Украйна ще гарантира транзита на газ за Европа

Яценюк разкритикува проекта "Южен поток"
31 окт 2014 15:53, Елка Василева
29
Украйна ще гарантира транзита на газ за Европа
Арсений Яценюк. Снимка: архив, Reuters

Украйна ще гарантира транзитните доставки на газ за Европа по тръбопроводите, така че да не даде на Русия възможност за изнудване. Това заяви украинският премиер Арсений Яценюк, цитиран от Ройтерс, след като късно снощи бе постигнато споразумение между Киев и Москва.

Още по темата

Яценюк критикува руския проект "Южен поток", който трябва да доставя руски газ за Европа през Черно море.

Украйна ще гарантира транзита. Киев няма позволи на Москва да изнудва Украйна и Европа с различни (газови) потоци, каза той.

Киев очаква доставките на руски газ да бъдат възобновени 36 часа, след като бъде направено предплащането, каза Яценюк.

Премиерът посочи, че по-късно днес ще разговаря с Международния валутен фонд (МВФ), за да обсъди приспособяването на стенд-бай програмата предвид газовото споразумение с Русия.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На мен ми изглежда, че единственият изнудвач е господинът от снимката. Пък главната цел на ЮП е да се отърве Газпром от такива изнудвачи, противно на разбиранията на промитите мозъци, че искали да заробят България. За Газпром България е едно трасе и нищо повече.
19
0
 
7
 
! Отговори
лошо Котков преди 9 години
Язък за украинският народ. Това еврейско яйце няма да гладува. Хубаво да си говорим за американа (както им викат немците) ама сиренето хляба са с пари. Ще плащат бедните хорица .
18
1
 
9
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Брей,тоя по-лош и от Иван Костов бе!Значи ще "оправи" Украйна още по-бързо и ефикасно!
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
edin *** misli za ugen potok.
16
1
 
9
 
! Отговори
Луд преди 9 години
На този *** всичко му пречи ,а сега и Южен поток . Няма да се учудя ако утре реши , че му пречи и Северен поток и предложи да бъде построен наново но през Украйна за да може цица и едните и другите.
15
3
 
5
 
! Отговори
дон преди 9 години
жалко защо Хитлер не заличи хахлите като нация / поляци и украинци/
14
3
 
17
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Американците искат да привитизират украйнската газо-мрежа за да могат след това да изнудват Русия ,а Южен поток ще им развали плановете ,а Украйна няма да може да се държи както сега -Нима Русия би се държала стех както сега -досега да е спрета газта хиляди пъти на Укранйа . 70 ЙЕНИ са 1 лева ,но това не значи Япония е 70 ъти по-белна от нас !
13
3
 
14
 
! Отговори
135 преди 9 години
Този говори и сам не си вярва! Като не може да гарантира плащането за години назад и месеци напред, къде е тръгнал да гарантира и с чии пари? Пак чака да му налеят пари отвън, да го дундуркат, ама то всичко си има граници и мярка. Очаквам с нетърпение денят, в който и Европа ще ум каже баста!
12
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нормално е да критикува "Южен поток". Ако бъде построен, транзита през Украйна ще стане излишен, а Украйна ще плаща още по-скъпо газта. Има защо да подскача.
11
1
 
8
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
700 МИЛИОНА А НЕ 700 000 ДА СЕ РАЗБИРА P.S
10
3
 
30
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Това този ли беше който преди ден-два каза ,че няма да плаща газта по 385 долара на Русия ,а само по 268 -май той беше -а сега друго кудкяка и може лИ да се Фярва на този МЪЖ!? Артист е Яценюк и много добре знае ,че не само трябва да преведе парите от 1.4 милиарда на Русия втечение 36 ч ,но и още 700 000 долара за месец ноември ,а след това и още 700 хил +1.6 милиарда до НГ. а ИМАТ РЕАЛНИ ПАРИ САМО 3.1 - а МВФ до НГ не може да отпусне пари на Украйна и кво прайм за НГ !? Пак Путин виновен ще е!)
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...сидит на паперти нищий..ему все кидают кто пятачк..кто больше..а один . скажем , торговец. каждый раз клал сотню..и вот однажды, идт он и вместог сотни..положил пятачк.. нищий кричит..Эй..Эй!! что это такое..всегда клал нормально..а сегодня, почти ничего*?!!! -Извини брат, я женился..и у меня теперь семья..о ней надо заботиться.. - ну ни хрена ты молодец, свои проблемы, за мой счт решаешь.)) так вот и украина и ваш..брат.0)))
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Были денежки любили Сеню девушки, а не стало денежек забыли Сеню девушки. (русская народная пословица)
7
3
 
39
 
! Отговори
Ужас! Ужас! и Студ! преди 9 години
"Украйна ще гарантира" !!!!Ужас притесних се! Кога нещо казано от Киев е било истина????
6
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна ще гарантира транзита на газ за ЕвропаЯценюк разкритикува проекта "Южен поток"А защо тогава днес ОФИЦИАЛНО се съобщава, че България получава около половината (40 %) от закупената газ (останалото изчезва май в Украйна)? Поради което Булгаргаз ще намали доставките за топлофикациите!!!Ааааа? Та Яценюк разкритикува...Естествено, че ще разкритикува!
5
36
 
6
 
! Отговори
южен поток --умер!! преди 9 години
ВЕЧЕ ВИ ГО КАЗАХ:Европа , няма да плаща на Украйна/и Русия/ , ако не получава газ по нейния тръбопровод!ЮЖЕН ПОТОК Е ИЗЛИШЕН!Вече и Русия се отказа от него!Нали си изтеглиха парите от КТБ и тя фалира от това..КАКВО ПОВЕЧЕ ???!!АЙДЕ СТИГА ГЛУПАВИ ПРИКАЗКИ!!!
4
3
 
53
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Яценюк разкритикува проекта "Южен поток""Щом този го критикува ,значи проекта е добър.
3
32
 
7
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА.... преди 9 години
ЩЕ ДАВА ГАЗ ,БЕ.....КЪДЕ ЩЕ ХОДИ РУСИЯ!!!???НАЛИ НА ТОВА РАЗЧИТА В ТАЯ БЯСНА ИНФЛАЦИЯ...????НАЛИ ВЕЧЕ ---1-РУБ....Е ТОЧНО-- 0,34ст. в ЧЕЙНДЖ -БЮРАТА??!!!ОТИДЕТЕ ДА СИ СМЕНИТЕ МАЛКО ПАРИ ЗА РУБЛИ , ако не вервате...!
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"Е има ли ***,който ще им повярва на тия ***....може би само тея от Брюксел!??!!!"Едва ли ще му вярват точно хората, които му казват какво да лъже :Д Вярват му разни еврогей-ентусиасти :)
1
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е има ли ***,който ще им повярва на тия....може би само тея от Брюксел!??!!!