Нова ваксина срещу ебола дава обнадеждаващи резултати

Ваксината се изпробва в САЩ
27 ное 2014 07:43, Анисия Иванова
19
Нова ваксина срещу ебола дава обнадеждаващи резултати
Снимка: Reuters

Нова ваксина срещу ебола, която се изпробва в САЩ, дава първи обнадеждаващи резултати, съобщиха информационните агенции, позовавайки се на учените от Националния институт на САЩ по  алергология и заразни болести.

Ваксината е разработена от института и фармацевтичния гигант ГлаксоСмитКлайн. Резултатите от първите клинични изпитания, в  които са участвали 20 здрави доброволци, бяха публикувани вчера  в "Медицинското списание на Нова Англия" (New England Journal of Medicine).

Под въздействието на препарата имунната система на  участвалите в изследванията доброволци е започнала да произвежда антитела, които противодействат на вируса Ебола.

Този месец доктор Антъни Фаучи, директор на института, каза  в Конгреса, че първите резултати са достатъчно обнадеждаващи, за да може САЩ да планират по-мащабно проучване в Западна Африка, започвайки още през януари в Либерия, за да се опитат да проверят дали ваксината наистина действа.

Белият дом поздрави изследователите, като нарече постигнатото "важен етап" по пътя към ликвидиране на опасността
 от опасния вирус.

Във вторник, 2 декември, президентът Барак Обама смята да посети Националния институт по алергология и заразни болести, за да благодари лично на доктор Фаучи и колегите му за усилията им в борбата срещу ебола. Обама има намерение да призове Конгреса да одобри отпускането през 2015 г. на допълнителни пари за тази цел. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: ваксинаизпитанияЕбола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обичайната схема. Вирус - ваксина или лекарства - ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ за фармацевтичните компании. Схема, която е стара, изпробвана и знаят, че работи. ***...
7
2
 
0
 
! Отговори
rainbou1 преди 9 години
Африканците почнаха директно да се договарят с Китай за суровини и САЩ просто им показа какво ще им се случи.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАЛИ СЕ СЕЩАТА КОГА ЩЕ ДАМ ДА МИ БИЯТ ТАЯ ВАКСИНА?? В АФРИКА ИМЕН С НЕЯ ЗАРАЗЯВАТ ХОРАТА!
5
3
 
7
 
! Отговори
ние, вие, те преди 9 години
ХЕХЕ ДОБРО УТРО МНОГО ЯСНО, ЧЕ В АМЕРИКА Е НАПРАВЕНА ВАКСИНАТА. НО НЕ СЕГА, А МОЖЕ БИ ОТ ПРЕДИ БЛИЗКИТЕ 2-3г, А ТОЗИ ВИРУС СА ГО ЗАПЛАНУВАЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ...ВСИЧКО Е НАПРАВЕНО ЗА ПАРИ И ЦЕЛ ДА СЕ УНИЩОЖАТ ПО БЕДНИТЕ СТРАНИ...........
4
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
преди 40 год от американска лаборатория пуснаха вируса на спина като обявихаче е от зелените маймуни в заир сега пуснаха вируса на ебола като оздравяватсамо болните в сащ изводите си ги направетевие кой печели от това големитефарц компании коитокомандват света и избират президенти
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези които създадоха в лабораторни условия вируса ебола ,сега същите ще пуснат на пазара и ваксина срещу вируса и пак някоя фармацефтична еврейска компания ще си напълни джобовете за сметка на страданията на (гоите) ,дето *** ги яли..в талмуда пише гоите -неевреите стоят по долу от животните и те трябва да бъдат принасяни в жертва на нашия-еврейския (бог) -дявола.
2
0
 
4
 
! Отговори
Елена преди 9 години
Дойдохме си на думата... Досущ като "гъшата хня"
1
3
 
2
 
! Отговори
да се отбележи преди 9 години
Що то ,6 болестта е измислиха краварите