Втора медицинска сестра в САЩ вече не е носител на ебола

Ню Йорк бил напълно готов за заплахата
Обновена: 24 окт 2014 22:13 | 24 окт 2014 22:12, Веселина Йорданова
2
Втора медицинска сестра в САЩ вече не е носител на ебола
Снимка: архив, Ройтерс

Втора медицинска сестра, заразена с ебола, след като се грижи за починал в Далас от ебола либериец, вече не е носителка на вируса, но все още няма право да напуска клиниката, в коятосе лекува, предаде Франс прес.

Изследванията са показали, че в кръвта на Амбър Винсън вече няма вируса на ебола, но тя ще продължи лечението си в болницата Еймъри близо до Атланта.

Още по темата
По-рано днес беше съобщено, че Нина Фам, медицинска сестра, която също се е грижила за починалия в Далас либериец, е излекувана от ебола. Американският президент Барак Обама ще я приеме по-късно днес в Белия дом, посочва Франс прес. Срещата ще е в Овалния кабинет.

Същевременно кметът на Ню Йорк Бил де Блазио увери, че градът е напълно готов за заплахата ебола, след като там беше открит първи случай на зараза.

Доктор Крейг Спенсър, заразил се с вируса по време на мисия в Гвинея, е в стабилно състояние в нюйоркската клиника, в която се лекува, посочва Ройтерс. Болният е на 33 години.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: САЩЕСЕбола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
A v BG преди 9 години
Govedoto Boiko, krysteno na bivshiq ni premier ot sobstvenika si- baba Cecka ot rodopskoto selo Golemo Gladuvane be she izlekuvano ot sin ezik! V negova chest president Plevneliev organizira tarjestven obqd...
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Със здраве да си я носи