Германия ще открие център за жени, изнасилени от джихадисти

Той ще приеме около 100 жени и девойки от Сирия и Ирак
23 дек 2014 08:24, Анисия Иванова
17
Германия ще открие център за жени, изнасилени от джихадисти
Снимка: Reuters

Берлин възнамерява да отвори център за оказване на помощ на жени - жертви на изнасилване от екстремисти от групировката "Ислямска държава", съобщи пред в. "Билд" германски министър, цитиран от Франс прес.

Министърът на икономическото сътрудничество и развитие Герд Мюлер разясни, че центърът ще може да приеме 100 жени и девойки от Сирия и Ирак, но не уточни къде и кога ще отвори врати тази институция.

Мюлер каза, че при посещение в Ирак е разговарял с пет млади момичета, пленени от ИД и групово изнасилвани от джихадистите. 

"Три от тях сега са бременни. Трябва да се погрижим за тези момичета", каза министърът. В средата на ноември анкетна комисия на ООН обвини групировката в налагане на терор в Сирия, масови кланета на хора от определени етнически и религиозни групи, обезглавявания, сексуално робство и насилствена бременност.

Германия е основната европейска дестинация за хората, търсещи убежище. Тази година се очаква броят на бежанците да достигне 200 000 души - с 60 процента повече, отколкото през 2013 г., когато беше отчетено увеличение от 64 процента в сравнение с предходната година.

През 2015 г. Германия се очаква да приеме около 230 000 бежанци. Масата от тях са от Сирия, но има не малко и от Ирак и Афганистан. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Tea_marian@yahoo преди 9 години
До 3.Няма интегрирани мюсолмани в християнски държави .Не живея в БГ. Ако ти си мислиш че са интегрирани си е в твоето съзнание . Религиозно се ръководят от Истанбул !Истанбул оказва натиск върху европейските правителства с подкрепата наСАЩ , да строят повече джамии ! Положението е плачевно в Германия . и германския народ негодува . Последният най голям протест е в Дрезден !
12
2
 
1
 
! Отговори
Тео преди 9 години
Кой им унищожи поминъка на тези хора?кой влезе под предлог че ще им закарат ДЕМОКРАЦИЯ (а мисълта им е да вземат богатствата им), а се помага на определени групи да тероризират тамошното население! Та нали ние Християните го направихме! Къде сме видели в най новата ни история мюсюлманска страна да е нападнала немюсюлманска? И след като им унищожихме страните им, и те дойдаха и ни почукаха на вратата ни, изведнъж станаха терористи. На това се казва ЛИЦЕМЕРИЕ господа.
11
1
 
1
 
! Отговори
Тео преди 9 години
Кой им унищожи поминъка на тези хора?кой влезе под предлог че ще им закарат ДЕМОКРАЦИЯ (а мисълта им е да вземат богатствата им), а се помага на определени групи да тероризират тамошното население! Та нали ние Християните го направихме! Къде сме видели в най новата ни история мюсюлманска страна да е нападнала? И след като им унищожихме страните ни, и те дойдаха и ни почукаха на вратата ни, изведнъж снанаха терористи. На това се казва ЛИЦЕМЕРИЕ господа
10
2
 
3
 
! Отговори
Тео преди 9 години
Да, наща Бай Ганьовцина няма край, и аз живея в Германия, просто по манталитет и култура никога няма да стигнем тях . Не знам кой ви плаща, или сте някакви пубертетчета, но ако на вас ви се случи нещо, ще ревете като отщирени. Сега в Дрезден имаше изпълнение, и това е пак от Източна Германия, бивша комунистическа страна, но от тях какво може да се очаква, едно голямо Нищо. Работя с хора от изтока, кокто нашия Бай ***, крадлив и завислив, мързи го да работи, но на думи са първенци.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знаят ги къде са! Явно големите сили нямат интерес да ги унищожат, имат интерес негласно да ги подкрепят и да им продават оръжие.....Трябва засипване с бомби, докато не е станало късно! Могат да ги унищожат за часове, ако решат, иранците също могат да го свършат...
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След 20-30 години ще се чудат какво да ги прават вече 2 поколение Талибани , както се случи с бежанците от Сърбия или криминално проявените кюрди в Германия , да но Германия не позволява на Медиите да публикуват такъв материла просто манипулативно прикриват някои неща
7
2
 
6
 
! Отговори
******************** преди 9 години
Germaniq po4va da gori maslo ve4e s tea 4ujdenci , po4vat da stavat mnogo , a konkurenciqta mejdu 4ujdencite stava brutalna , za edno rabotno mesto se sastezava6 s 1000 kandidata
6
0
 
6
 
! Отговори
Shark преди 9 години
До 6. А, то не се знае тази сметка дали не е без кръчмар. Ще видим
5
0
 
18
 
! Отговори
Shark преди 9 години
До do 2. Даа, и когато тея уж итегрирани решат да построят джамия по-голяма от катедралата в Кьолн тогава ще видиш от чии задни части излиза метана. Тази толерастия ще погуби Европа, защо бежанците не ходят в развитите азиатски страни, а? Защо в Япония са въведени ограничения специално за мюсулмани, сигурно японците са много прости че не искат да ги приемат и интегрират.
4
2
 
15
 
! Отговори
Tea_marian@yahoo преди 9 години
Германския народ е на протести , против бежанците !
3
13
 
6
 
! Отговори
do 2 преди 9 години
Аха, ти от Марс ли си? Да не би метанът там да е от задните ти части, които бълват и дивотии в този форум. За това плаща немския данъкоплатец. Простичко е. Приюти като този има много и с различни цели из Германия и немците с радост са готови да се плати за тях, че да може бежанците да бъдат настанени, въведени в немската система и интегрирани. Това е целта. Това че Бай *** по далече от шкембето си не вижда е друг проблем и то негов си проблем!
2
2
 
17
 
! Отговори
Shark преди 9 години
***! На югоизток от Турция всичко трябва да гори, докато не остане нищо. Друга оправия с тея *** няма, това е! Може да ви звучи грозно, но ако не се направи това скоро в Европа ще стане още по-грозно!! И в Америка също!!
1
0
 
9
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
Като се създават хуманитарни кризи се печелят милиарди от бежанци !Няма безплатни приюти вся някой ги плаща и все някой прибира парите.