След погромите обстановката във Фъргюсън се успокоява

Протестите и на други места в САЩ стихват
Обновена: 28 ное 2014 07:32 | 28 ное 2014 07:30, Александър Попов
13
След погромите обстановката във Фъргюсън се успокоява
Снимка: Reuters

След две нощи на насилие и грабежи напрежението в предградието на Сейнт Луис - Фъргюсън, вчера отслабна, предаде Ройтерс.

Още по темата
Протестите намаляха и на други места в САЩ, донякъде заради Деня на благодарността и мразовитото време. В Ню Йорк, където протестиращите обещаха в социалните мрежи да провалят парада в Манхатън по случай Деня на благодарността, бяха арестувани най-малко седем души.

В Калифорния при протести, блокирали пътни артерии в големите градове във вторник и сряда бяха задържани общо около 500 души. Около 90 души от арестуваните в Лос Анджелис бяха освободени за празника срещу обещание да се явят в съда, казаха от полицията.

Населението на Фъргюсън, град с около 21 000 жители, е предимно тъмнонокожо, а почти всички политически лидери и служителите на полицията са бели. В района на градската полиция, където се разрази най-ожесточеното насилие, вчера картината беше различна. Без протестиращи и при минимално полицейско присъствие в студения, но слънчев ден местни жители чистеха, лепяха пукнатите стъкла и обезопасяваха пощадените витрини.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Фъргюсън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А в Украйна защо краварите бяха против този подход?
5
1
 
12
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Фъргюсън доказа, че щатите са една жалка расистка *** и се намират на светлинни години от ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ, ДЕМОКРАЦИЯ В ЧИЕТО ИМЕ СЪТВОРИХА БЕЗБРОЙ ВОЕННИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ПФУ!
4
0
 
10
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Хаха е прав, Бог не случайно размеси езиците на хората, когато предвождани от Егоизма започнаха да строят кула до небесата. Днес янките повтарят експеримента с Вавилонската кула и налагането на един език- английски и една раса от ***. Те налагат един закон върху света, закон, който самите те не спазват в Хамерика! И тази кула ще бъде разрушена от Божия гняв!
3
1
 
8
 
! Отговори
Някой си преди 9 години
"местни жители чистеха, лепяха пукнатите стъкла и обезопасяваха пощадените витрини".... Май ми прилича, че Хамериканските власти са въвели и там доброволно-задължителния Ленински съботник?!?!
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес,айде сега ни информирайте и за времето в някой щат,сняг има ли,няма ли,вятър,мъгла?Спрени полети?Толкова сте банални и скучни,че няма накъде.Спирам да ви чета,Отивам в Дневник.Адиос.
1
4
 
13
 
! Отговори
Сянката преди 9 години
Явно вече всички са си откраднали каквото им трябва