СЗО: Заразените с ебола вече са над 10 хил.

Близо половината от тях са починали
25 окт 2014 15:03,
2
СЗО: Заразените с ебола вече са над 10 хил.
Снимка: Архив Reuters

Заразените с вируса на ебола вече са 10 141 в осем страни, 4922 души са починали, по данни на Световната здравна организация (СЗО) към 23 октомври, цитирани от Ройтерс и ТАСС.

Най-тежко са засегнати западноафриканските страни Гвинея, Либерия и Сиера Леоне, където жертвите на коварния вирус са 4912.

Извън осемте области в Либерия и Гвинея, имащи общи граници с Кот д'Ивоар, само в две се съобщава за потвърдени или предполагаеми случаи на ебола.

Данните включват случаите в Нигерия и Сенегал, където според СЗО епидемията е отминала, както и изолирани случаи в Испания, Съединените щати и един случай в Мали.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
1
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Световната здравна организация Монт Синай смята че санитарните костюми са добра идея да достигне еболата лесно до раята. Това ще освободи огромни суми от производството на ваксини, разпространяването им и самото ваксиниране, а тези пари могат да се използват за нещо по практично - например ускоряването на геноцида в България и без ебола. Евреина може да е ***, но е умен - може да смята изгодно.