Путин дал евтини въглища на Украйна от добра воля

Президентът не отказвал реална помощ в трудни времена
27 дек 2014 14:09,
198
Путин дал евтини въглища на Украйна от добра воля
Снимка: Reuters, архив

Доставките на въглища и електроенергия от Русия за Украйна без предплащане е проява на добра воля на руския президент Владимир Путин, за да се окаже реална подкрепа на украинския народ. Това заяви пред ТАСС президентският говорител Дмитрий Песков.

Още по темата

Той потвърди съобщенията на украинската страна, че доставките на въглища са започнали.

"Президентът Путин, въпреки всичко, както той самият многократно е казвал, в най-трудните моменти никога не се е отказвал от последователната си линия на подкрепа на народа на Украйна и оказване не на евентуална, а на реална помощ в трудни времена и наистина вчера, с оглед на критичното положение с осигуряването на електроенергия, Путин реши да започнат тези доставки, въпреки че няма предплащане, което е условие за извършването им", каза Песков.

"Това е последователна демонстрация на политическа воля на президента Путин за оказване на реална подкрепа на украинците, особено в навечерието на Нова година", подчерта говорителя на Кремъл.

По-рано по телевизия Русия-24 вицепремиерът Дмитрий Козак съобщи, че е решено Русия да започне да доставя на Украйна 500 хиляди тона въглища и ако бъде постигнато допълнително споразумение, да достави още 500 хиляди тона.

Готови сме да доставя на Украйна до 1 милиона тона въглища месечно, за да се решат енергийните проблеми, които възникват в Украйна. Козак каза, че решението за енергийните доставки е взето по молба на Киев.

Енергоносителите ще се доставят по преференциални цени - като за руския пазар.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАЗАН Е БЪЛГАРСКИ СЛАВА НА КАБАРДИНО БЪЛГАРИЯ свобода от чуждия окупатор
127
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
слава на КАБАРДИНО вън рашистите
126
1
 
10
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
дА ТОВА НЕ Е РЕАЛНО,ЗАЩО ЗАПАДНИТЕ СТРАНИ НЕ ГО НАПРАВИХА, А САМО ЛЪЖАТ УКРАИНЦИТЕ И ТЕ БАЛАМИТЕ ОЩЕ НЯКОИ ИМ ВЯРВАТ. хВАЛА,ХВАЛА НА пУТИН И НА ГОЛЯМОТО МУ ЧОВЕЧНО ДЕЛО. сВЕТЪТ ДА ВИДИ ОТКЪДЕ ИЗГРЯВА СЛЪНЦЕТО. аБЪЛГАРСКИТЕ УПРАВНИЦИ НАЧЕЛО С БОЙКО НЕКА ДА ЧАКАТ СЛЪНЦЕТО ДА ИМ ИЗГРЕЕ ОТ ЗАПАДА.
125
2
 
6
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
зА УКРАИНСКИЯ НАРОД- ДА. нО АКО ТОВА ТАМ БЯХА НАТОВСКИ РИНДЖАРИ,С ТЯХ ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТЪПВА,КАКТО ПОСТЪПИ КОТУЗОВ С НАПОЛЕОН И ФРЕНСКИТЕ РИНДЖАРИ-ДА СИ ИЗЯДАТ КОНЕТЕ И СЛЕД ТОВА ДА ЦЕПЯТ СТАРИ ГРЕДИ И ДЪСКИ И ОТТАМ ДА ВАДЯТ ,,ТАХТАБИ,, ДА ГИ ЯДАТ И ДА БЯГАТ НА ЗАПАД.
124
8
 
3
 
! Отговори
АМИ ТАКА Е... преди 9 години
ЗА ДА ИМА ТОК В КРИМ------ТРЕБВАТ ВЪГЛИЩА!КАТО ПОЧНАТ РУСНАЦИТЕ ДА СИ ПЛАЩАТ И ПЪТНИТЕ ТАКСИ .....ЩЕ ИМ ПУСНАТ...И ВЛАКЧЕТО...И ТАКСИТАТА!ВСИЧКО СЕ ПЛАЩА ,БАКЕ ---И МАМА НА ТАТО НЕ ДАВА ,БЕЗ ПАРЕ...
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 1811 милиона тона въглища месечно бе *** баси тиквуна
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1 milion tona kemiur na den? vlak s 100 vagona vseki so 50 tona na vagon pravi 5000t na vlak ili 200 vlaka na den. Dano moskoveca e skril pod kemura po edna rota kazaci i defakto realno da pomogne na Ukrainskia narod da otstrani ukrutkute ot vlastta
121
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не само вьглища трябва да приготви и водоноски че вече се умирисаха *** на рускините
120
16
 
3
 
! Отговори
. преди 9 години
Рускaтa хумaнитaрнa помощ идвa в Укрaйнa достaвя водa и сол и се прибирa с въглищa,после се връщaт и ги продaвaт нa Укрaйнa и си взимaт труповете!
119
4
 
2
 
! Отговори
г-н Никой преди 9 години
А в Русия кога ще спре...?
118
0
 
1
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Абе къде ще ходи с това карате срещу бойното самбо? Виж, да беше изучил краф мага, да дойда, ама не.Б, много сме добре, мааме пръжки с лук и ги поливаме с червено вино, наздраве!
117
5
 
4
 
! Отговори
Путя обръща курса... преди 9 години
Списание "Билд" му предрича оставка през 2015."....ИЛИ *** ЩЕ ЖЕРТВА ОЛИГАРСИТЕ ---ИЛИ ТЕ НЕГО...!"Капитализма е сладък---и никой не иска да му бъркат в пълната паничка!/....най -малко комунистическите -капиталисти/
116
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МарксИ газта се плаща ама спират...
115
7
 
2
 
! Отговори
ЗА ББ.... преди 9 години
Нема страшно !Руската техника вече е доволно амортизирана и нема резервни части.Явно скоро нема да дойдеш ,Бате..ха,ха,хааааааааааааа...
114
3
 
12
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Токът си го плащат кримчаните, но бързо ще се реши проблемът. Руснаците правят електроцентрали всякакви и то отлични!
113
3
 
3
 
! Отговори
БРАВО ПУТЯ... преди 9 години
ВЕЧЕ СИ ПЛАТИ ТОКА ЗА ДЕКЕМВРИ!Остава още цела година след 1.01....
112
1
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Тук са и пак ще си идат по бързата процедура! Тези не знаят с кого си имат работа!
111
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След "уплахата" от съвецкото су24 никой не очакваше кораба на капитан Кук пак да се завърне, но ето пак са тук. А според троловете в тролската стая всички били подали оставки...
110
1
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
То тоя хеликоптер при лошо време не лети!)))
109
1
 
9
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Неочаквано бойната фрегата Доналд Дъг напуснала Черно море и се прибрала в първата американска военоморска база. Началникът на базата останал изумен от облика на моряците, чернокожите били побелели, а белите пък почернели. - Какво е станало с вас, запитал той моряците? - Руснаците ни снимаха, но ние се съпротивлявахме геройски и осветихме снимката, отговорили те.