Банди използват Facebook за трафик на жени и от България

Основните дестинации са Англия, Германия, Белгия и Холандия
22
Банди използват Facebook за трафик на жени и от България
Снимка: Reuters, архив

Директорът на Европол Роб Уейнрайт заяви в Лондон, че престъпни банди умело използват Facebook за трафик на жени, които впоследствие принуждават да проституират. Изрично са споменати като жертви жени от България, Румъния и Унгария.

Рекламирането на работа за детегледачки или чистачки по социални сайтове като Facebook често е дело на трафиканти на хора, които по този начин привличат млади жени, които по-късно превръщат в сексуални робини или ги замесват в други нелегални дейности, заяви Роб Уейнрайт, цитиран от БНР.

Попаднали веднъж в мрежата на трафикантите на хора, жените биват следени и контролирани с най-модерна технология, така че трудно могат да се измъкнат от престъпния свят, допълни той.

Директорът на Европол посочи още, че трафикът на хора е смятан за неособено рисков и много доходоносен, като бандите в този бранш успяват да печелят около 100 милиарда паунда годишно. Смята се, че близо 36 милиона души в света са жертва на тази модерна форма на робство, като поне 500 000 от тях са в Европа.

Повечето от жертвите в Европа са жени от България, Румъния и Унгария, а основните дестинации за трафик са Великобритания, Германия, Белгия и Холандия.

Ключът за решаването на проблема според Роб Уейнрайт е по-голямо сътрудничество и обмен на информация между агенциите, занимаващи се с тези въпроси в отделните държави.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: трафикFacebookЕвропол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Beep преди 9 години
(Sorry za lat.) Da pribavqt i Brazilkite,Polqkinite i Ukrainkite!
11
0
 
1
 
! Отговори
Здрасти преди 9 години
Познавам такива, които са свободни - сами си избират в кой "хотел" да работят ,отиват в 7ч., плащат си стаята и слизат в бара да, чакат клиенти на към 5-6 сутринта се прибират при мъжа и децата. Има и други, които ги оставя сутеньора на работа и си ги наглежда да не си губят времето , а парите им ги събира, за да не се чудят какво да ги правят
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само глупачка може да повярва на обява за работа от Интернет!
9
4
 
16
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Тази *** трафикантка от снимката следи и контролира секс-робините с най-модерна технология - електронен калкулатор.
8
14
 
7
 
! Отговори
kosmopoliten преди 9 години
te povezeto zeni v bg sa prostitutki ,niama nuzda da gi hvashtat vuv feisa,tam povezeto sa poziori ,a ima i mnogo pornozvezdi sushto ,kakto i bulgarski sushto taka ,ot bulgarkata stava samo prostitutka ,nishto drugo ,zenite na zapad rabotiat ,tuka sa sviknali vsizko nagotovo da poluzavat ,pomiarska naziafeisbuka e za tupanarite ,koito nishto ne praviat po zial den ,edin inteligenten zovek niama da stoi pred laptopa si zial den,kliukarite mezdu bulgarite gi narizam bezgrubnazni bulgari ,derzaite
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-добре да върнат изходните визи както преди 1989 г.
6
6
 
15
 
! Отговори
Ив преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯНе е вярно. Жертва не стават хората, които са наясно, а хората които са наивни. Най-вече млади момичета които учат примерно. В университета на какво ни учат? Да зубрим. А през това време нямаме никакъв реален опит в реалния живот. Човек от какво да се научи да живее и да се пази? Ми като излезе и го живее тоя живот, не зад университетската скамейка. Една зряла жена няма да се върже така лесно на измамнически обяви. Човекът с акъл има нюх за измамата.
5
1
 
11
 
! Отговори
бивш преди 9 години
Те и Мултигруп изнесоха *** за Италия през 90-те години с помощта на милицията/вече полиция/.Освидетелстваха ги по районни управления,продухаха част от освидетелстващите ги,като ги пръскаха с дезодорант "зелена ябълка" за аромат и друм с автобуси.
4
5
 
9
 
! Отговори
Розичка преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯГлупости, аз съм си намерила съвсем почтена работа в чужбина чрез интернет. Единственото ми предимство е, че говоря свободно език. Вярно, не беше чрез Фейсбук, а банална обява от няколко думи. Била съм свидетел как испанките си търсят и намират работа като детегледачки в Англия и Ирландия: по обяви за работа в интернет. Успяват да лъжат нашите момичета, защото толкова печелят от тях, че си струва да вложат много време и средства в зарибяването им. Изпипват го съвсем достоверно.
3
7
 
6
 
! Отговори
Розичка преди 9 години
Съвременно робство в демократичните Великобритания, Германия, Белгия и Холандия. Някъде даже държавата облага робините с данък печалба, тоест бюджетът на държавата се пълни и от робски "труд". Във Великата Британия пък предлагаха да се включи печалбата от робините във брутния вътрешен продукт, но не съм следила дали приеха предложението.
2
14
 
30
 
! Отговори
ооо преди 9 години
Още една причина да се забрани тази "социална" мрежа,изобретена от DARPA.
1
21
 
41
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
ТЕЗИ ЖЕНИ НЕ СА ЖЕРТВИ ,А СЕ ПРАВЯТ НА ЖЕРТВИ ! ТЕ МНОГО ДОБРЕ СА НАЯСНО ЗА КАКВО ОТИВАТ ! ДОРИ И 14 ГОДИШНО МОМИЧЕ НЕ БИ СЕ ДОВЕРИЛО НА ИНФО ЗА РАБОТА И ТО ВЪВ ФЕЙСБУК ! ЩОМ ЗРЯЛА ЖЕНА УЖ СЕ ДОВЕРЯВА НА ТАКИВА РАБОТИ ,ТЯ МНОГО ДОБРЕ Е НАЯСНО ЧЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА Я НАКАРАТ ДА ПРОСТИТУИРА И САМАТА ТЯ НА УМ СИ КАЗВА - АБЕ КВОТО СТАНЕ ,АКО МЕ НАКАРАТ ДА ПРОСТИТУИРАМ ЩЕ ПРОСТИТУИРАМ ,ИСКАМ ДА СЕ МАХНА ОТ ТАЗИ СКАПАНА ДЪРЖАВА И ДА НЕ МИЗЕРУВАМ ПОВЕЧЕ !