Германия не вижда Украйна като член на ЕС и НАТО

Виждам само партньорски отношения, заяви външният министър
23 ное 2014 19:26, Александър Попов
85
Германия не вижда Украйна като член на ЕС и НАТО
Снимка: Reuters

Виждам партньорски отношения на Украйна с НАТО, но не членство, заяви германският министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер в интервю за сп. "Шпигел".

Според него също така е нереалистично да се говори за присъединяване на Украйна към Европейския съюз в близко бъдеще. По думите му икономическата и политическата модернизация на страната е "проект за няколко поколения".

"Затова сега няма особен смисъл да се спекулира за членство на Украйна в ЕС", каза Щайнмайер и призова украинските власти да предприемат необходимите реформи.

"Повече от 20 години след независимостта хората в Украйна заслужиха тяхното правителство най-накрая да започне решителна борба с корупцията и лошото управление и наистина да предприеме основни реформи", заяви той.

Министърът предупреди да не се прекъсва диалога с Русия и да се избягва ненужно изостряне на отношенията с нея.

"Словесната изостреност достигна опасно ниво по време на срещата на върха на Г-20 и след това", каза Щайнмайер.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
6
 
! Отговори
ЕС преди 9 години
Е как да ги искаме?Ние искахме да подпишат с нас търговско споразумение, не да ни вкарват във война.
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Добрия Чичо СамМай не си разбрал какво казват германците - "не ни трябва съюзник, който веднага след като го приемем ще ни кара да воюваме срещу Русия"
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 50Те го изпуснаха още когато им отказахме донорската конференция преди една седмица.Те си мислят, че Барозу е Путин - прави каквото обещае.
49
0
 
14
 
! Отговори
Ами така е... преди 9 години
А те украинците,какво си мислеха.....то това са европейските ценности и атлантическите приятели----показват ти морковчето и почваш да бягаш след него.....и никога няма да го достигнеш...А през това време са те ошушкали и си останал гол,бос и гладен.......Това е то--демократични ценности...
48
3
 
1
 
! Отговори
bobi преди 9 години
RAZCEPVANETO NA UKRAINA E DELO NA CIONISTITE STIGA S TIA ZABLUDI DADOHA KUP PARI DA SEIAT RAZRUHA
47
3
 
8
 
! Отговори
бг преди 9 години
Всички които са замесени с долнопробната хазарска хунта требва да бъдат държани отговорни за зверските убийства.Това включва американци,германци,евреи,французи,англичани(варвари),поляци,румънци,норвежци,шведи,датчани,канадци,белгийци,литовци.
46
2
 
11
 
! Отговори
бг преди 9 години
Хиляди етнически руснаци беха зверски убити,военен трибунал требва да преследва виновниците.
45
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На ЕС не им трябва още един Троянски Кон на Русия
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По добре да си върнат Янукович" и да подпишат търговско сътрудничество с Русия, инак тая земя наречена Украйна я чака само война и разруха!...
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за какви милиарди говорите, че хвърляла Германия? А колко изкара от бившите соц държави, фалирайки икономиките им и заемайки пазарите им? М? Че кой инвестира в Турската икономика и в чии пазари се настани тя? М? Аре сега да заделят от парата и да си трайкат, да не им се случи хиперинфлацията от преди втората световна.
42
13
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
И защо мислите, че Щайнмайер говори това, което мисли? Само защото на вас така ви се иска ли?
41
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото няма руски войски в Украйна според 86% от руснаците, толкова и Украйна няма да влезне в НАТО пак според 86% от украинците.
40
0
 
9
 
! Отговори
Мунч0 преди 9 години
До todor-47Този сценарий не беше ли подготвен за нас с първия мандат на Боко-Тиквоко?!?
39
1
 
26
 
! Отговори
кикимора преди 9 години
А ***, Тиквю и цялата предателска сбирщина остро осъдиха поведението на Русия след инструктажа във Вашингтон и горещо приветстваха приемането на Украина в НАТО и ЕС.Е сега я втасахме след като започнаха да се отмятат половината страни в ЕС.
38
0
 
18
 
! Отговори
Яйценюк преди 9 години
Ами сега? Оти ги продадохме тръбите за жълти центове?
37
1
 
20
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Немците скоро ще изтрезнеят!!!
36
1
 
16
 
! Отговори
вера преди 9 години
А колкото до изказванията на Щайнмайер и Меркел не ви ли прави впечатление, че тези двамата напоследък май малко се разминават. Интересна ситуация се получава в Европа напоследък. Може и да започнаха да си отварят едното око.
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
oh ste se popukam da se kikotia. po ueskata tv davaha smeski kak na ukreta im metnali 10-ha tank4eta s koito da se 'oprat na moskovcite , a to da zemat doneckite patrioti da im gi sviat i da po4nat da si orat casnite kolhozi... gulem smueh, gulemukreikite da se zamisliat i da si priznaiat prodali li sa tanketata ili sa gi smenili za po dve kaci massss, dz dz dz ssssssss
34
2
 
3
 
! Отговори
вера преди 9 години
до 38Нета и лаптопите не са ги измислили американските политици да знаеш. Ама то ти си го знаеш, де.
33
3
 
29
 
! Отговори
Равносметката. преди 9 години
По евро ноз гледах репортаж по случай 1 година от майдана , в този репортаж хора които отначало са взели дейно участие на Майдана днес са тотално разочаровани и казаха ,че са били жестоко измамени,защото те излезли с идеята за промяна в страната за скъсване с олигархичния модел и за ЕС,вместо това на майдана взели превес крайно десни фашисти,а днес Украйна е фалирала държава която води война със собствения си народ и едни олигарси при Янукович са заменени с още по брутални такива