Сапун за подарък за рождения си ден получи президентката на Либерия

Страната е най-засегната от болестта ебола
Обновена: 31 окт 2014 19:47 | 31 окт 2014 19:30, Камелия Цветанова
1
Сапун за подарък за рождения си ден получи президентката на Либерия
Снимка: Ройтерс

Президентката на Либерия Елън Джонсън Сърлийф, чиято страна е най-засегнатата от епидемията от ебола в Западна Африка, получи за 76-ата си годишнина подаръци, подходящи за ситуацията: кофи, сапун и дезинфектант, съобщи Франс прес.

Заради епидемията от ебола, която нанесе огромни поражения върху страната и жителите й, г-жа Сърлийф (родена на 29 октомври 1938 г.) реши да отбележи дискретно 76-ата си годишнина, без пищности, се посочва в официално комюнике на президентството, поместено на сайта му.

Това не попречи на длъжностни лица и организации да я посетят, за да й поднесат поздравления и да й засвидетелстват подкрепата си за битката с ебола.

Някои от тях й направиха подаръци в духа на сегашния момент: кофи, сапун и дезинфектант, се казва в комюникето. Тези символични подаръци са били връчени на г-жа Сърлийф от членовете на дружество на бивши възпитаници на селскостопанско училище. Те искали по този начин да се присъединят към усилията на правителството в битката с ебола, според представител на дружеството, цитиран в комюникето.

Според текста президентката Сърлийф високо оценила предоставените подаръци, както и дарения за борбата с ебола. Тя приканила сънародниците си да използват този повод по-скоро за размишление, а не за празнуване и да останат нащрек въпреки признаците за напредък в борбата срещу разпространението на вируса.

Либерия е страната, където са регистрирани половината от случаите на зараза с ебола - 6535 заболели, от които 2413 починали, при общо за света 13 703 заболели и 4922 починали.

Властите и организациите, действащи на място в страната, съобщават за постепенно намаляване на броя на новите случаи на зараза, припомня АФП. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ЛиберияЕбола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари