Шиндзо Абе отново премиер на Япония

Новият му мандат е до 2018 година
24 дек 2014 10:53, Александър Попов
4
Шиндзо Абе отново премиер на Япония
Снимка: Reuters

Шиндзо Абе бе преизбран за премиер на Япония с голямо мнозинство от гласовете на депутатите в долната камара на парламента след победата на неговата Либерално-демократическа партия на предсрочните парламентарни избори на 14 декември, предадоха световните агенции.

Консерваторът Абе получи гласовете на 328 от общо 470 депутати. За другия претендент - Кацуя Окада от опозиционната Демократическа партия - гласуваха само 73 депутати.

По-рано днес и горната камара на японския парламент подкрепи нов мандат на Абе до 2018 г., отбелязва ТАСС.

Очаква се премиерът да обяви състава на новия кабинет по-късно днес.

Вече е факт новия министър на отбраната в новия кабинет - Ген Накатани. 57-годишният Накатани вече е заемал този пост.

Той смята, че Япония трябва да е способна да нанася превантивни удари срещу неприятелски обекти, ако бъде застрашена от нападение, добавя БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: ЯпонияШиндзо Абе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
До Анонимен преди 9 години
Човек като е глупав и не разбира започва със шаблоните. Вземи се ограмоти преди да даваш мнения по икономически въпроси. Животът в Япония никак не е лесен от 20 години насам поради астрономическия 2795милиарда йени дефицит. Хората се чудят как да излязат от дефлацията и постигат някакъв успех, понижавайки курса на валутата си. По каква "икономическа логика" става всичко нямаш идея, така че, не се напъвай. Гугълни abenomics за да прочетеш за какво става дума, може даже и да го разбереш...
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе ти луд ли си да сравняваш технологична Япония ,която има подплатена може би най-силната индустрия в света с изостанала и допотопна Русия,които ако не си разпродават ресурсите рублата им девалвира по икономическа логика,а не заради правителствени решения. Да не сравняваме изобщо доходите и стандарта на живот в Япония и Русия. Никаква база за сравнение. Направо е смешно.
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шиндзо Абе е известен с новия вид икономика която изобрети, нарича се "абеномика" и се състои в печатане на големи маси пари с цел поевтиняване на йената което трябва да доведе до стимулиране на инвестициите в икономиката. До сега добре - йената тръгна надолу, дефлацията се преборва, всички са доволни и си го преизбират човека. Никой не пищи че, става нещо лошо, както с рублата ореваха орталъка, защото знаят че, това е единственият начин да изплуваш на повърхността в тази измислена световна икономика.