Западът престана да слуша думите на Путин

Не иска да разбере политиката му, пише руската преса
Обновена: 22 дек 2014 14:07 | 22 дек 2014 09:47, Елка Василева
224
Западът престана да слуша думите на Путин
Снимка: архив, Reuters

Новата вълна западни санкции срещу Русия показва границите на пропагандната политика на Кремъл - Западът престана да обръща внимание на думите на руските управляващи и очаква действия, пише в. "Ведомости", цитиран от Би Би Си.

Вестникът отбелязва, че новите санкции изглеждат жестоки на фона на сравнително мирните изявления на руското ръководство в последно време - Москва повтаря, че е заинтересована от мирен процес, че е готова да окаже хуманитарна помощ в югоизточната част на Украйна и да участва в уреждането на ситуацията там.

Западът не иска да разбере политиката на руския президент. Русия не предприема достатъчно действия по деескалация на конфликта - това за Запада е достатъчно основание да продължи политиката на санкции, с каквито и изявления Москва да съпровожда своето бездействие, отбеляза "Ведомости".

Още по темата

В сегашните ограничения в. "Независимая газета" вижда лишаване от перспектива за руския бизнес и посочва за доказателство незавършена сделка между един от най-големите германски химически концерни - БАСФ - и "Газпром".

Западният бизнес започва да свива дейността си в Русия. Германските фирми, работещи в Русия, са намалели с 3 процента. От 6000 фирми с германски капитал, развиващи дейност в Русия, почти 60 на сто са се оказали директно засегнати от санкциите. Като най-големи проблеми в. "Независимая газета" отчита ограниченията в проектите за финансиране, девалвацията на рублата и влошаването на икономическата конюнктура.

В резултат на това има забавяне на реализацията на конкретни проекти, отказване от тях, а също така и уволнения. Непреките последици от санкциите е възникването на недоверие между руски и чуждестранни партньори, заради което руските фирми все
по-активно работят не с европейски, а с азиатски компании, посочва "Независимая газета".

За момента ЕС не бърза да намалява санкциите. Напротив - санкциите, както показват последните събития, се усилват. И макар че не всички в ЕС поддържат тази позиция, да говорим за смекчаване на санкциите в близките месеци е твърде рано, посочва "Независимая газета".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още по темата: УкрайнаРусиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
2
 
2
 
! Отговори
ха ха преди 9 години
Няма значени колко въглеводородното джудже е затънало в собствените си *** - за форумните *** е велик :))
153
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да слушаш и разбираш някакъв ботоксов лалугер . Я го вижте на какво прилича все едно е клоун от цирка 1,50 см. монголокитаец . Руснаците са си крепостни селяни те да си го слушат и да му се радват .Тия хора са свикнали цял живот на варени картофи и е добре ,тия кадето доидат ушким на ванкация във много мразената от КГБ И КРЕМЪЛ, България после се върнат събират си багажа теглят си парите и бегом насам да копуват къщи да вадят разрешителни за постоянно пребиваващи. че видели живот и свобода .
152
4
 
12
 
! Отговори
ввв преди 9 години
Стига с тази пропаганда ! Това и по комунистическо не е било. Стига сте гледали САЩ и Русия , а вижте *** в която живеем. Ама нали си избираме да ни управляват пожарникар и физкултурник ?! После другите ни виновни ?
151
6
 
6
 
! Отговори
колио преди 9 години
Та да си продължим приказката за голямата бензиностанция та там някъде да всяко русенската вец 4 завода произвеждат 45/ от алуминия в света там дето правят колесарите някъде в урал половината титан, И половината хром и никел в световен мащаб.Общо взето само мед и уран нямат в големи количества. То ние ката сме най големия производител на мед в Европа го ду заради евроинвеститори.
150
13
 
19
 
! Отговори
колио преди 9 години
Какво произвеждат. РуснацитНай иновационения смартфон за 2012 година се казва йотафон и е руски. Всички коледари за боинг и аирбьс се произвеждат в русия. Всички ракети носители за наса също,
149
10
 
16
 
! Отговори
Спас преди 9 години
ДО 164 ...ПАКПералня се купува, веднъж на 10 години, но газ и бензин ЕЖЕДНЕВНО!!!!!!!!!!:))))))))) КОЙ ЛИ ПЕЧЕЛИ ПОВЕЧЕ??????:)))))))
148
3
 
0
 
! Отговори
Спас преди 9 години
172 ДА СЕ ЧЕТЕ до 164 , а не 165 СОРИ:))))))))))))))))))))))))))))
147
15
 
14
 
! Отговори
Спас преди 9 години
До До 165?????? не е точно така. Ако си гол като зад*ник, производството ти излиза скъпо, защото купуваш суровини!!!!! Каква индустрия имат в Люксембург и Саудитска арабия та хората са добре??? Истината е да имаш всичко(Русия) и да произвеждаш повече и качествено!!! За сега Русия произвежда КАЧЕСТВЕНО ОРЪЖИЕ което си е мноооооого голям приход!!! Постепенно ще завладява и други пазари! Все пак, когато суровините са ти евтини и са безкрайни, си 5 крачки напред!!!! МОЖЕШ ДА СЪЩЕСТВУВАш САМОСТОЯТЕЛ
146
14
 
8
 
! Отговори
Коко преди 9 години
до LORI Ако са купени от руснаци, ти си сигурен, че са руснаци, защото само те са способни да смажат собствения си народ само за да пробват някаква нова умност. Е, така стана и Чернобил, ама не били руснаци, а украинци - просто от дългото стоене под руския ботуш и човек деградира!
145
7
 
21
 
! Отговори
Lori преди 9 години
Докато враговете на Русия празднуват фалита й, на Нью-Йоркската борса се случват странни неща- индикатор Russia ETF, който постоянно е падал изведнъж рязко започнал да расте с много големи крачки. А стана следното-някой преднамерено смъквал цената на акции за а стигнат дъното и тогава ги изкупил по най-ниската цена, това основно акции на енергетически компании в Русия, които притежаваха чужденци. Това означаваше, че половината от приходи на тези компании отиваха в САЩ, а сега пред очи на целия свят с перфектен трик около 30% от тези акции се завърнаха в Русия/ новата им стойност около 2
144
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лада Нива е страхотна, с нея камъните в бъбреците нямат никакъв шанс!
143
11
 
13
 
! Отговори
До 165 преди 9 години
Товарищ, произведено е в Азия, но парите къде отиват - на Запад! Нещо не можеш да схванеш какво имам предвид? Да не си почнал с водките от рано? Да ти го кажа на по *** език - Западните компании произвеждат всичко в Азия, това е вярно, само че парите отиват при тях! Докато Русия не произвежда нищо, нито на нейна територия, нито някъде другаде. Като нямаш собствено производство и разчиташ само на природните ресурси не може да очакваш да имаш стабилна икономика!
142
8
 
15
 
! Отговори
Спас преди 9 години
До 163Путин казва 1, МАКСИМУМ, 2 години!! Но може и след 3 месеца:)))))))))))) Този период е нужен за да се изчистят от западните "гурбетчии"!:))) Те не са като нашите ***, дето се молят на "инвеститори", да идват тук и да ГРАБЯТ!!!!:)))))))))) Затова тук повечето работници вземат 380 лв!!!!! ..........
141
8
 
20
 
! Отговори
преди 9 години
До Анонимен 164Купих си миналият месец Лада Нива. По-добра е от Вранглер,а цената е 2.5 пъти по-ниска.
140
6
 
21
 
! Отговори
ОО боже преди 9 години
До Анонимен 164 A ти кога за последно си си купил нещо произведено извън Азия ?????????????????? Айде стига с тия митове за Западните супер -стоки Всичкото се прави в Азия и това си е А ако не бяха тия ресурси ,то никой нямаше да закача Русия Това го боли Запада,че не може да контролира тая огромна територия Неслучайно и Наполеон и Хитлер и сега се пробват да докопат ресурсите Явно е имало защо
139
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с тези ресурси бе, другари. Само с природни ресурси икономика не се гради! Какво е последното руско нещо което си купихте? Прахосмукачка, телевизор, ДВД, смартфон, пералня? Нема такова животно! Къде е вътрешното производство на Русия? Няма го! За това и икономиката им се срутва толкова лесно! Защото ако започне да се инвестира във вътрешно производство трябват пари, МНОГО ПАРИ, но Путин и заобикалящите го олигарси явно искат абсолютно всичко в тяхната гуша да отива.
138
11
 
5
 
! Отговори
До Спас преди 9 години
E Спасе този курс ли ти харесва .Този курс казва ре це си я .Точно Путин каза че им трябват 2 години за да се оправят.Според икономисти ,рецесията ще се задълбочава .Който си направи сам беля ,никой друг не може да му направи такава.Да си чувал тази хубава БГ поговорка...
137
2
 
16
 
! Отговори
преди 9 години
Миналият вторник западните партньори изтърваха 30% от общо 49% от акциите на Роснефт,дано има още един срив та да отърват и Газпром от американски и британски промишлен капитал,а когато цената на акциите се върне на 22-23 долара за акция,може да си купите отново,господа големи капиталисти.
136
3
 
8
 
! Отговори
Спас преди 9 години
До 159Аз съм в момента на юани. Просто имам доверие на Китайската Комунистическа Партия, ръководител и Водач на народа!!:)))))) А ако имаш доларчета, време е да побързаш и да се спасяваш:)))))
135
4
 
5
 
! Отговори
Спас преди 9 години
До Коко :))))))) Народните маси са тръгнали в момента след г-н Тиквич. А скоро такива като теб веселяци, ще отчетат "грешката" и отново ще запеят песента за "дружбата му двата братски народа" :))))) Важното е "пара да пада" и винаги в "челните редици":))))))) НапреШ!:)