България дала гражданство най-много на руснаци през 2012 г.

Евростат: 818 000 чужденци са получили гражданство на ЕС през 2012 г.
18 ное 2014 15:52, Елка Василева
42
България дала гражданство най-много на руснаци през 2012 г.
Снимка: архив, Булфото

През 2012 г. България е предоставила гражданство на 1700 чужденци, от които 96,9 на сто не са от държави от ЕС, сочат представени днес данни на Европейската статистическа служба Евростат.

В 23,4 процента от случаите (най-често) българско гражданство е било предоставено на руснаци. Македонците, получили българско гражданство, са били 16,3 на сто; гражданите на Молдова, получили гражданство в България, са били 13,9 на сто; гражданите на Украйна са били 12,1 на сто.

Данните показват, че през 2012 г. общо 818 000 чужденци са получили гражданство на ЕС, което показва ръст от четири процента спрямо 2011 година. Най-многобройните сред тях са били чужденците от Мароко, Турция, Индия и Еквадор. Сред гражданите на ЕС, получили жителство в друга държава от Общността, най-многобройни са били румънците, поляците и италианците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
Руснак преди 9 години
Живея в България от 12 години но нямам намерение да взимам Българско гражданство - НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ. Българско гражданство не ми дава абсолютно никакви ползи и не ми улеснява живота!
28
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 9 години
До me номер 27 - Браво! Не знаех, че в БГ са останали умни хора. Ако си в БГ, де.
27
2
 
5
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Западът е привлекателен за руснаците и украинците,за това идват у нас.Е "паживьом пасматрьом, а патом ....плоха и пайдьом у дома" По добре руснаци,украинци и македонци,отколкото зомбирани ислямисти.
26
0
 
4
 
! Отговори
vale_karo преди 9 години
Защо е тази тенденциозност в статиите които се пишат.Някой замислил ли се е колко процента от всички получили гражданство в ЕС са го получили в България.Ами изчислете.Според така предоставените данни Блгария е дала гражданство на 0,0020782 процента от всички получили таково.Да го кажем простичко, на 1000 получили гражданство в ЕС двама са в БългарияЕ страшно много руснаци сме вкарали в Европа.До кога с тези манипулации?
25
0
 
6
 
! Отговори
me преди 9 години
Абе смешковци, какъв сценарий ще се повтори, говорим за 1/5 от всички издадени, че са за руснаци, това прави 300 човека! Къде ще се мори Русия да дойде да освобождава 300 човека. И 1000 да са. Такива глупости пишете, че направо сте смешни...
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАЩОТО ИМА КОРУПЦИЯ а на руснаците им трябват за ГЕРМАНИЯ ...
23
3
 
3
 
! Отговори
makedon преди 9 години
NA site Makedonci da im se izdadat PASPORTI- BG pod hitno a ne samo na nekoi so golemi vrski i so dlabok dzeb.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А, Полша ги гони заради шпионаж !
21
3
 
14
 
! Отговори
me преди 9 години
Да не говорим, че когато някой ти е основен туристически поток, не е редно да го мразиш, а да се отнасяш с уважение към него. В Испания масово се учи руски, за да могат да си общуват с руските туристи. Добри, лоши, прости, умни, те са клиенти. И ти изкарват прехраната. Тъпо е да ги плюеш, а в същото време да разчиташ на тях. Да си добър служител не значи да си роб или по-низш, значи просто че си вършиш добре работата, и получаваш заплащане в замяна. Няма нужда от омраза и квалификации.
20
6
 
18
 
! Отговори
ме преди 9 години
Абе вярно е, че руснаците се чудят като не говориш руски (аз не говоря), ама единственото място където искрено са ми се зарадвали като съм казала, че съм българка е Русия. И не знам какво обобщавате за всички руснаци - Русия е голяма страна има всякакви индивиди. Тия дето идват по черномориите са скоро присъединили се към средната класа, не очаквайте от тях нещо велико. Но има супер готини руснаци и супер стойностни хора. И супер скапани. Не обобщавайте без да сте им дали шанс.
19
5
 
3
 
! Отговори
циганин преди 9 години
явно тези 26 години мизерия не ви стигат щом като искате още , за каква демокрация и каква държава ми говорите след като децата ни са на запад и всеки ден се топим като народ дали беше така когато бяхме "по време на режима"
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До скумриите по долу.По голямата част от тези руснаци са етнически българи. И хиляди пъти по добре руснаци, вместо миризливи тъмни ***. Ама щом си ги харесвате, приемайте си ги вкъщи. Нека ви обогатят семейния генофонд. То и да не искате, пак така ще стане. Щото иначе ес ще ви дърпа ушичките.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Руска паплачmnogo prosto , lukoil ne e ruska a evreiska 52127
16
6
 
12
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
А на колко мустакати талибана сме дали не казвате. Руснаците са ни проблеми, а ислямските диваци и нелегални имигранти не са.
15
15
 
16
 
! Отговори
Бургаска батка преди 9 години
Проблема с руснаците е, че повечето гледат на българите като на васална нация, която според тях трябва да седи на колене пред руснака и да му лъска обувките. Аз имам малък магазин в Бургас и лятото ми е писнало от наглите руси, които влизат в магазина и започват да ти говорят директно на руски, а като им кажеш че руски не разбираш се опулват сякаш си им казал, че си извънземен! Очакват от нас да сме рускоговорящи и се цупят, като видят, че не сме.
14
7
 
4
 
! Отговори
Истински циганин преди 9 години
Моля ви се хафтета, с какво руснаците са по-различни от нас? На нас как дадохте гражданство и ни пуснахте в държавата си, а сега за руснаците не можело? Не разбирам! България е широко отворена за всякакви култури, кюптури и религии! Ха!
13
10
 
14
 
! Отговори
БРАВОС преди 9 години
С РУСНАЦИТЕ СМЕ БРАТЯ! Една кръв - ДОБРЕ СА ДОШЛИ!Стига от Азия и Африка. Не стига, че е пълно с *** /нищо против свестните хора - имам познати такива, а става дума за гетата и селата/, дето се плодят като зайци, ами и араби в центъра от Лъвов мост до джамията ходят на тумби.
12
11
 
13
 
! Отговори
хой преди 9 години
Чудесно! Да се готвим ние след Украйна - само още малкор време му на *** да обяви Черноморская Русь и да отцепи Варна, Бургаз и околиите им.
11
8
 
8
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Като чета някои коментари -то имам чуството че сме по-велика нация и от хителеровата идеология за висша нация .На познати дъщерята отиде да учи в Швейцария и какво беше учудването на таткото(българин-зам министър -екс) ,че швейцарците като чуели българи веднага се отказвали да дадът квартира на деъщеря му -голямо разочарование при него беше когато стана от другата страна на барикадата) -
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
еми ще даваме...в англия като дават на разни забулени бомбаджии гражданства и ми се разхождат по улиците с по 50-6 деца кат и им плащам осигуровките а те нищо неправят..като нашите родни "братя"...що да не давамен а руснаци които си мятат парите в държавицата ни която май повече прибира по офшорки отколкото вкарва в бюджета