Обама подписа за евентуални нови санкции срещу Русия

Москва: Това може да провали възможността за взаимодействие
Обновена: 19 дек 2014 10:15 | 19 дек 2014 10:10, Елка Василева
54
Обама подписа за евентуални нови санкции срещу Русия
Барак Обама и Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама подписа законопроект, даващ му допълнителни правомощия по въвеждането на санкции срещу Русия и оръжейни доставки за Украйна, съобщи ТАСС, като цитира комюнике на американския държавен глава.

Обама посочи, че Белият дом "няма намерение да въвежда нови санкции съгласно този закон, но той дава на администрацията допълнителни правомощия, които могат да бъдат използвани, ако обстоятелствата го изискват".

"Моята администрация ще продължи да работи в тясно сътрудничество със съюзниците и партньорите си от Европа, да реагира на развитието на събитията в Украйна и ще продължи да определя размера на санкциите в отговор на действията на Русия. Готови сме да смекчим санкциите, ако Русия предприеме необходимите стъпки", посочи Обама, цитиран от Ройтерс.

Руският външен министър Сергей Лавров обаче предупреди, че подписаният от президента на САЩ Барак Обама закон "За подкрепа на свободата на Украйна", заплашващ Русия с нови санкции, е способен за дълго да провали възможността за нормално взаимодействие с Москва, пише БТА. Лавров каза това в телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Джон Кери, съобщи руското външно министерство, цитирано от ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
2
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Долу шимпанзето!
34
1
 
1
 
! Отговори
дим дири дам преди 9 години
До Бобипонеже съобщаваш за броики жертви то само при нападението на Пърл харбър жертвите са над 1000 атаката е на 7 декември 1941
33
1
 
1
 
! Отговори
дим дири дам преди 9 години
До БобиКой е казал че нямят загуби???И това че Канада и САЩ са пращали някакви подкрепления не означава че участват активно с мобилизация и пълна сила
32
2
 
1
 
! Отговори
дим дири дам преди 9 години
До БобиАбе амсалак за каква война СССР сами са изкарали??Ти чел ли си книги история??Германия е воювала с почти цяла Европа.Хитлер губи по две причини.Първата и най важна е че отваря фронт в Африка и от там е искал да стигне до близкия изток и петролните ресурси.И това е основната му грешка.АКо беше концентрирал през Русия силите си сам се сещай.Втората прчина е наместа на САЩ с бойна сила след Пърл Харбърт.Преди това САЩ е помагала само с провизии
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия може да срине икономиката на сащ много лесно,като започне печатане на долари и разплащане с тях,но това печатане да бъде достояние за света,тогава всички страни ще загубят интерес от дорлара,защото ще знаят,че няма никакво покритие.
30
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В момента от руснаците по зле няма.Нямат 6анс дасе оправат никак.Путин само ги впряга ми как 6те каже че всичко е загубено подавам оставка.Тои 6те завър6и като Хитлер Садам и Кадафи.На там му върви работата.
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не заемам страна,но за6то и Руснаците не наложат санкции на Америка и ЕС.Нали са по велики от Америка Руснаците.За6то се тупът по гърдите Руснаците,товае причината на Путин дасе репчи на ляво и на дясно дасе пи6е голяма работа,зада може по този начин да печели избори.Ни6то не разбира от политика Путин,всичко излезна на яве.Сега Обама 6те държи Путин за гу6ката със санкциите докато не клекне нацяло.Няма друг начин.Много ло6о го хвана.
28
7
 
3
 
! Отговори
Браво на Банамата преди 9 години
Русия трябва да бъде смазана. Изолирана държава в,която рускините да се женят за мюсюлмани и узбеки и др. такива.Трябва да си цъкат с тяхната остаряла техника.Да ходят на мръсната Одеас и Сочи на море.Трябва да бъдат натирени веднъж завинаги.Иначе в България всеки е с промит мозък.Хората,които говорят чужди езици са прочели световната история и знаят,че няколко д-ви искат да владеят света,а България трябва да се съюзи с тази,с която ще има най-голяма изгода и това не е Русия! САЩ,ГЕРМАНИЯ,АНГЛИЯ
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
16 милиарда през 1941 г са сегашни 1000 милиарда! И руснаците признават факта, че именно помощите на САЩ са спасили Съветската държава! Но *** като Боби са с промити мозъцибоще от детската градина!
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 2616 млрд от 1941 до 1945 година :) на толкова са оценени помощите. Не, че Русия ги плаща де ...
25
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руския империализъм трябва да се озапти навреме!
24
2
 
2
 
! Отговори
Лавров преди 9 години
няма страшно, ще си го преместя в другия крачол. И рублата ще стане 200 рубли за долар
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Советским Союзом было получено истребителей 13981 , бомбардировщиков 3652 , гидросамолетов 206, разведчиков-корректировщиков 19, транспортных самолетов 719, учебно-тренировочных самолетов82. Всего 18659 самолетов. Крайне важно то, что эти самолеты появились в самое трудное для советских ВВС время. Так в 1941 году советская авиапромышленность передала фронту 7081 истребитель, а союзники поставили 730 истребителей (около 10%).
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СССР получил : 2 680 тыс тонн стали, 170+ тыс тонн алюминия, 29.4+ тыс тонн олова, 240 тыс тонн меди, 330 тыс телефонных аппаратов, 2 тыс радаров, 5 тыс радиостанций, 900 тыс тонн взрывчаткиВладислав Зубок отмечает, что важную роль сыграли поставки ценных металлов, без которых нельзя производить броню. Иначе не объяснить, каким образом СССР смог существенно увеличить производство танков.
21
4
 
12
 
! Отговори
морски преди 9 години
Докато съществува държавата САЩ,на планетата няма да има мир.Слава на Русия и руския народ!
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БобиОтново манипулации от твоя страна. Март 1941 г е приет съответния закон в САЩ и месеци по късно 150 самолета Hurricanes вече летят с руски пилоти в СССР. След което сащ помага с техник, муниции, суровини .. какво ли не още за едни 'кирливи' 16 млрд долара тогавашни пари.
19
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВЕЛИКА АМЕРИКА РЕСПЕКТ!СРИНА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ЗА МЕСЕЦ!ВЕЛИК ОБАМА!
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 17.Руснаците губят 30милиона,но после в Германия си наваксват и половината германци са руснаци.Сигурно много демократи като теб са с руска кръв.
17
3
 
13
 
! Отговори
ктт преди 9 години
До демократ до 16в историята на човечеството никога не е съществувал по ефективен войник от немския-въпросът е в колко пъти превъзхожда всички останали.Не е съществувал обаче и по луд народ от Руския,той никога не живял разглезено и винаги е воювал за Русия при каквото и управление да е бил . В крайна сметка каквото е решила Русия винаги това е ставало-винаги
16
4
 
13
 
! Отговори
хели преди 9 години
ако зависеше от вихрушката в Америка, президента им щеше да подпише и за заличаване на всичко, което им пречи да се чувстват господари на света, имат много натрупано оръжие, което трябва да пласират за да спечеляти понеже не могат да го направят, знаят много добре, че няма да им се получи, се чудят какво още да измислятно да се чуди човек на европейците, до кога ще им играят по свирката и ще търпят загуби за тяхна сметка