Санкциите срещу Крим са парадоксални, оцени Чижов

2014 г. е станала "момент на истината" за отношенията на Русия с ЕС
Обновена: 26 дек 2014 21:09 | 26 дек 2014 15:54, Елка Василева
32
Санкциите срещу Крим са парадоксални, оцени Чижов
Владимир Чижов. Снимка: архив, Reuters

Москва е на мнение, че санкциите на ЕС срещу Крим са глупост и парадокс. Това каза, участвайки във видеомост, постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов, предаде ТАСС.

 "Гледайки последната порция санкции, възниква въпросът - преди такива мерки бяха съпровождани с изявления, че те са "точкови", насочени са срещу ръководството и нямат за цел да навредят на населението", каза дипломатът.

"Това, че икономическите санкции отрицателно влияят на икономическото положение на руснаците, е общопризнат факт. Последната порция от санкции е парадоксална. Ако от гледна точка на ЕС Крим е част от Украйна, значи рестрикциите срещу Крим са антиукраински  санкции", каза Чижов.

Той заяви, че това не са санкции срещу ръководителите на Крим, а санкции, които създават проблеми за нормалния живот на полуострова и подкрепи твърдението с примера, че забраните за внос важат и за климатиците. "Какво е това, ако не подкопаване на благосъстоянието на тази част от населението, която ЕС смята за Украйна? Някаква глупост", каза руският представител в ЕС.

По думите му отминаващата година се е превърнала в "момент на истината" за отношенията на Русия с Европейския съюз. Проблемите се трупаха отдавна, много преди в Киев да бъде извършен "държавен преврат", както се изрази Чижов.

Според него в основата на трудностите в отношенията между Брюксел и Москва е погрешното схващане на ЕС за неговата роля в света. Съюзът първоначално възникна, за да бъде предотвратена нова голяма война в Европа, в която винаги са били въвлечени немци и французи. После това се трансформира в изграждането на някакъв "блестящ храм на върха на планината", към който всички трябва да се стремят, каза Чижов.

Сега блясъкът на този храм е помръкнал  заради появата на много евроскептици и така се роди "Източното  партньорство", тогава бяха посети семената на тези разногласия, които оттогава се засилваха, разви тезата си Чижов.

Той съобщи, че в края на зимата се очаква посещение в Русия на върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини, но добави, че датата още не е уточнена.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарю ЧИЖОВ вие какво правите в ЕС време е да си заминавате да ви прибират паспорта и марш кьм прекрасната ви родина
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарю ЧИЖОВ вие какво правите в ЕС време е да си заминавате да ви прибират паспорта и марш кьм прекрасната ви родина
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КирилМного ви е страх колега. По-смело го карайте, че ще се откажете от шансовете си за свобода ако някой ви насочи и воден пистолет. Руснаците ще обедняват и могат само да дрънкат с оръжие но не са фактор. Могат да купят журналисти и водещи в Бг и да пробутват претоплени глупости и пропаганда, но не могат да водят. ЕС и САЩ водят световната икономика и НАТО е най-мощния сюъз в света. Руската армия е колкото един от родовете войски на САЩ, икономиката и колкото италия. Смятайте...
24
3
 
5
 
! Отговори
дедо Мано преди 9 години
До ИМПЕРИАЛИСТА някой попита ли самите украинци какво искат? Нещо нямам спомен за такова нещо. И не ми давай тъпите *** от Лвов и Галичината за това какво мислят украинците. В западна Украйна живеят бандеровски *** а не хора те не са лицето на Украйна! Капиш еврейска подлого?
23
0
 
12
 
! Отговори
колелото се върти преди 9 години
Свободните хора не са равни, а равните хора не са свободни.....
22
0
 
7
 
! Отговори
до тайгата преди 9 години
Тайга, тайга, светът пропусна този шанс, защото има много заинетерсувани шансът да бъде пропуснат. Войната носи много повече пари от мира, страхът дава много повече възможности за налагане на терор маскиран зад демокрация.... Докато се стремим към хартиени банкноти без стойност, вярваме на лъжи,които противопоставят етноси и потъваме в безумно консуматорство, което ни оставя по-празни и по-празни светът няма да се промени...
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аве *** а Китай къде го слагаш той колко войника има ??? ш....и хамерикански мекерета
20
19
 
6
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 9 години
Имперското мислене на русите е главната им беда. Украинците не са някакви крепостни мужици за да си ги купи Путин за евроазийски си съюз.
19
19
 
6
 
! Отговори
Велика Русия преди 9 години
При положение , че е най-великата и най-богата в света на на поземни богатства - руснаците имат среден стандарт на живот по-малък от този на Българите.
18
3
 
24
 
! Отговори
slovenia преди 9 години
До 16.Най много алкохолици има не в Русия а на Запад,справка нашето Черноморие нощно време.Ако срещнеш такава група не се знае дали ще останеш жив.И това са млади хора.Алкохолици има навсякъде
17
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 8.Вярно е,че Нато има 10. войника срещу един руски,но 9 от натовците са тре-ополови,а десетият е кончита.
16
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей го и тоя номенклатурчик, хем част от русия, хем украйна ,хем парадокси се получават, абе тея въобще не се чуват какво приказват. Оцапани в собствените си *йн@
15
17
 
6
 
! Отговори
Велика Русия преди 9 години
Русия е велика - там има най -много петрол. Те разчитат най-много на нефт и на нищо друго. Там има най-много алкохолици на човек оъ населението. При положение , че е най-великата и най-богата в света на на поземни богатства - руснаците имат среден стандарт на живот по-малък от този на Българитв.
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Берлин 2"до дупка" най-често означава до гроб. Въпроса е Европа бута ли Русия към гроба или я тегли от гроба. Защото ако я бута да внимава да не я хвае докато пада, а ако я тегли да държи здраво и да не пуска, току виж вместо да вкара Русия в гроба Русия вземе, че я измъкне от там.
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 3Когато задаваш посоката на някакво местоположение не е лошо да дадеш и отправна точка. Западната цивилизация гледана от Москва е Източна Европа, от Източна Европа е Западна Европа, но гледана от САЩ Западна Европа е източна цивилизация, а западна цивилизация ще са Китай и Русия. Така, че когато проклинаш някоя цивилизация уточни от къде ти плащат в момента поне да има отправна точка.
12
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЕВРОГЕЙСКИЯТ СЪЮЗ И то Америка го тика натам.Защото ЕС+Русия=Америка ***!
11
7
 
32
 
! Отговори
ЕВРОГЕЙСКИЯТ СЪЮЗ преди 9 години
Върви към своя естествен КРАХ
10
28
 
13
 
! Отговори
karte4ar преди 9 години
Тоя още е в сив. Ние БЪЛГАРИТЕ сме интилигентни и ще си претраем на един МАЛОЪМНИК :.....Който не разбира от ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕНОСТИ :....Простете му човека ощее в С.И.В. и си мисли це каквото каже москва товае меродавно *** като ПУТИН
9
10
 
29
 
! Отговори
МАНИЯК преди 9 години
До *** 8е щом са толкова зле руснаците що до сега не са ги отупали бе ***...аааа май защото са доста добре въоражени....аа дааа..Топол М...това онова....респект
8
41
 
14
 
! Отговори
ГАНЯ преди 9 години
заплатите в русия са по малки колкото социалните помощи за *** в Бронкс а цените същите НАТО има 10 войника на 1 руски ко се правят на велики алкашите Ще ги отупат по бързо от колкото отупаха ссср