Петима загинаха при наводненията в Малайзия

Над 160 000 са евакуирани
27 дек 2014 19:30, Анисия Иванова
2
Петима загинаха при наводненията в Малайзия
Снимка БТА

При наводненията в Източна Малайзия са загинали петима души, а в бежански лагери вече има близо 82 000 души, предаде ТАСС.

Общо над 160 000 малайзийци са били принудени да се евакуират от домовете си. Премиерът Наджиб Тун Разак днес посети най-пострадалия щат Келантан, където ръководи операциите по евакуация на местното население.

Спасителните дейности са затруднени от покачването на нивото на реките, което превишава допустимите норми с няколко метра. Въздушният транспорт е практически спрян заради лошото време, а в много щати е прекъснато електроподаването.

Синоптиците прогнозират, че времето ще продължи да се влошава, особено в източната част на страната, където утре се очаква усилване на валежите. Властите заявиха, че сегашните наводнения са най-тежките в страната за последните 10 години.

Премиерът на Малайзия междувременно се защити от критиките, че е играл голф с президента на САЩ Барак Обама на Хавайските острови въпреки наводненията. Направих това в името на подобряването на отношенията със Съединените щати, обясни Разак и обърна внимание, че Обама го е поканил още през април.

При това малайзийският премиер подчерта, че е следял непрекъснато ситуацията в страната и е прекъснал неофициалното си посещение, когато разбрал, че ситуацията продължава да се влошава. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
Господ не наказва никой защото няма такъв. Просто на хората им се иска да има
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАКВО ТОЛКОВА СА ПРЕГРЕШИЛИ ТА ГОСПОД ГИ НАКАЗВА ТАКА ГОРКИТЕ ХОРИЦА?