Руската агресия в Украйна е неприемлива, заяви Байдън

САЩ ще окаже на Киев финансова помощ
21 ное 2014 19:16,
160
Руската агресия в Украйна е неприемлива, заяви Байдън
Снимка: Reuters

Руската агресия в сепаратисткия изток на Украйна е неприемлива, заяви американският вицепрезидент Джо Байдън след среща в Киев с украинския президент Петро Порошенко, предадоха световните агенции.

"Неприемливо е в 21 век някои страни да се опитват да предначертаят със сила границите на Европа или да извършват военна интервенция просто защото не харесват решенията, взети от техния съсед", каза Байдън, цитиран от Франс прес."Русия ще плати по-висока цена и ще бъде още по-изолирана", предупреди той.

Вицепрезидентът определи анексията на Крим през март и подкрепата Русия за сепаратистите в Източна Украйна като крещящо нарушение на основополагащите принципи на международната система, предаде Ройтерс. Байдън подчерта, че САЩ винаги ще подкрепят демократичната и реформистка Украйна, но не спомена конкретно каквато и да е било нова помощ, отбелязва Ройтерс.

"Ще се стремим Украйна да има необходимите финансови ресурси. Всичко ще зависи от това как вървят реформите, а Америка ще окаже поддръжка", каза Байдън, цитиран от ТАСС.

Украинският президент Порошенко заяви, че с Байдън са постигнали съгласие, че изпълнението на споразумението от Минск за прекратяване на огъня в Източна Украйна е важно за постигане на мир там, предаде ТАСС.

Порошенко добави, че с Байдън са се договорили САЩ и Международният валутен фонд да окажат финансова поддръжка на Украйна, предаде ТАСС. Двамата са обсъдили и сътрудничеството за осъществяване на реформите в Украйна.

"Договорихме се за сериозна консултативна и финансова помощ за Украйна от САЩ и МВФ при извършването на реформите и всичко това ще бъде направено в близко време", каза Порошенко.

Според ТАСС Белият дом днес е разпространил информация, че САЩ са обещали допълнителна помощ на Украйна в размер на 23 милиона долара. От тази сума 20 милиона ще бъдат за подкрепа на реформите в съдебната система и правоохранителните органи, а 3 милиона долара ще бъдат за храни за нуждаещите се, в това число в Източна Украйна.Тази помощ ще бъде доставена по каналите на Световната програма по прехраната на ООН.
 
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
1
 
! Отговори
Кирето преди 9 години
До Анализатор--130; Много си неграмотен. Сталин още 1948 г. БЛОКИРА западен Берлин. но САЩ му показаха че смечка дренки не се яде и Сталин си подви опашката. Корейската война започна по заповед на Сталин.Научи ги тия неща и не драскай глупости.
105
1
 
1
 
! Отговори
Хю ДИК преди 9 години
Ние се радвахме, че в края на 1989 г. беше преустановено заглушаването на западните радиостанции и се надявахме, че ще научаваме от тях истината за света. Скоро обаче разбрахме, че те лъжат не по-малко от нашите медии преди 10 ноември 1989 г. Особено силно го чувстваме в сложни световни ситуация, като настоящата, със събитията около Украйна.
104
1
 
16
 
! Отговори
форумец преди 9 години
На много страни им оказаха помощ и им еб-ха мамата. Та скоро ще видим тази гола кратуна как се хили по сценарии "Ирак-Авганистан".
103
1
 
9
 
! Отговори
Анализатор преди 9 години
"Правилното време за възобновяване на диалога по нормализиране на ситуацията в Украйна не е настанало " - цитата от изказване на Белият дом.Това само на глупците няма да им говори нищо. Икономиката на САЩ е на база поддържане на военната промишленост и локални конфликти в целият свят както и създаване на сфери на влияние. А приемлива ли е Американската агресия в Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, Виетнам , Северна-Южна Корея и др.в последните 50 г. или това е защита на демократични принципи ??
102
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Байдън явно си е мислил, че може да накара украинците да наритат руснаците, пък те да не реагират.Какви хора се опитват да управляват света ...
101
1
 
11
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До бандеровчеТо победата ти се видя, за нишо време армията ви се помля.Ако пак опитате дълго време краката ще преплитате.
100
0
 
22
 
! Отговори
бг преди 9 години
Джо Байден: Един от най-големите успехи на САЩ след Студената Война беше отцепването на Косово от Сърбия.
99
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие сте казвали вече. Трябва да знае, къде засега те сатанистите!
98
3
 
18
 
! Отговори
бг преди 9 години
Сатанистите в САЩ подкрепят гнусните муслемски ***-джихадисти.
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защто така правите на палец върх?)
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обаче ШКИД.(((
95
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
обучава по време на сън, така е.)
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те, кои на фото? Съмнявам се.
93
11
 
18
 
! Отговори
бг преди 9 години
Тези двама сатанински *** са виновни за свалянето на пътническия самолет,при който загинаха 298 човека (всичките джентили,нито един евреин).
92
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пишеше се пред "в" и "ф"?
91
12
 
4
 
! Отговори
бг преди 9 години
До наци-ционистче: пред "б" не се пише "във".
90
14
 
6
 
! Отговори
бг преди 9 години
При некои обстоятелства американските сатанисти може да кажат че тази снимка е евтина и некачествена руска фабрикация,че *** Байден никога не е посещавал Украйна.
89
0
 
0
 
! Отговори
до 115 преди 9 години
Не е вярно)))
88
10
 
10
 
! Отговори
бг преди 9 години
Защо и Хашим Тачи не е на тази снимка?
87
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В битка хладилник срещу телевизор, кой да победи?