Фабиюс: Украйна да е в добри отношения и с ЕС, и с Русия

Германия пък се надява ситуацията с руските войници да се промени
25 окт 2014 08:40,
74
Фабиюс: Украйна да е в добри отношения и с ЕС, и с Русия
Лоран Фабиюс и Франк-Валтер Щайнмайер. Снимка: Архив Reuters

"Никога не сме крили, че се надяваме тази нова Украйна да има едновременно много добри отношения с Европейския съюз и много добри отношения с Русия", заяви френският външен министър Лоран Фабиюс след среща с колегите си от Германия и Полша в Париж, предадоха Франс прес и ТАСС.

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че неговата страна и нейните партньори се надяват, че скоро ситуацията с присъствието на руски войници в Украйна ще се промени. Напредък има дори само с това, че Украйна и Русия са решили да създадат буферна зона, подчерта Щайнмайер. Той изрази надежда, че през идните седмици всички руски и чуждестранни бойци ще напуснат Украйна.

По повод на предстоящите избори Щайнмайер изрази надежда, че гласуването ще се състои в цяла Украйна без нарушения, които да попречат на хората да гласуват.

Министър Фабиюс на свой ред изрази надежда, че изборите ще позволят на едно силно мнозинство да работи за обединена Украйна, която трябва едновременно да извърши реформи и да открие своето място.

Полският външен министър Гжегож Схетина изрази от своя страна надежда, че тримата министри ще посетят Украйна заедно след изборите.

През февруари Фабиюс, Щайнмайер и предшественика на Схетина посетиха Киев в разгара на вълненията. Това посещение е помогнало да се избегне гражданска война, заяви френският външен министър.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
13
 
! Отговори
циганин преди 9 години
до 45 трябва ли да ти напомням историята или думите на Паисий трябва ли да ви се доказва за пореден път че западът иска да пороби балканите,трябва да сте слепи за да не виждате как се унищожават цели държави ,дори да приемем че сащ искат демокрация защо се занимават с другите държави нали демокрацията е точно това държавата да върви по собствен път защо след като Русия си е избрала пътя не я оставят ,нари преди "великата"демокрация на сащ по света нямаше толкова войни.
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Работя в земеделието-по редовете.Беше студено,имаше отгоре найлони,за да е топло,не обаче "парников ефект".И имаше много мишки,не ги убивах,ама те хапехa.Хапят бе !
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все някога украинския народ ще осъзнае принадлежността си към братска Русия.Това не трябва да ги прави противници някому,понеже такава е вечната воля на световните маймуни -"Билденберг Group"& Company.Чоивечеството вече е време да се оттърси от идеологиите и влиянията им !
45
0
 
9
 
! Отговори
e преди 9 години
Прочетох в по-предишните коментари относно UK и ЕС.Английският паунд не позволява на Евроото да го замести по следните причини : Английските финансисти отчитат "рисковият фактор" на европейската банкова система,нейното влияние от цио-фактори-това -първо !Някога паунда бе сринат от находчивостта на зловонния фашист-"филантроп"-еврейският ционист-жаба- Сорос.Само в един миг !
44
0
 
6
 
! Отговори
Cio-zlovonie преди 9 години
.Това е приоритет на еврейския монополистичен модел(злокачествения ционизъм) вкопал се в "западната ценностна система"-конкретно-"капитализма" или внушената "демокрация".
43
0
 
6
 
! Отговори
e преди 9 години
до Цио-мишката "точно в десятката".Ционизма си има предистория! Още преди по-долу описаното.Ционизма е в основата на "Третия Райх"-факт ! Ционизма е и основоположник на разделението-"двуполюсния модел"- в световен мащаб .Ционизма има международен принос и за "студената война",както и за "арабските пролети" и световната икономическо-политическа поквара-повсеместно и всеобщо.Както и терористичните актове с "почерк".Да се вмени на Владимир Путин такъв еврейски етикет относно "национализъм",просто е неуместно и манипулативно.Това е приоритет на еврейския монополистичен модел(злокачествения циониз
42
9
 
1
 
! Отговори
Точно в десятката преди 9 години
Днес се навършват 80 години от деня,в който Рудолф Хес,заместникът на Хитлер в Национал-социалистическата партия заяви-Партията това е Хитлер,Германия това е Хитлер и Хитлер е Германия-от Ехота на Москва......КОЛКО ПОЗНАТО.Преди ден в Русия се каза почти същото-Путин е Русия и Русия е Путин.
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я кой седнал да дава акъл! Тези които организираха кървавата баня в Украйна, сега философстват. Какви избори в държава в която се разхаждат главорези? Каква легитимност може да има едно ново правителство при тези условия?
40
1
 
12
 
! Отговори
До 46 преди 9 години
И кое и е "голямото" на укруината? Слушай, понеже знам украински (всъшност това е полски, с руски думи)гледах едно филмче от украински СМИ.Щях да падна от смях! Абсолютно копиране на македонците.И те са съществували едва ли не първи на замята, украинец бил даже Буда, те измислили колелото и барута...И т.н.Не знаех да се смея ли или да плача.Тия дотовлова са си повярвали и понеже допреди сто години не е имало и помен от такъв народ, сега си измислят история.Ами като видиш,че герой им е бандера!
39
1
 
17
 
! Отговори
Смешник преди 9 години
Това са пълни клоуни! Вчера, в речта си Путин ги направи на 2 стотинки. и краварите и техните пуделчета. Ама всичко трае. Само глупости продължават да дрънкат за тия руски войски, каквито и до днес не откриха. Да, доброволци има даже от цял свят, ама руски войски...Ако имаше, досега да са ги измели до полската граница. А за Полша, защо така "новите им братя" им туриха кепенци. Визи, банкови извлечения и т.н. А във Варшава вече и антифашистки митинги срещу бандеровците.Абе,отпишете я тая укруина.
38
0
 
3
 
! Отговори
e преди 9 години
Edna evreyska mishka-grizana imitira pocherk.Mishka N18 !
37
1
 
14
 
! Отговори
роден в Украйна преди 9 години
какво да очакваш друго от най-лицемерната политика в ЕС на Полша и Германия, водени от САЩ? Тези щайнмайери, туски и други подобни астралопитеки захранени от черната маймунка развързаха в Европа един от най-кървовите конфликти, а сега ще говорят че помогнали да се избегни от гражданска война???!!! ****али!!! Думи нямам какво лицемерие!
36
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна е голяма държава!Украйна да покаже среден пръст и на Русия и на Европа!Да си живеят хората мирно, спокойно и задружно!От навлеци и лепки, на всеки до гуша му дойде!
35
14
 
3
 
! Отговори
за 42 преди 9 години
И понеже са православни си имат 40 милиона *** и една *** на червения площад, досущ според правосланите канони, нали ?!ха ха, по-големи *** от *** няма......
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До циганинBSICKI BALGARI,KOITO SA NAPUSNALI BALGARIA SA KRIMINALNO PROIAVENI
33
9
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До новинар Специално дневника на Достоевски не виждам какво толкова гениално казва. Естествено, че всеки народ ще си търси самостоятелност, от какъв зор трябва да се проснеш и да целуваш краката на някого? Тези пасажи от Дневника са написани за успокоение на елементарните великоруски шовинисти, които са си мислели, че с войната срещу турците си купуват един вечен роб в лицето на българския народ.
32
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А пък оня от Австралия щял да сваля Путин на земята. Тъпо англосаксонско ***, наследник на каторжници. И в пряк и преносен смисъл Путин ще го смачка.
31
1
 
19
 
! Отговори
шефа на света преди 9 години
След изборите във вече бивша Украйна, шефът на света, Обамата, ще издаде заповед за нападение срещу антифашистките опълченци.
30
2
 
30
 
! Отговори
новинар преди 9 години
Руснаците са мъдър народ.Чета дневника на Достоевски от 1877г,все едно е писан днес.Новоосвободените славяни ще се разчекнат да търсят покровителство на запада и да обвинява освободителите,че едва ли не са искали да ги превземат.Те тръбят навсякъде,че са много образовани племена,способни на най-висша европейска култура,а руснаците са варвари.Докато новоосвободените сплетничат и клеветят Русия в Европа,обяснявайки и се в любов,те чувстват инстинктивно,че Европа е била ,е и ще бъде враг на тяхното единство и,че за да съществуват на този свят,това се дължи на съществуването на огромния магнит-Рус
29
0
 
28
 
! Отговори
Наблюдатела преди 9 години
"ПОСЕЩЕНИЕТО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ ПОМОГНАЛО ДА СЕ ПРЕДОТВРАТИ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА"???Г-н Фабюс 3600 избити цивилни и поне 5000 военни какво е?Леко брожение сигурно.До кога ще си заравяте главата в пясъка.От април в Украйна се водо пълномащабна гражданска война каквато света не е виждал.Никъде до сега не са ползвани толкова танкове и артилерия по жилищни зони.В Сараево например оръдия над 100мм и ГРАД никога не са ползвани.В Чечня също.Последния *** дето си го позволи бе Саакашвили-подсъдим днес.