Шведските военни прекратиха търсенето на предполагаема подводница

Сухопътни сили обаче ще останат в района
24 окт 2014 11:36, Елка Василева
30
Шведските военни прекратиха търсенето на предполагаема подводница
Снимка: Reuters

Шведското министерство на отбраната заяви, че прекратява издирването на предполагаема чуждестранна подводница във водите на Стокхолмския архипелаг след едноседмична операция, предадоха световните агенции.

Още по темата

"Повечето кораби и подразделения на морската пехота се завърнаха в пристанището", но някои сухопътни сили ще останат в района, посочиха шведските военни.

От миналия петък над 200 военни, "стелт" кораби и хеликоптери претърсваха водите в района на Стокхолмския архипелаг след съобщения за чуждестранна подводна активност, за която се подозираше, че е от руска подводница.

Армията заяви, че е получила надеждни сведения за дейност на чужди подводници или водолази с подводен апарат.

Военните не назоваха поименно никоя страна във връзка с предполагаемото проникване, но повечето анализатори предположиха, че става дума за Русия. Местен вестник допусна, че подводницата може да е аварирала.

Руското министерство на отбраната заяви, че няма руска подводница в този район и прикани Швеция да отправи запитване до Холандия дали не става дума за холандската подводница "Брюинвис", която миналата седмица е изпълнявала задачи близо до Стокхолм, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: Швецияподводница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само Българска ще да е тая подводница...
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се започне издирването на предполагаемия самолет старт...
19
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много сте загрижени за шведската сигурност, а никой не обръща внимание ,че в Атия има американска подводница в пристанището. И никъде не го пише в нашата преса.
18
0
 
18
 
! Отговори
Александър-продълж. преди 9 години
..как, задължително трябва да изплуват, за да влезат във връзка.Но зорките шведи бдят, засичат насочения радиосигнал и веднага го оповестяват във вестниците.Това е то демокрация, няма шито-покрито!Юрват се храбри шведски морски пехотинци с непромокаеми ***, "стелт" кораби (знаеш ли им намеренията на коварните руснаци), идват и хеликоптери, започва Голямото търсене!И какво?Няма никой! Хитрите руснаци ги подозирам, че действително са излъчили сигналот някоя раница в рибарска лодка само да изложат
17
0
 
14
 
! Отговори
Александър преди 9 години
Първата ми работа, като прочетох за случая, беше да погледна Гугъл Земя. Архипелагът е такъв, че трябва да си виртуоз да влезеш там и да не се изгубиш, да не попаднеш на плитчина или на скала. И е много населен. Така, руска подводница аварира, излъчва сигнал към ...Калининград. Аз съм бил радиорелйчик и малко разбирам от насочени сигнали. Та сигурно е засечен от о-в Готланд. Там предвидливите шведи сигурно са построили специална станция да прехващат разговори между руските подводници, които няма
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Из доклада на военоморския флот до Путин:поиски российской подлодки идут безуспешно, потому что е там не было:)
15
1
 
20
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Явно чудовището Локнес се е преместило и сега го търсят. И има хора, които се ързаха на тая глупост. Ето за това ще ви управлява Бойко.
14
1
 
22
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ГОЛЯМ ТЕАТЪР ИГРАЯТ НА СВЕТОВНА СЦЕНА. ПАК ИСКАТ РУСИЯ ДА ИЗКАРАТ КАТО ГЛАВЕН ГЕРОЙ ЯВНО СА БЕЗСИЛНИ ПРЕД РУСИЯ И ТЪРСЯТ КАКЪВ ОБРАЗ ДА ИЗГРАДЯТ - ЯВНО НА ДЕМОН. ЩЕ ИМА МНОГО ДА ТИЧАТ ПОДИР РУСИЯ И НЯМА НИКОГА ДА Я СТИГНАТ. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СПРАТ С ПРОСТАЩИНИТЕ СИ ЗАПАДА!!
13
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отново ни заблуждават. Шведските военни имат доказателства за поне една подводница, която е изплувала на километър от брега на един от островите на Стокхолмския архипелаг. Много повърхностно е да се смята, че една седмица десетки кораби, хеликоптери и самолети ще преследват несъществуваща подводница или подводници.
12
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сухопътни сили обаче ще останат в района - в случай, че подводницата излезе и тръгне по сушата... Швеция се излага яко...
11
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХА ПРЕДПОЛАГАЕМА, А?????
10
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Залива Ингаро е на десетина километра от Стокхолм, само военнолюбците от кремъл биха пратили атомна подводница там където мирните шведи ходят да практикуват водни спортове.
9
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много са им хубави корабите на шведите, руснаците нямат такива
8
1
 
27
 
! Отговори
тъпландия преди 9 години
Ама,този път,това е Швеция:"Повечето кораби и подразделения на морската пехота се завърнаха в пристанището", но някои сухопътни сили ще останат в района""Армията заяви, че е получила надеждни сведения за дейност на чужди подводници или водолази с подводен апарат."Вижте тъпоумията им,че им кройте шапките.Оставили сухопътни сили да търсят подводницата.Ама,това не е подводница,а "подводници".При това,не са назовани страните,но са анализирани,като Русия.Тъпландска пропаганда,за ***.
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снощи над Швеция летяха двеста руски самолета,шведите свалиха, триста от тях с една ракета!
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хаахххаах ххххххванаха на марко ластикааааааа
5
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мръсната и необявена война на Русия срещу Украйна вдъхнови московските шапкари да пращат подводници пред шведските брегове.
4
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако продължават така кремълските джуджета съвсем скоро някой шведски кораб ще обърка северен поток с руска подводница.
3
2
 
25
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Анонимен 3 По-скоро в случая важи приказката Трудно е да се намери черна котка в тъмна стая,особено като котката я няма Тази приказка важи изцяло за конфликта в Украйна Но Запада бълва пропаганда ,след пропаганда и то лъжовна Лъжите толкова си личат,че трябва да си много ***,че да не се усетиш А явно в Западна Европа и САЩ са много *** Инак шведите ,да не дърпат Русия за опашката,да не се окажат с резултати като във Великата северна война
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брей, руската подводница без да е "стелт" не можа да бъде открита.