Ресторанти в Саудитска Арабия забраняват влизането на самотни жени

Решението е незаконно, твърдят правозащитници
26 ное 2014 15:40,
34
Ресторанти в Саудитска Арабия забраняват влизането на самотни жени
Снимка: Reuters, архив

Призиви за премахването на табели пред ресторанти в Саудитска Арабия, забраняващи влизането на самотни жени, се появиха в интернет, пише БиБиСи.

Основните искания идват от правозащитна организация, която твърди, че тези табели са незаконни. Един от собствениците на ресторанти, сложили забранителния знак, твърди, че поставянето се е наложило заради многобройните случаи на флирт в заведението му.

„Ще премахнем тези знаци, когато сме сигурни, че такива инциденти няма да се случват в нашите заведения“, категоричен е той.

Говорителят на правозащитната организация Халид Ал-Факри, възроптала срещу забраната, твърди пред саудитски вестник, че ресторантите нямат законовото право да поставят такива условия. „Това е извън закона и отразява личното мнение на собствениците“, твърди той.

„Ако ни забранят да посещаваме ресторанти, къде трябва да ходим“, пита жена.

Към момента ресторантите са едно от малкото места, на които жените могат да ходят непридружени от мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на мен ми е много интересно как точно ще се храни и пие сокчето една дама като тази на снимката в ресторант,кафене и т.н. хахаха един път гледах една такава ама от дома й вдига едно но по-късо покривало и хапва и всеки път така,нема такава смешка хахахаха ох горките жени имали нещастието да са управлявани от изтрещели лицемери силно "вярващи"или от откровено луди садисти-религиозни фанатици
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия неслучайно са с фереджета! Колкото арабели съм видял в Австрия и Германия по-добре че покрити ходят щото на хора не приличат и плашат и кучетата.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И пингвина душа носи -търси флирт с *** ***
22
0
 
3
 
! Отговори
до гурбетчийката преди 9 години
Това сте вие - ***
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е исляма-изродщини
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
-- Скъпа, да не излизаш без страстоубиицата! -- Скъпи, ама соса?-- Шшт, млъкваи, че ша останеш без глава зарад един сос!
19
1
 
9
 
! Отговори
някой преди 9 години
А на собствениците на ресторанти какво им пречат флиртовете - има ли кози, има и пръчове, т.е. има и оборот.Една сметка се прави ако се заведе собствената, по-друго се харчи ако сваляш някоя.
18
6
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
ХУБАВА РАБОТА АМА МЮСЮЛМАНСКА РАБОТА ! В ПРЕВОД НА ТУРСКИ -ГЮЗЕЛ ИШ ,АМА ЧИНГЕНЕ ИШИ ! В ПРЕВОД НА НЕМСКИ -ГУТЕ АРБАЙТ ,АБЕР ЦИГОЙНИШЕ АРБАЙТ !
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само чудя, свинското ли и смърди или тя самата смърди.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нещо не е наред с тази "новина" - там принципно сама жена, непридружена, не може да излиза от дома си, ако ще да е на 100 години, иначе с яденето е трагедия, всеки път повдигат покривката над носа и устата, за да вмъкнат нещо...а колкото до кутрето - ревностните мюсюлманки са и с ръкавици - който е ходил в Дубай, няма начин да не е разпознал саудитките
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха,това на снимката не е ли Благо джийзъса!!!
14
12
 
4
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Както при нас беше преди 1944 г ) И ДОСТА ВРЕМЕ СЛЕД 09.09.1944)Аз преди две години гледах тези момичета с ферджета -ей убавото си е убаво и под ферджето (лицето се виждаше ) и как пазаруваха в мола само -нашите жени могат да им завидт само .)
13
1
 
30
 
! Отговори
Феминистка преди 9 години
Ей,тези от Близкия Изток нямат да спирачка с простотиите.Като толкова много им пречат жените,нека си останат само мъже в тези ислямски,по-ислямски и най-ислямски държави,живеещи по законите на Шериата.Няма да имат ядове с незабрадени,влизащи в ресторанти,каращи коли и най-вече такива на които случайно им се е показал глезена над обувката и някой минаващ наблизо кон е изпаднал в сексуален екстаз.
12
5
 
6
 
! Отговори
Василиса Прекрасна преди 9 години
Е да де. Омешани са. Така е. Ама арабките не се мешат:)) То как да стане тая работа. Затова ще са си крокозъбели.
11
2
 
38
 
! Отговори
Ив преди 9 години
Бас държа че не жените флиртуват, ами при тях идват разни разгонени мъже, щото от толкова криене и срамуване от човешкото тяло направо са бръмнали. Верно само секс и разврат им е в главата. И защо? Именно защото тия неща ги забраняват повече и повече. Защото самите те разбират колко са извратени, обаче решават да прехвърлят гузната си съвест върху жените, те били виновни за падението им сигурно.... Абееее, аре у лево!
10
1
 
14
 
! Отговори
Василев преди 9 години
СА трябва да бъде бомбардирана с порно филми. Всякакви жанрове, хетеро порно, групоео, гей, лесби, с магаренца, с козички. Агент Алонсо Гонзалес ЦРУ.
9
3
 
7
 
! Отговори
Василиса Прекрасна преди 9 години
Пусни си клип с еврейски войнички. Има в ютюб. Има и грознички, обаче има и страшни парчета ;)))
8
2
 
15
 
! Отговори
въйвъй преди 9 години
Тия талибани са супер извратени сексуални маниаци. Тъй като в главите им само извратености те са стигнали до там да мислят, че и техните жени само за извратени неща си мислят . А пропо -аз съм виждал момичета от Бахрейн напр . с техните си черни чаршафи, но разкопчани а под тях-дънки и блузки-мога да ви уверя-наистина са красиви момичета! Само че не са ми изтекли лигите като на талибаните като видят някоя друговерка, особено и ако е руса.
7
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Василиса ПрекраснаТочно пък обратното, братле! Арабките, ако се поддържат както европейките, ще са страшни мадами. Има разбира се такива в нормалните държави и те са много красиви. А жените на това господстващото плене от Близкия изток, дето командва САЩ, са по-грозни и от Африка! Аз хубава еврейка не съм виждал!
6
9
 
4
 
! Отговори
Василиса Прекрасна преди 9 години
Абе кажете ми има ли по земното кълбо по анти секси жени от арабките? То не че и мъжете им са по добре де. Виж уж с евреите са от едно тесто , ама например Бар Рафаели ква мацка е само. Ми Шарън Стоун и списъка няма край.