Пакистан ще обеси 500 осъдени за тероризъм

Шестима осъдени от антитерористичните трибунали вече са били обесени
22 дек 2014 18:50, Елка Василева
5
Пакистан ще обеси 500 осъдени за тероризъм
Снимка: Reuters

Пакистанските власти смятат да екзекутират 500 осъдени на смърт в близките седмици, съобщи министърът на вътрешните работи на страната Чаудри Нисар Али Хан, цитиран от Франс прес.

Решението е взето няколко дни след терористичната атака на талибани срещу средно училище в град Пешавар на 16 декември, при която загинаха 148 души, от които 130 деца.

Нападението шокира страната и още на следващия ден премиерът Наваз Шариф отмени действащия от 2008 г. мораториум над изпълнението на смъртните присъди, издадени от антитерористичните трибунали.

Още по темата

В затворите на страната с население от около 200 милиона лежат около 8000 осъдени на смърт за различни престъпления, пише Франс прес.

Списъкът на 500-те, които предстои да бъдат обесени, вече е бил одобрен от властите. "Молбите за помилване на осъдените са отхвърлени от президента", каза вътрешният министър.

Шестима от тях, осъдени от антитерористичните трибунали, вече са били обесени тези дни с очевидното одобрение на значителна част от обществото.

Министърът допусна, че са възможни ответни действия на терористите. "Не можем да престанем да бъдем бдителни, ако искаме да отмъстим за жертвите на пешаварския атентат. Ние сме в състояние на война и ще спечелим тази война", каза Чаудри.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Офф, как все ще се намери някой умопомрачен да изръси някоя простотия, като тоя под мен!
3
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ПОЧВАМЕ ГИ---ИДВА 3--ТИ МАРТ --ДА ВИДИМ ПЛЕВНЕВЛИЕВ КАК ДА КАЖЕ КОИ И ОТ КАКВО РОБСТВО НИ Е ОСВОБОДИЛ ----сега СМЕ ПАК ПОД ТУРСКО--АМЕРИКАНСКО
2
0
 
11
 
! Отговори
читател преди 9 години
Достойна за подражание реакция.Така се защитава обществото.
1
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ВРЕМЕ Е И НИЕ ДА ПОСЛЕДВАМЕ ТЕХНИА ПРИМЕР