Украинците все по-недоволни от живота си

Това мнение поддържат най-вече хората от размирния югоизток на страната
25 дек 2014 13:15, Красимир Ангелов
163
Украинците все по-недоволни от живота си
Снимка: Reuters

Недоволството от живота сред украинците е стигнало рекордни показатели през последните 10 години, сочи анкета на "Галъп", цитирана от ТАСС.

Жителите на страната оценяват качеството на живота си с 4,3 точки от 10 възможни - с половин точка по-ниско отпреди година. Според анкетираните икономическата ситуация в Украйна се е влошила за една година с 20 на сто.

Това мнение поддържат най-вече хората от размирния югоизток на страната - 80 процента срещу 51 до 62 на сто миналата година. Спад в икономиката констатират 66 процента от жителите на западните области срещу 55 процента през 2013 г.

Експертите на "Галъп" посочват няколко фактора, определящи според тях оценките за качеството на живота. Това са на първо място ситуацията в сепаратистка Югоизточна Украйна, валутните курсове, нивото на безработицата.

Мненията зависят и от социалната среда. "Ако чуваш отвсякъде, че всичко върви зле, започваш и ти да смяташ така, дори ако при теб нещата са наред“, обяснява Володимир Паниото, ген. директор на Киевския международен институт по социология.

"Вижте политиците. Те казват: всичко върви зле и занапред нещата само ще се влошават. Което не вдъхва сигурност", посочи той.

Ситуацията в страната се възприема различно и в зависимост от политическите симпатии на хората, изтъква "Галъп". В регионите, където повечето жители подкрепят властта, се дават и по-високи оценки за качеството на живота. А там, където са недоволни от украинското ръководство, господстват точно обратните мнения по въпроса.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: украйнаграждани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
германеца преди 9 години
Мъка брАтя украинци мъкааа. Изгонихте големия си брат. Сега ние германците ще ви затвориме предприятията. Ще ни купувате строшените коли и гмо храните ама какво от това. Нали ще имате кауфланд.
78
0
 
7
 
! Отговори
дамммм преди 9 години
До Рано е!---то и царевицата беше мухлясала....абе маАаани от такава любов.С такива"приятели" като американците--врагове не ти трябват.....По този повод,мексиканският президент каза--Да си съсед на САЩ е проклятие,не от БОГА....а от дявола!!!!
77
0
 
6
 
! Отговори
Я! преди 9 години
"Жителите на страната оценяват качеството на живота си с 4,3 точки от 10 възможни - с половин точка по-ниско отпреди година.."-цяла гражданска а война пък само половин точка спад в жизнения живот???тия или много са корави или наистина са живели много зле преди войната,което не ми се вярва ама съвсем.
76
0
 
20
 
! Отговори
Рано е! преди 9 години
О-о-о--о, много е рано да са недоволни! Недоволството тепърва ще идва! Толкова демократично ще бъде, че свят ще им се завие! И само гоерещата обич към братския американски народ ще им остане! Ще са щастливи само като продават страната си на братята американци! Нищо друго няма да им остане!Само една голяма любов. Ако не вярвайте питайте в България. Тя за един кораб царевица се продаде.
75
0
 
16
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Никой не може да бъде доволен с правителство , президентство , бизнесмени и поддръжници евреи !
74
2
 
37
 
! Отговори
тя преди 9 години
Ще им помогнем с евроатлантическите ценности!
73
15
 
14
 
! Отговори
Кличко преди 9 години
Ние сами си избрахме светлото бъдеще. Суверенна и независима държава сме.
72
2
 
33
 
! Отговори
Честита демокрация преди 9 години
А след 25 години преход хептен няма да са доволни и половината от тях няма да са в страната си.
71
3
 
41
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Обърнете внимание на под заглавието недоволните са в югоизточната част според медийната прислуга и твърдението на "Галъп" като че ли в останалата част са цъфнали та вързали ,но както винаги леко навеждане и новината е удобна .
70
5
 
38
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Нека да почакаме още малко, да дойде зимата...
69
1
 
3
 
! Отговори
do 83 преди 9 години
Osvobodila te e galavata ti,te speciqlno doshli za vas v Balkanskiq poluostrov,A zashto sega ne osvobodqt vashite bratq ot Kazan?Vie shte tarsite edno vreme ama nqma da go namerite,shte si ostanete prodajen narod,za tova vie trqbva da se upravlqvate ot golemite durjavi za da ne se unishtojite
68
11
 
2
 
! Отговори
до 94 преди 9 години
Пълни глупости...1. Трабант ......... обаче чакаш 10г. 2. Трабант, а не МПС 3. Трабант???........
67
1
 
35
 
! Отговори
иван преди 9 години
УРА , ИМА ШАНС ДА СТАНЕМ ПРЕДПОСЛЕДНИ В ЕВРОПА.....
66
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
преди 89 година карахме нови трабанти лади а сега 15 - 20 годишни трошки коя кола е най-хубава според мен новата новите коли за европейците и само за някои българи от бившите другари - олигарси и мутрафони .
65
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинците ако ведят първо нас как сме в ЕС, със сигурност ще обърнат тогава коня пак към Русия.
64
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който е мързелив,претенциозен,а на всичко отгоре и не много къдърен,никога няма да има подобаващ стандарт.През 89 бях на 26,имах добре платена работа,а на всичкото отгоре бях и ерген.След промените смених работата,а сега съм пенсионер и продължамвам да работя! Стандарта ми е сравнително добър и нямям от какво да се оплача.Като гледам около себе си и сега и преди реват и недоволстват тези,които за нищо не стават!Весели празници!
63
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако знаят какво ги чака.........
62
2
 
17
 
! Отговори
до Василев преди 9 години
"ни диктува и контролира смешната икономика с еврофондовете"Много странен начин да кажеш, че еврофондовете ни хранят.Имаш чувство за хумор.
61
1
 
34
 
! Отговори
до 6815 преди 9 години
Глупости, Украйна е много по-зле от нас. Настоящетото на България е като рай за украинците.
60
1
 
62
 
! Отговори
6815 преди 9 години
Настоящетото на България е бъдеще за Украйна - нарязани на скрап заводи, мутроолигарси , унищожено селскостопанство, безработица, емиграция на трудоспособното население, търговси вериги пълни със стоки ментета износ на капитали по посока запад, превръщането и в суровинен придатък ...смъртност демографски срив .....неща все познати в БЕ ГЕ ТО