Русия ще бъде още по-изолирана, заплаши Джо Байдън

Американският вицепрезидент се срещна с Петро Порошенко
Обновена: 22 ное 2014 15:41 | 22 ное 2014 13:02, Александър Попов
215
Русия ще бъде още по-изолирана, заплаши Джо Байдън
Снимка: Reuters

Руската агресия в сепаратисткия изток на Украйна е неприемлива, заяви американският вицепрезидент Джо Байдън след среща в Киев с украинския президент Петро Порошенко, предадоха световните агенции.

"Неприемливо е в 21 век някои страни да се опитват да предначертаят със сила границите на Европа или да извършват военна интервенция просто защото не харесват решенията, взети от техния съсед", каза Байдън, цитиран от Франс прес.

"Русия ще плати по-висока цена и ще бъде още по-изолирана", предупреди той.

Вицепрезидентът определи анексията на Крим през март и подкрепата Русия за сепаратистите в Източна Украйна като крещящо нарушение на основополагащите принципи на международната система, предаде Ройтерс.

Байдън подчерта, че САЩ винаги ще подкрепят демократичната и реформистка Украйна, но не спомена конкретно каквато и да е било нова помощ, отбелязва Ройтерс.

"Ще се стремим Украйна да има необходимите финансови ресурси. Всичко ще зависи от това как вървят реформите, а Америка ще окаже поддръжка", каза Байдън, цитиран от ТАСС.

Украинският президент Порошенко заяви, че с Байдън са постигнали съгласие, че изпълнението на споразумението от Минск за прекратяване на огъня в Източна Украйна е важно за постигане на мир там, предаде ТАСС. Порошенко добави, че с Байдън са се договорили САЩ и Международният валутен фонд да окажат финансова поддръжка на Украйна, предаде ТАСС. Двамата са обсъдили и сътрудничеството за осъществяване на реформите в Украйна.

"Договорихме се за сериозна консултативна и финансова помощ за Украйна от САЩ и МВФ при извършването на реформите и всичко това ще бъде направено в близко време", каза Порошенко.

Според ТАСС Белият дом днес е разпространил информация, че САЩ са обещали допълнителна помощ на Украйна в размер на 23 милиона долара. От тази сума 20 милиона ще бъдат за подкрепа на реформите в съдебната система и правоохранителните органи, а 3 милиона долара ще бъдат за храни за нуждаещите се, в това число в Източна Украйна. Тази помощ ще бъде доставена по каналите на Световната програма по прехраната на ООН.

Междувременно украинският министър на отбраната Степан Полторак заяви, че в източната част на страната има 7500 руски военни, предаде БТА.

"Присъствието на 7500 представители на руските въоръжени сили на украинска територия е дестабилизиращ фактор, който ни пречи да стабилизираме бързо ситуацията в нашата страна", каза министърът.

Същевременно украинците власти съобщиха, че четирима украински военни и един цивилен са загинали в последните 24 часа в източната част на страната.

От влизането в сила на споразумението за прекратяване на огъня на 5 септември в Украйна загинаха 1000 души, сочат данни на ООН, публикувани в четвъртък. Това означава средно по 13 убити на ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
8
 
! Отговори
Иван Сотиров преди 9 години
До бандеровчеБоже колко мъка има на този свят.
123
12
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
ТОЗИ ДА ВНИМАВА С ИЗКАЗВАНИЯТА СИ. ТОВА НЕ ИМ Е БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ГАВРЯТ С НЕЯ.
122
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
samo edna atomna bomba za vas boklyci.
121
13
 
13
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До бандеровче На тебе пък кво ти е толкова комплексираното като чуеш думата руснаци???? Явно доста са те е*али и затуй позеленяваш от яд Или пък ,защото те могат,а вие украинците ,освен да локате горлика ли как беше вашата водка и да лапате на чужденци пи*ката,друго не умеете Доказано през вековете И поляци са ви онождали и германци и руснаци ,сега са наред американците Вие украинците ще си останете завинаги оноден народ Ние поне имаме истинска история ,а вие НИЩО
120
14
 
13
 
! Отговори
коко перник преди 9 години
А *** Обамчо ни приветства, дори ни хвали,че приемаме братята му от Африка!Е докога ще дращите, а няма да направите нищо да махнеме негроците и арабелите от България?Ще почнат и жените ви да оправят!Големи пидали с клавиатуре сте!
119
18
 
15
 
! Отговори
наете ли ,че преди 9 години
България има износ на глава от населението 3700 долара на година Росия има среден износ на калпак 3300 долара на година.Тоест малка България е по-конкурентноспособна от роССия на дон ***.И това е при всичките им мераци за развита нация, величие и пр. шит :))
118
14
 
13
 
! Отговори
светлото бъдеще преди 9 години
Обамата го е натокал за *** хем голям , хем черен, хем с мирис на шистов газ...
117
7
 
12
 
! Отговори
до 160 преди 9 години
"nepriemlivo amerikantsite da se meshat v Evropa"Те не се мешат, ние ги викаме на помощ срещу руско-монголските пълчища, които ПАК заплашват Европа!!Тоя път ще сме подготвени!
116
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
malko money sa prastat za da moe narodo motivirano da kr'adne ot trabite nafta i gastia 2-30 miliona ste stigna kolkoto za kofi, burgii i lekoplasti
115
24
 
14
 
! Отговори
до Shark преди 9 години
Цялото население и инфраструктура на Русия е залепена до Европа, връзките с Азия са нищожни, а и азиатите нито имат технологии, нито нито са богати клиенти като европейците.Така че Русия е напълно зависима от Европа!
114
8
 
17
 
! Отговори
edin преди 9 години
V 21vi vek e nepriemlivo amerikantsite da se meshat v Evropa!
113
3
 
5
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Болен мечтател.
112
11
 
25
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Изолирана от кого??!! От САЩ и Европа, това далеч не е целия свят, макар че се мислите че сте. Азия и Южна Америка са с Русия, да не забравяме и Сърбия и Турция, която изнесе цялата си продукция към тях. А сега кой е изолиран!!!
111
9
 
7
 
! Отговори
tt преди 9 години
Teq dwamata se smeqt i darzat kato stari giuwendii,tripolowi degenerati.Putin ste im razkaze igrata i na amerikanci i na fasagi.
110
11
 
24
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Голям смях. Тия пари дето са ги отпуснали ще им стигнат само за курабийки. Но пък Путин може да им прати пирожки с олово.
109
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДАЙ БОЖЕ!
108
0
 
36
 
! Отговори
Атила до 156 преди 9 години
Пръдник, да ти имам житейските радости... ***! А украинците да не преядат с 23 млн! Да ги разпределят и да купуват енергоспестяващи уреди, както каза Кличко.. Обикновените хора не са за осмиване де. Вчера единият ухилен от снимката едва не го линчуваха и като видя на къде отиват нещата се изниза от МайданЯ като пръдня, другият не посмя да слезе от колата. Зима иде.
107
1
 
42
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Синът на другаря Байдън " работи " в борда на директорите на най-голямата петролна компания в Украйна , като компания му прави не кой да е , а синът на др. Кери - по фамилия Кон / естествено че е евреин /
106
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
УПЛАШ,уплаш, много си строшен
105
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя *** не знае ли нашата славянска пословица :"Всяко зло -за добро! "