Поддържат италианка в мозъчна смърт, за да роди

Съпруг и родители искат бебето да бъде спасено
31 окт 2014 08:17, Александър Попов
6
Поддържат италианка в мозъчна смърт, за да роди
Снимка: Reuters

Тридесет и шест годишна италианка в мозъчна смърт след тежък кръвоизлив ще бъде поддържана жива, за да може да износи бебето си, пише в. "Кориере дела сера". Жената е настанена в клиниката Сан Рафаеле в Милано.

Апарати поддържат дишането й, а плодът в утробата й се захранва чрез сонда. Сърцето на жената все още бие и лекарите смятат да поддържат живота у италианката, докато бебето порасне достатъчно, за да може да бъде извадено със секцио. Сега то тежи едва 500 грама, а майката е била в 23 седмица от бременността, когато е получила мозъчен кръвоизлив, предизвикал мозъчната смърт.

Съпругът на италианката, чието име не се споменава, както и нейните родители са били категорични, че искат бебето, което тя носи, да бъде спасено.

Един от най-прочутите случаи на жена в мозъчна смърт, поддържана чрез апарати заради бременността й, е в САЩ и датира от 1993 г. Триша Маршал, на 28 години, беше простреляна по време на обир в дома си. Тя беше бременна в 17-ата седмица и беше откарана в мозъчна смърт в болница в Оукланд. Там животът й се поддържаше чрез апаратура в продължение на 105 дни, докато достигне 28-а гестационна седмица и тогава бебето беше извадено чрез секцио.

Миналата година по Коледа в Неапол, в Италия, пък се роди със секцио Мария Лиляна, чиято майка Каролина Сепе беше в дълбока кома след като неин съсед я простреля по време на семейна свада, в която уби баща й и свекърва й.
Каролина беше поддържана жива с апаратура 4 месеца, за да износи бебето. Тя почина броени дни след раждането.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: мозъчна смърт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съдби човешки!
1
0
 
27
 
! Отговори
BASHTA преди 9 години
DUSHUTZA DANO PONE DETETO SE RODI BLAGOPOLUCHNO!