Бутни малко, да тръгне... самолетът!

При минус 50 машината буквално се залепила на пистата
Обновена: 27 ное 2014 14:30 | 26 ное 2014 12:13, Елка Василева
104
Бутни малко, да тръгне... самолетът!
Снимка: YouTube

Работници, които трябвало да летят с полет на авиокомпания „Катекавиа“, в буквалния смисъл бутали самолета Ту-134, чието шаси на температура от над минус 50 градуса било залепнало на пистата на летището в Игарка в руския Красноярски край, пише Утро.ru.

Инцидентът е станал вчера сутринта в зоната на вечния студ. „Според предварителната версия температурата на въздуха е паднала до минус 52 градуса и спирачната система на шасито на самолета, който бил на стоянка, замръзнала. Влекачът не могъл да премести машината на пистата за рулиране и пътниците решили да помогнат, като го бутнат, което е недопустимо, тъй като е можело да пострада обшивката на самолета“, каза Оксана Горбунова, старши помощник на западносибирския транспортен прокурор, цитирана от РИА Новости.

Пътниците от чартърния полет – около 70 души, дружно натиснали крилата на самолета. Видеозапис на случилото се се появи в YouTube.

Теглото на излитане на Ту-134 е около 47 тона.

По данни на източник на  Life News авиокомпанията е използвала смазка за шасито, непригодна за районите на крайния север. Тъй като самолетът стоял на зверския студ повече от денонощие, той просто залепнал на пистата и не можел да излети.

Прокуратурата е започнала проверка за спазване на законите за безопасност на полетите, така че да бъде оценена законността на действията на всички участници: летищните служби, авиокомпанията, екипажа и пътниците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"И "новината" в действителност е шега, нещо като флашмоб, сами можете да видите, че никой не напъва и не бута кой знае с какви усилия. И че най-малкото побутване води до тръгване на самолета."===Най-вероятно това е истината. Пасажерите са колеги. Отработили са вахта на крайния север и весело с настроение, шеги и закачки се прибират в къщи при семействата си.
56
7
 
11
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Е кво толкова станало Поне са мъже и са го бунтали самолета,а не като наште Кончити,дето а да падне под нулата и малко снежец с вятър да има и вече оревават как било бедствено положение Явно при руснаците ,мъжете им са мъже и жените им са жени А тука в ЕС нито мъжете ни мъже (Кончита Вурст) ,нито жените ни жени(Мисис България) Вместо да се подигравате,да ва видим,как щяхте да ридаете като бебета с колики,че трябвало да бутате ,че щял да ви се развали педюкюора
55
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СянкатаТова български сайт ли е?Защото само за руснаците пишатми какво да правят като 90% от коментарите са на руски *** и неориентирани атакистчета?Освен това хората трябва да се посмеят, а какво по-подходящо от подвизите на чукчите.
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един има 8-ми дан,пък някои за 200 де/а/на ще го преместят от Красноярск до Масква.
53
14
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Руснакът може само да бута масло....
52
5
 
9
 
! Отговори
Sasho преди 9 години
Граждани! Летете със самолетите на Аерофлот! Побързайте - останаха съвсем малко!
51
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не е самолет, а САМАЛЬОТ !
50
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А почему молчит СТРАНДЖА ? ----------------------------------------------------------------------- Гамна полный рот,боится расплескать...
49
10
 
22
 
! Отговори
Dublin преди 9 години
это русские мужики, а не солдаты НАТО, которые при -8 носят памперсы...
48
7
 
18
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 9 години
Не е проблем това, че са го бутали. Друго е проблем. Видеото, което г-же *** е пуснала, е със заставка на Десният Сектор - украинската неофашистка групировка. Някак си от самосебе си вече си се доказа, че *** НЕ е безпристрастна и е проводник на малоумната УкроФашистка позиция в Българските медии. Слава на такива люде. Слава Украины - Украине САЛО(сланина). Укропия ще затрие цяла Европа със себе си, и ние няма да сме изключение.
47
1
 
10
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Вижте статията в "БЛИЦ"-кратка,но съдържателна:там пътниците бутат самолета докато рулира и ....НАБЕРЕ СКОРОСТ!Сигурно са се качили в движение...
46
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е -50, както са облечени да е най-много -20
45
4
 
17
 
! Отговори
Сянката преди 9 години
Това български сайт ли е?Защото само за руснаците пишатНапишете че крава изяла прострени *** в Калкута или подобни важни неща
44
2
 
16
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Чета и се питам: Аджеба *** виждала ли е термометър? Накъде по скалата е НАД минус 50 градуса по Целзий и накъде е ПОД минус 50 градуса? Нищо чудно и така да е било! За нас, умниците, дето пониски температури от 20 градуса не сме виждали и усещали, остават само глупавите коментарии. Може ли човек да хване метален предмет с гола ръка при температура 30 градуса и пониска ??? Защо гумите на самолета да не замръзнат на пистата те не са ЗАЛЕПНАЛИ, а са ЗАМРЪЗНАЛИ !!!!
43
12
 
6
 
! Отговори
добра работа :Д преди 9 години
Това да не им е *** Лада, че да могат да бутат? И който има против да ладата е най големия *** освен здравината няма друго положително качество
42
4
 
8
 
! Отговори
1111 преди 9 години
Превода е много зле! И "новината" в действителност е шега, нещо като флашмоб, сами можете да видите, че никой не напъва и не бута кой знае с какви усилия. И че най-малкото побутване води до тръгване на самолета. Да не говорим, че хората са твърде леко облечени за да се повярва, че температурата е -50 градуса.
41
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имамае новина! Самолетите имапли шаси. И не стига че имали шаси, ами и залепнало на пистата от студа.
40
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е няма по-тъпо племе от тия чебурашки.
39
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До rusnakСила!! Мъжкари, не евро пед*ли!!:)хе, хе, мъжкари - най-обикновени пияни *** :)
38
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До rusnakБутането на самолет не го поврежда така, както да го стреляш с укро ракета, да знаете:)е друго си е да го гръмнат рашистки талибани.