"Европа е заинтересована от стабилността на Русия"

Първанов пред ТАСС: В изявленията на Путин има увереност и умерен оптимизъм
19 дек 2014 15:23, Елка Василева
17
"Европа е заинтересована от стабилността на Русия"
Георги Първанов. Снимка: архив, Булфото

Положението в Европа зависи от стабилността на положението в Русия. Такова мнение изрази в интервю за ТАСС българският президент /2002-2012 г./ и лидер на партия АБВ Георги Първанов.

Провеждането на годишна пресконференция от президента на Русия е много добра традиция, отбеляза Първанов.

Той посочи, че Владимир Путин е дал откровени и убедителни отговори на много въпроси, свързани преди всичко с развитието на Русия и нейните отношения с международните партньори.

„Надявам се, че тези прогнози ще се сбъднат и поетите ангажименти ще бъдат реализирани", каза Първанов.

"Ние сме заинтересовани от стабилността на Руската федерация, включително и в икономическата сфера. Смятам, че стабилността на Европа и на целия свят зависят от стабилността на всяка държава, особено на такива държави като Русия, която спада към великите сили“, заяви българският политик.

В изявленията на Путин ясно се виждаше увереност и умерен оптимизъм, които в този момент са нужни на обществото, каза Първанов, цитиран от ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
5
 
! Отговори
спекулант преди 9 години
Срива на рублата е спекулативен.Преди няколко години САЩ също си сринаха долара по този начин.Всичко е политика,освем това Русия не е СССР,вече няма КПСС и политбюро,и ако някой си мисли че тя може да бъде смачкана просто е ***.
10
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като Гоце е определил Русия за велика сила нека каже че рублата е велика също.
9
0
 
3
 
! Отговори
АС(-ът) преди 9 години
Г-н Първанов,предпочитам Ви!Браво!
8
0
 
0
 
! Отговори
Хм... преди 9 години
Европа е заинтересована от стабилността на Русия---------------------------Първанка в Бруксел не считат БГ за Европа - формално може, но неформално нямат БГ за Европа! Та какво е мнението на САЩ за стабилността на Русия!
7
12
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
МАРШ В РУСИЯ ПРЕДАТЕЛ ДОЛЕН..
6
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
другарки и другари, ... русия ВЕЧЕ е срината ... и политически и икономически. и причината за това се намира в кремъл, а не на Запад. Няма как да живееш в неофеодализъм през през 2014 и да очакваш успех.Колкото до желанието ви за връщане към комунизма и СССР, което неизменно свързвате с путин ... показва само колко далеч сте от реалността.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото и да им се иска на някой русофоби да се срине Русия,няма как да стане!Нека не забравяме че Русия има вторите поголемина валутно златни резерви-около 500 млрд долара,контролира и огромна част от световните енергоресурси!Ще имат трудности,но ще се оправят със сигурност!А пък и за никой не е зайнтересован от разпадаща се Русия и гражданска война там,поради простата причина че това е страната с най-големият ядрен арсенал в света,и при такава ситуация не се знае кой терорист какво ще докопа!
4
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя кой го пита та се мазни така?Дали и той като Сидеров не е впрегнат в пропагандата на руснаците срещу всеки и всичко.
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Действително е така, защото сривът на рублата се отразява и на други национални валути, които също започват да се обезценяват, украинците също са на ръба на дефолта и срив на двете най-големи държави в ЕС ще разтърси целия континент и пазарите.
2
8
 
23
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 9 години
Прав е Първанов .
1
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя пък отде изпълзя да дава изказвания каза ли Путин на еврогейците марш от Крим каза, каза ли и им да си обират крушите от Украйна каза, нато се оказа една мишка, а Путин ТИТАН .