Вижте невиждания Припят

Дрон снима изоставения след експлозията в Чернобил град
Обновена: 25 ное 2014 15:21 | 25 ное 2014 15:00,
60
Вижте невиждания Припят
Снимка: Reuters, архив

Виждали сме стотици снимки от призрачния град Припят, изоставен след ядрената катастрофа в Чернобил от 1986 г., но видеото по-долу представя един различен поглед.

Дрон, собственост на Дани Кук, прелетя наскоро над града, за да заснеме под различен ъгъл останалото след трагедията. Филмът се казва „Картички от Чернобил“.

Това обаче не е автентичният Припят. В резултат на екскурзиите там много туристи са местили различни предмети, за да направят снимките си такива, каквито искат. Така че може да се каже, че градът има своя живот.

Учените са изчислили, че условията за живот в района на експлозията няма да бъдат подходящи за живот в близките 20 хил. години.

„Чернобил е едно от най-интересните и опасни места на света. Ядрената катастрофа повлия на живота на толкова много хора, включително и на моето семейство в Италия. Не мога да си представя колко ужасяващо е било за местните хора“, разказва Кук.

Вижте и заснетото видео:

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: видеоПрипятдрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
1
 
! Отговори
Иво преди 9 години
"Това обаче не е автентичният Припят. В резултат на екскурзиите там много туристи са местили различни предмети, за да направят снимките си такива, каквито искат. Така че може да се каже, че градът има своя живот." Ъъъъ,не. Местенето вдигането и докосването на предмети,особено такива от земята е абсолютно забранено. Бил съм там. Никой дори не помисли да промени нещо заради една снимка. Освен една стара празна бирена бутилка в една от стаите на хотела. Припят в голяма част е все още автентичен.
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 38Доста преди 86 съм роден. това което писах беше иронично към тъпака.
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През въпросното радиоактивно лято, а и следващото, всеки път като ме напечеше слънцето кожата ми ставаше на червени петна. Оттогава не са се появявали. Аз съм с матова кожа.
46
3
 
2
 
! Отговори
dido преди 9 години
Мдааа в Call of Duty 4 са го направили 1 към 1 :)))))
45
2
 
7
 
! Отговори
до 49 преди 9 години
извинявай,но да не би да си мислиш,че сега всички медии са независими и казват истината,да не си мислиш,че не се четат форумите и не следят кой и какво пише и мисли,че няма гонения ,през 2013г. ме правиха луд в нап заради писания по форумите,сега си мълча не коментирам убавците начело с кривоустата просто защото трябва да съм цял и да се грижа за болното си дете,но сега е гадно и измамно и хората си мислят ,че има демокрация ха,ха,ха-що не кажат на обществото колко млад народ е болен,какви боклу
44
3
 
7
 
! Отговори
до 38 преди 9 години
Явно си роден след 86-та година. Телевизия и радио имаше, но бяха подчинени на държавата, т.е. партията. Каквото партията кажеше, това се съобщаваше. На 1-ви май 1986 г. бяхме на манифестация, само няколко дни след аварията. Над нас се сипеше тих радиоактивен дъждец, а ние трябваше да славим същата тази партия, която ни беше изкарала под този радиоактивен дъжд. Че нещо си някъде си се случило ни казаха месец след това, но не цялата истина, увъртайки ни убеждаваха, че повод за тревога няма.
43
3
 
8
 
! Отговори
това преди 9 години
беше планирана катастрофа,след нея падна ссср и целия соц. лагер гадно е усещането ,че някакви *** някъде ти определят живота,само за миг и с 30 сребърника ти съсипват здравето,след чернобил страдам от щитовидната ми жлеза,а моята дъщеря е с новооткрит злокачествен рак ,който не се е откривал преди при толкова млади жени,а в клиниката е пълно с млади мъже и жени -просто епидемия и сега се мълчи и то по-гадно се мълчи,дано Бог накаже продажника извършил този съботаж/сигурно вече е мъртъв/
42
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Чернобил ни е научил на някакъв урок, то това е, че ядрената катастрофа е най-доброто нещо, което природата може да види от нас. Да става ядрена война и да се затриваме, за да може живота на планетата да се опази...
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
prirodata poleka poleka zavladiava grada i e krasivo, noooooooo opasno za milioni godini. tova miasto shte vzema oshte jertvi mil. godini.
40
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 42Чернобил беше диверсия на ЦРУ да компроментира Съветския съюз.Саше, Сашеее, мног си *** Саше.
39
5
 
11
 
! Отговори
българин преди 9 години
Чернобил е резултат от човешка грешка,за съжаление с ужасни последствия.По лошото е,че за аварията се мълчеше,че не ни казаха как можем да се предпазим доколкото е възможно.Ако ни бяха казали днес много хора щаше да са живи.Все пак става въпрос за авария в АЕЦ,след такава ъправляващите би трабвало да кажат на населението какво може да се направи за да се намалят последствията.За съжаление и тогава и сега страната ни се е управлявала от червени ***.
38
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чернобил беше диверсия на ЦРУ да компроментира Съветския съюз.
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
направо МЕТРО 2033
36
2
 
9
 
! Отговори
нона преди 9 години
... и някакви сталкери претърсват руините....
35
2
 
13
 
! Отговори
До 38, преди 9 години
Имаше, но какво даваха пак тях е друга работа. Няколко дни мълчаха, после подсурдинка с недомлъвки се каза, че в Големият брат нещо се оплескал и станала една.По това време бях в казармата и изкарах на тъй наречения "летен" лагер извън поделението. И така 3 седмици, та до средата на юни. В един момент започнахме да мерим по 2 пъти на ден фоновата радиация в определени места. Резултатите се съобщаваха по телефона в щаба. Но нас повече ни впечатляваше как дозиметърът реагираше на запалена цигара
34
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 32,Викаш, тогава радио и телевизия не е имало а ?
33
4
 
11
 
! Отговори
32, преди 9 години
и за Фукушима не казаха цялата истина. Нито навреме. Просто се случи във време, когато технологиите за комуникации между хората много напреднаха, докато Чернобил беше преди повече от 28 години. Тогава още ползвахме градските улични автомати с монети от 2 стотинки, а извънградски имаше на малко места.Но нека не се отклоняваме, моята или твоята особа не представляват интерес за ЯМ. Тя смята, че всеки от нас има да й дава мнооого пари и затова от ТВ-то ни плакнат всякакви "енергийни експерти".
32
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 35Викаш, братската съветска радиация е заобиколила БЪлгария, а ? еххх.. да хване човек сопата и наред да трепе ***.
31
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ужас, не на атома!
30
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чернобил си го гръмнаха местните чугунени ***. Техните потомци са най-лютите путинофили. Не знам колко поколения трябва да минат, за да се освободят от вродената им савецка идиотия.