Папата призова за край на религиозните преследвания

На тази Коледа има толкова много сълзи, заяви светият отец
Обновена: 25 дек 2014 14:46 | 25 дек 2014 14:44, Красимир Ангелов
64
Папата призова за край на религиозните преследвания
Снимка: Reuters

Папа Франциск призова в своето традиционно Коледно послание за прекратяване на "бруталното преследване" на религиозните малцинства, както и на насилието върху децата, съобщи ДПА.

В посланието си "Urbi et Orbi" (Към града и света) папата постави акцента върху насилието в света. Той настоя за прекратяване на "бруталното преследване" на "етнически и религиозни групи" в Ирак и Сирия и изрази съжаление, че "твърде много хора са държани за заложници или са избивани" в Нигерия.

Папата изрази също съжаление, че "много деца стават жертва на насилие и трафик", като тези, убити неотдавна в училище в Пакистан.

"Наистина, на тази Коледа има толкова много сълзи, заедно със сълзите Младенеца", каза Светият отец от централния балкон на ватиканската базилика "Св. Петър" пред хиляди вярващи се, събрали се на площада, и милиони телевизионни зрители по света.

Критикувайки безразличието, папата припомни и че прекаленомного деца умират, без дори да видят светлината, визирайки абортите.

"Нека Исус да спаси тези прекалено много деца, станали жертва на насилието и на трафика на хора или принудително направени войници. Нека Исус даде утеха на семействата на убитите миналата седмица в Пакистан деца", каза Франциск.

В посланието си той призова украинците да преодолеят напрежението, да победят омразата и да поемат по нов път на братството и помирението. Папата постави акцента и върху насилието на джихадистите в Ирак и Сирия.

Папата говори за множеството хора, прокудени от домовете си, за възрастни и деца, които са се превърнали в бежанци в Ирак и Сирия и по целия свят и подчерта, че трябва да е възможно тези хора да получат хуманитарна помощ, за да преживеят суровата зима и да се върнат в родните си страни.

Папата призова за мир и в целия Близък изток и прикани за голяма подкрепа за усилията на онези, които работят ефикасно за диалога между палестинците и израелците.

Франциск не пропусна да изрази солидарност с африканските жертви на епидемията от ебола и поднови призива си да се осигури помощ и необходимото лечение на хората в засегнатите от болестта страни.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
KOM6IATA преди 9 години
Bratia i sestri Bulgari , 4estita Koleda ! Ot sartse Vi pojelavam veselo prekarvane , zdrave , 6tastie i dobar jivot ! Pozdravi ot grad Antalya.
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ЛИЧНОСТ Е ПАПА ФРАНЦИСК!
9
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 9 години
Даже има и нежен,плах,стеснителен доклад на ООН.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички тези попове, равини и ходжи се пишат за посредници между Бога и човека. Моята вяра към Бога няма нужда от брокери ! Ако Бог е Един на кого му трябват з религии? На дявола , елигиите са манипулативни системи пробили в човечеството, родени от стремеж към надмощие от човека към човека
7
1
 
6
 
! Отговори
бг преди 9 години
Израел помага на джихадистите.
6
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 9 години
51
5
3
 
8
 
! Отговори
пак"пропуск& преди 9 години
И разбира се вараварското избиване наскоро на хиляди невинни хора от които няколкостотин деца в концлагер ГАЗА от вараврския,терористичен режим на "Израел"не се споменават сред останалите.
4
2
 
11
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Ще му повярвам когато от амвона публично пред цял свят заклейми световния демократизатор УСА и всички останали следствия .
3
5
 
9
 
! Отговори
пaпa пaпa чурa преди 9 години
Подстaвено лице , юдео-мaсон от низш рaнк - вечертa късно този същия учaвствa в оргия с мaлки децa , нaкрaя с брутaлни жертвоприношения. Нищо незнaете зa зaдкулисния свят и едвa ли някогa ще узнaете.
2
3
 
16
 
! Отговори
Какво прави ЕС? преди 9 години
Папата да каже ясно и точно, че мюсюлмани преследват и убиват Християни, а не да говори общи приказки, че по света се преследват религиозни общности!
1
9
 
13
 
! Отговори
2014 преди 9 години
Църквата с нищо не помага на хората , а ги зомбира .Църквите са реликва , антика от миналото.Трябва да ги запазиме като музей на една епоха и да гледаме напред в еволюционното развитие на човек .Не вярата в църквата ни е запазила , а вярата в добротата, правдата , род и родина . Църквата както и другите религиозни образувания са развъдници на социални *** и невежество .