В САЩ са ужасени от нападение на сирийската армия срещу бежанци

При атаката бяха убити най-малко 10 души
Обновена: 30 окт 2014 14:18 | 30 окт 2014 08:00,
33
В САЩ са ужасени от нападение на сирийската армия срещу бежанци
Снимка: Reuters, архив

САЩ са ужасени от съобщенията за вчерашното нападение на сирийската армия срещу бежански лагер в северозападната част на страната, предадоха Франс прес и ТАСС.

Вчера най-малко 10 сирийски бежанци бяха убити днес и десетки - ранени, при въздушни удари на сирийската армия в района на бежански лагер в северозападната провинция Идлиб, предаде Франс прес, като се позова на Сирийския център за наблюдение на човешките права.

Жертвите са били от Хама, в централна Сирия, и са си направили палатков лагер, който е бил поразен при нападението. Самолети на сирийските ВВС са хвърлили два варела с експлозиви по него.

В Хомс кола бомба избухна и рани най-малко 37 души в алауитски квартал в централния сирийски град. Сред пострадалите има и деца.

"Ужасени сме от информацията, че режимът на президента Башар Асад е хвърлил варели с експлозиви по бежански лагер в Идлиб, и от снимките, показващи клане на невинни мирни граждани", заяви Джен Псаки, говорителка на Държавния департамент на САЩ. По данни на Сирийския център за наблюдение правата на човека (СЦНПЧ) при въздушните удари вчера са загинали най-малко 10 бежанци от Хама в Централна Сирия.

"Атаката е просто варварска", добави Псаки. Видеозапис, публикуван в Ютуб от активисти, показва множество тела на загинали в лагера, сред отломки и унищожени палатки. Псаки не можеше да потвърди подробностите за бомбардировката, но подчерта, че ако тя е извършена от режима, "това ще бъде просто последната проява на жестокост на режима срещу собствения му народ". Тя подчерта, че САЩ са показвали ясно, че режимът на Асад трябва да носи отговорност за своята жестокост и престъпленията си срещу сирийския народ.

По-рано вчера беше публикуван доклад на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун, в който се заявява, че ударите на коалицията по позициите на терористи в Сирия са довели до гибелта на мирни жители, унищожили са граждански обекти и са принудили десетки хиляди да напуснат родните си места. Терористите се крият сред мирни граждани, за да не бъдат открити и да намалят до минимум опасността от нападения, заяви генералният секретар.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Луд преди 9 години
Ужасени били ,а не са ли ужасени когато демократизират други държави. А и между другото,ако някой ми посочи поне един президент на САЩ който да не е проливал кръв ще взема да стана нормален.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
USA SA UGASENI VCERA V BALGARIA UMRIAHA 10 COVEKA OT GLAD---PROSTO DA NE POVIARVASH.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Псаки" е единица за глупост по SI. Едно Псаки е равно на глупостта на 1 трилион ББ сумирано за 100 години!
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заглавието е грешно! Натам пише:"Ужасени сме от информацията"А от реалните съвития в Донбас дето Киевската хунта изтребва собственото си население - не са, защото информацията е поднесена по по-неужасяващ начин!Тия кравари са големи лицемери!
18
1
 
12
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
Тия какво ли няма да измислят, за да оправдаят действията си в Сирия и свалянето на Асад.Турците го казаха направо, че искат САЩ да се намеси и да свали Асад, за да им помагат.Защо не бяха ужасени при избиването на палестинци от Израел?! А когато те мятат бомби не са ужасени?!Кой реши, че самолетите са сирийски, а не други?Псаки-то гледала в ютуб, а пък аз гледах как турски войници и идил-ци си говорят и се поздравяват приятелски ... и какво.Аман от демагогия!
17
0
 
9
 
! Отговори
стратег преди 9 години
Игри на война. Пари, власт, банки, евреи.. човешкия живот няма цена. В тая партия шах, не се търси победител. Важното е да се контролират всички фигури и всеки ход да носи приходи, пешки за жертване колкото щеш...
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато терористите убиват мълчите, щото сами сте ги създали, а когато Суверено правителство се брани се сещата уж за цивилни, не сме слепи, убийци кръвопийци такива, Господ бог да ви накаже
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Терористите се крият сред мирни граждани---------Ето го и отговора на въпроса защо са ударили там. Може и да е грешка, а може и да са имали данни, че 30% от хората там са фиктивни бежанци, а всъщност са от ИД. При такава ситуация се случват такива работи. Цивилните го отнасят и от двете страни. Първо се стреля, после се мисли. А и човек като води война 3 години и се озлобява. За някои режими обикновения човек не означава нищо. Едва ли нарочно са го направили все пак. Кой знае какво е станало?
14
4
 
14
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
До Отново лъжиA най-смешното е ,че от ниските цени на петрола първия бушон който е пред фалит е френската компания Тотал.А ИДИЛ продава всичкия си петрол в Турция много изгодно !
13
2
 
38
 
! Отговори
Адекватен преди 9 години
Поредното лицемерно исказване на американците.Те вече напълно прекалиха с дебелоочието си.Погнусен съм от тях.Зорлем ще ме направят русофил--почти са успяли.
12
1
 
38
 
! Отговори
Спондж Боб преди 9 години
Тоя текст е съобразен с интелекта на средния американец, дами и господа. За "местната" публика ще се наложи да го пообработите малко, че пропагандата ви отвсякъде лъщи!
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много интересно предаване имаше по една телевизия как се правят новините на CNN. Ей големи артисти , 3-4 лелки , полковници от Пентагона, ЦРУ и ФБР. Непоклатими на постовете си от 30 години.
10
1
 
39
 
! Отговори
Немога да повярвам преди 9 години
*** и двуличниците са тия американци....От *** във Виетнам още се раждат деца без ръце и крака,а от бомбите с обеднен уран в Сърбия,заболелите от рак са се увиличили на 60%......и сега били ужасени....ТОВА Е ВЪРХОВЕН ЦИНИЗЪМ......
9
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сащ биле ужасени,не бяха ужасени когато в украина украинските воиски разтрелваха мирното население във автомобилите им при опит да напуснат областа, *** казваха че се води борба с терористи,значи за едните може за другите не може
8
0
 
28
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
Доброжелателната и мироопазваща американска армия всеки ден атакува цивилни цели ако по случайност утрепят някой водач със семейството му го пускат в медиите като заслуга на разузнаването !
7
1
 
35
 
! Отговори
Отново лъжи преди 9 години
Щатите се споразуяха със Саудитска Арабия да намали цената на петрола и газта, за да бъде уязвена Русия. В резултат на това, в Ирак се появиха джихадистите и спечелиха огромни територии, финансово улеснени от Саудитска Арабия. Вместо да изпишат вежди, извадиха очите. Появи се нов, страшен враг на Щатите в резултат на необмислените действия на Щатската олигархия. На всички е ясно, че джихадистите убиват, а не Сирийците. Загубиха в Афганистан, искат такъв в Ирак и Сирия.
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уникални сте....даже сте по-плоски от *** бе,демократчета..........
5
0
 
20
 
! Отговори
Снимката е от преди 9 години
"Да разлаеш кучетата 2 ".
4
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Псаки не можеше да потвърди подробностите за бомбардировката, но подчерта
3
1
 
23
 
! Отговори
Хой преди 9 години
Все по плоска пропаганда!Като сте такива илюминати какво ви пука за хорското мнениеДавай с ХАРПа депопулация!Използвайте джамиите за ориентир! Така ли се прави НСР бе зубъри