Париж е най-добрият студентски град в света

Лондон и Мелбърн са на второ и трето място
26 ное 2014 17:26,
1
Париж е най-добрият студентски град в света
Снимка: Архив Reuters

За трета поредна година френската столица оглавява класацията "най-добър студентски град в света", съобщава френският в. "Фигаро", позовавайки се на класацията на QS Top Universities.

Британската класация, в която Лондон и Мелбърн са на второ и трето място, е изготвена на базата на сравняване на 116 големи градове в света по пет критерия.

Те са следните: класация на университетите в града, разнообразие на студентите, привлекателност на мястото, мнение на работодателите и разходи за живот. Тази година са били взети под внимание и други показатели, като сигурност, замърсяване, социален напредък и осезаема корупция - новости, които не успяха да изместят френската столица от челното място в класацията.

За да участва в подреждането, съответният град трябва да е с население над 250 000 души и да има поне две учебни заведения, включени в класацията на университетите на QS.

И трите града, оглавяващи класацията, обаче получават много ниска оценка за разходите за живот. Най-евтините градове за студентите са Мексико и Тайпе.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сред тези 116 града има ли някой български?