 окт 2014 20:57 | 24 окт 2014 18:10, Елка Василева
211
Русия все още има войски в Украйна, твърди НАТО
Ген. Филип Брийдлав. Снимка: архив, Reuters

Русия все още има войски в Източна Украйна и поддържа сили във висока бойна готовност на границата въпреки частичното изтегляне, заяви върховният главнокомандващ обединените въоръжени сили на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав, цитиран от Ройтерс.

"Извършено беше значително изтегляне на руски сили от вътрешната част на Украйна, но не се заблуждавайте, в Източна Украйна все още има руски сили", заяви генералът от американските ВВС пред журналисти във военния щаб на НАТО край Монс, Белгия.

Някои руски части, разположени близо до украинската граница, се изтеглиха, а други изглежда се подготвят за същото. "Но силите, които остават и не дават признаци за изтегляне, остават в много висока бойна готовност", отбеляза той.

Още по темата

При първата си визита във военната централа на НАТО, откакто в началото на месеца пое поста, генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг заяви, че Русия продължава да нарушава международното право в Украйна.

"Те продължават да нарушават суверенитета и териториалната цялост на Украйна, поддържайки присъствието на руски сили в Украйна", каза бившият норвежки премиер пред репортери при посещение в оперативния център на НАТО, който следи кризите в Украйна и по света.

Поддържайки сили на границата, Русия дестабилизира обстановката в Украйна, отбеляза Столтенберг, след като Брийдлав го разведе да разгледа центъра.

НАТО преустанови практическото си сътрудничество с Русия в знак на протест срещу анексирането на Крим и подкрепата на Москва за проруските сепаратисти в Източна Украйна, припомня Ройтерс.

Алиансът ще продължи да приканва Русия да изтегли силите си както от Украйна, така и от границата, и да използва цялото си влияние, за да се гарантира спазването на примирието в Източна Украйна, каза Столтенберг.

"Трябва да намерим политическо решение на предизвикателствата, пред които сме изправени в Украйна, и предпоставка за това, разбира се, е ефективното примирие", подчерта той.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
Чери преди 9 години
Не са 200 а 300 загинали при сам. катастрофа.Но не са руснаците.Търси интереса.Те нямат интерес от такава катастрофа.А що се отнася до това дали всяка година има агресия спрямо други народи, прав си има.Но не Руснаците а САЩ са агресорите.Сирия, Ирак, Алжир, Афганистан, Сърбия, Либия - стигат ли ти тези примери на Американска агресия.Покажи ми ти един на Руска.
106
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 155 какво доказателство е самолета, резултат от раследването има ли, на всяко събрание на ООН Чуркин пита къде резултата, вашите все се измъкват, щтото ако публикуват резултата ще се окаже че украйнци подържани от Европа и САЩ са свалили самолетаА за агресия срещу суверени Либия Авганистан Ирак Сирия Сомали Югославия Панама и това само на пръв поглед
105
7
 
2
 
! Отговори
е и? преди 9 години
Че кой се съмнявал в това ?! Руските войски са там от поне 3 месеца...Въпросът е защо след откритата агресия на мАсква санкциите не са затегнати?
104
2
 
10
 
! Отговори
the shooter преди 9 години
Големи "миротворци" са тези американци... Ама много милеят за съседните на Русия държави ... А, има ли територия където са стъпали и тя да просперира ? Украинската икономика се крепи на руските фирми и фабрики работещи там . И е оправдано Русия да си брани икономическите интереси ! А "миротворците" ? Те искат Украйна за плацдарм срещу Русия, защото видите ли руските не искат да споделят природните си ресурси с останалия свят /Америка/.А Путин,изкарват го по-черен и от Обама ...
103
2
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 9 години
На тия вече НЕ само децата им се смеят,но и уличните ***......и такива *** управляват света?!!!??? И такива"хора" решават съдбата на милиони хора!??!!!!?? Накаде отива този свят....БОЖЕ пази Майка БЪЛГАРИЯ и народът ни.
102
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
shte pravqt kakvoto si iskat ,rusnacite a dnes bg ste mnogo gadni4ka mediq da nebi da ste tursko natovska
101
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как смеят да държат войски по границата си ?! Мястото на войските е у дома.
100
2
 
6
 
! Отговори
Пепа преди 9 години
Другарю Путин, стига с тези войски бе, изпрати една армия от мажоретки -има толкова красивирускини. Да видим тогава какво ще каже Барака.
99
3
 
14
 
! Отговори
ефрейтор преди 9 години
А майдана кой го направи, а НАТО защо помага на хохлите след като те не са член на НАТО ? И децата вече знаят защо.Но не им се получиха нещата, и сега воя е голям, сега отидоха да "спасяват" друга част от света.
98
2
 
2
 
! Отговори
до 138 преди 9 години
В Русия пият само чай и ненавиждат водката.
97
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нато е терористична организация, която защитава интересиТе на малка банда международни военнопрестъпници, изкукали старци , банкери и шефове на корпорации до един еврей ционисти изпълняващи ПРОТОКОЛИТЕ НА ЦИОНИСТКИТЕ МЪДРЕЦИ. Когато трябва да се демократизира дадена държава или по-точно казано да се ограбят ресурсите и се намесва нато и избива безнаказано хиляди, а вече, са и милиони деца, жени и мирни хора. Това е Нато оръжие за ДЪРЖАВЕН ТЕРОРИЗЪМ НА ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ ПСИХОПАТИ. АНАТЕМА!!!!!!!
96
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вече не е интересно какво казва Нато, а какво каза Путин !!!!!!!!!!ха-ха, доиграха се САЩ и ЕС !
95
1
 
38
 
! Отговори
недоволен преди 9 години
Броя на *** в НАТО няма край, а тези в САЩ са милиони. Руснаците в югоизточна Украйна са близо осем милиона и те са там родени, живеят и ще живеят и за в бъдеще, те не могат да се изтеглят някъде, а това че са въоръжени и бранят свободата си и живота на близките си от фашистите в Киев, сте виновни вие господа от НАТО и САЩ. Значи пет и половина милиона шотландци имат право на самоопределение, а осем милиона руснаци в Украйна нямат право на самоопределение, да вие просто сте *** господа.
94
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имам чувството че НАТО е некъв санаториум за параноидни шизофреници и алкохолици!
93
0
 
7
 
! Отговори
щурофон преди 9 години
О КИРЕТОА бре Кирето -А на колко атомни бомби се равнява взрива в Лонг Айлънд Сащ!??А да те видим бре кемене !!!
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Киретои една нема. що?
91
13
 
4
 
! Отговори
Кирето преди 9 години
До Курд128; На колко АТОМНИ бомби се равнява ЧЕРНОБИЛСКИЯ взрив който *** скриха
90
9
 
5
 
! Отговори
Василев преди 9 години
Нашите спътници са категорични, че България се намира върху най- голямото ураново находище на земята. Затова смятаме да направим още военни бази тук.агент Кил Бил
89
0
 
4
 
! Отговори
щурофон преди 9 години
Курд вече писах какво предизвиква обеднения уран!Защо обаче не каза че по подпочвените води е стигнал до Пловдив!!!!!
88
0
 
4
 
! Отговори
щурофон преди 9 години
Василев що не престанеш с идиотизмите бре кемене!