Протест в Брюксел срещу преговорите за търговско споразумение ЕС-САЩ

Синдикалисти е фермери недоволни, ще ги постави в неизгодно положение
19 дек 2014 13:30, Елка Василева
25
Протест в Брюксел срещу преговорите за търговско споразумение ЕС-САЩ
Снимка: Reuters

Стотици фермери и синдикалисти протестират в Брюксел срещу преговорите за създаване на трансатлантическа зона за свободна търговия (ТТИП), която според тях ще ги постави в неизгодно положение в полза на големите мултинационални компании, предаде Асошиейтед прес.

Земеделците запалиха огън и хвърляха бомбички тази сутрин край централата на ЕС, където само няколко часа по-рано приключи срещата на върха.

Обединени в коалиция, синдикалисти, защитници на околната среда и фермери изразиха опасенията си, че трансатлантическото търговско споразумение ще занижи екологичните стандарти и допълнително ще намали субсидиите за земеделския сектор, които вече и без това са орязани заради кризата.

Преговорите по ТТИП се проточиха цяла година, тъй като и двете страни се опитват да намерят съгласие във всички области - от сектора за финансови услуги до безопасността на храните.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
СЕМ преди 9 години
Журналистът не е редно да взима позиция, а да излага и коментира обективно фактите. В този сайт е налице драстична мозъчна антируска обработка. Съгласен съм, че това е търговски трик, който привлича симпатизира щото на Русия мнозинство от населението на България или нанавиждащите вулгарната политика на САЩ. Тези хора са над 80%от грамотното население на България. Въпреки това *** е мазна гнойна пъпка в върху българската журналистика.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе какви споразумения то догодина няма да има вече САЩ, а РАЩ разединени американски щати.
11
0
 
19
 
! Отговори
Юсую преди 9 години
Какво споразумение със САЩ-продажници. Бъдещето на Европа е в Евроазийския съюз. От това най-ги е страх американците.............
10
0
 
17
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Това споразумение е най- голямото безумие на Европа, То е в полза на на САЩ и вреда на страните членки. Янките изнудват Германия, като и държат златния резерв в САЩ и си развяват байрака, както си искат. Скоро европейските правителства ще са само едни лакеи на американските компании, а народите им- роби на янките, пфу, пфу, пфу!
9
1
 
15
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 9 години
Тези протестиращи със сигурност са рубладжий , атакисти и комунисти , дааааааа !
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много рехаво како ***. 4-5 изречения на кръст. А иначе на темите за Путин и Русия днес не мога да ви смогна.
7
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И в България имаше протест срещу това споразумение, но дежурните красиви и умни клакьори обвиниха участниците в рубладжийство. Тук който смее да подложи на съмнение правоверността на "вечна дружба със САЩ" бива задушен и оплют. Истината обаче е, че точно България най-ще е уязвима от това споразумение, защото досега ако е задушена от диктата на Брюксел, то не ми се мисли колко ще си патим от разни американски корпорации, но ние НЕ, това било страшен шанс за страната ни... Дупе да ни е яко!
6
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега на ЕС му предстои това, което се случи на българския производител, когато влезе в съюза- на колене.
5
2
 
30
 
! Отговори
От България преди 9 години
Всички разбраха че американците с натиска за санкции срещу Русия искат просто да си продават стоките и газта на Европа и то на по-висока цена. Само подкупните чиновници е ЕС не го разбраха и се обръщат че и навеждат пред Обамчо.
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още по- забавно е ако това влезе в сила. Американците, въпреки уж високите им стандарти, са бъкани с генно модифицирани храни и имат голяма концентрация на капитали. Дъмпингово ще смажат производителите на по- качествени продукти за сметка на цената и после ще си пробутват ***. Като нищо скоро ще ни забранят от ЕС и да си отглеждаме сами храна по селата, а ще изискат да се ползват лицензирани семена и породи.
3
0
 
26
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
До Анонимен 2Много си прав. Тук се прокрадва някакво минимално инфо по темата. Политиците ни преговарят (по-скоро са слушатели) и не дават почти никаква светлина за какво еджеба иде реч в това ТТИП. Даже са готови да подпишат всичко, което се иска от нас срещу едно голо обещание, че САЩ ще ни премахнат визите?!
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това споразумение дефакто ще унищожи дребния производител, фермерите и земеделците, които не могат да се конкурират с мегакомпаниите. ЕС е тръгнал по самоубийствен път, следвайки амбициите на САЩ. Накрая съюзът ще се окаже напълно зависим, този път от САЩ.
1
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Забавно е как подобни новини се натикват в трета глуха, за да ги прочетат възможно най-малко хора, за да не останат журналята без помощи от американското посолство.