Украйна пусна тока на Крим, но в ограничени количества

Електричеството обаче не достига, режимът продължава
27 дек 2014 12:38,
70
Украйна пусна тока на Крим, но в ограничени количества
Снимка: Reuters, архив

Украйна доставя електроенергия на полуостров Крим в ограничен режим. Заради недостига на електроенергия в Крим ще се наложи да продължи режимът на тока, съобщи днес министърът на горивата и енергетиката на Крим Сергей Егоров, предаде ТАСС.

Още по темата

В момента от Украйна получаваме 400 мегавата (максималният обем през последните дни беше 650 мВт). Системата сега работи в режим "до специално нареждане". Около 400 мВт е собственото ни производство, пиковото потребление е около 1000 мВт, затова сега компенсираме недостига с поетапно спиране на тока, обясни министърът.

Последната седмица Украйна на два пъти спря изцяло доставката на електроенергия за Крим. По този повод премиерът на Крим Сергей Аксьонов заяви пред журналисти, че с това Киев няма да успее да "постави на колене" полуострова, който гласува да се присъедини към Русия.

Руското правителство ще отпусне на Крим над 10 милиарда рубли като субсидия за изравнява на енергийните тарифи за крайните потребители до средните за Русия, съобщи ТАСС, цитирайки министър по въпросите на Крим Олег Савелиев. 

Днес стана ясно, че Русия реши да достави 500 000 тона въглища на месец на Украйна, за да реши енергийния проблем на Украйна. Руският вицепремиер Дмитрий Козак изрази надежда, че тези доставки ще решат проблема с енергоснабдяването на Крим.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: Украйнатоккрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КокоДокато Крим е закачен за Украйна ще има проблеми. Но рано или късно ще се откачат,те точно защото се откачиха останаха без ток и вода. Главите им пълни със сърпове и чукове. Да вървят да целуват портрета на Путин на стената и ще им стане светло и топло.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До зикоПутин пак се смили над тях и им дава евтини въглища. Що не им дадат от ЕС или янките.щото не са крадци като Путин. А Путин е като нашите манг.али - крадат и после ти продават откраднатото на половин цена.Затова само бой, еб.ан и сръбска музика за рашистите.
49
6
 
10
 
! Отговори
зико преди 9 години
Тези хохли пак взеха да крадат. Тока за Крим е руски по трасето през Украйна. Нещо е закъсаха много, тези украинци, няма Дон-бас няма въглища. Путин пак се смили над тях и им дава евтини въглища. Що не им дадат от ЕС или янките. Да ама не ония не са свикнали да дават, те само вземат.
48
5
 
7
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Доста хитро са го измислили. Режеш тока на полуострова и почваш да изнудваш братчето му за ресурси. Да видим до кога ще я карат така...
47
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Взеха да ми писват тези новини за Русия и Украйна. Нямаме си проблеми, че все ни занимавате с техните. Може ли всяка втора статия да е за Руси, Путин , Крим или Украйна? Адски сте зле, днес.бг- не сме Русия, че толкова да ни ангажирате с тях. На Бъдни вечер беяе същата работа- само русия и украйна. Днес се чества смъртта на войниците ни в кербала- само една мижава поснта статия, вместо да разгърнете материала. Е, то толкова си можете- друго е да препишете и преведете накриво
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
vajnoto e vodku da est
45
9
 
11
 
! Отговори
ХАН БАЛГАРИН преди 9 години
ДОКАРАЙТЕ 5-6 КУБИКА РУБЛИ И ТУКА ДА СА ГРЕЕМ, ЧЕ МАЙ ПО ЕВТИНО ИЗЛИЗА ОТ ДЪРВАТА.
44
3
 
10
 
! Отговори
Коко преди 9 години
До йогибеар преди 8 минутиРусия отпуска 10 млрд. рубли на Крим. Това колко е - 4$?195 милиона долара са. В Крим живеят 2 милиона души. Световната банка отпусна на Украйна 330 милиона долара, в Украйна живеят 40 милиона души. Направи сметка, на кой по колко! :)
43
3
 
16
 
! Отговори
Коко преди 9 години
До такатака преди -25 секундиНали им вдигна путин пенсиите. Ся тънат в охолство. Добре дошли в русия както се казва. И ние къв го ядем още къде се сближихме с тях.В Русия ток има, в Украйна няма. В Киев и още 5 области на Украйна също има режим на тока. Докато Крим е закачен за Украйна ще има проблеми. Но рано или късно ще се откачат, затова гласуваха хората. Всяко начало е трудно.
42
7
 
3
 
! Отговори
йогибеар преди 9 години
Русия отпуска 10 млрд. рубли на Крим. Това колко е - 4$?
41
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СВОБОЪДА ЗА КАЗАН СВОБОДА ЗА КАБАРДИНО тук путлерската цензура е брутална
40
4
 
3
 
! Отговори
така преди 9 години
Нали им вдигна путин пенсиите. Ся тънат в охолство. Добре дошли в русия както се казва. И ние къв го ядем още къде се сближихме с тях.
39
2
 
9
 
! Отговори
Коко преди 9 години
До Размисли и страстиНяма милиарди професоре, досега Америка кинти не са дали. МВФ дава малко, но там знаеш, бой с камшика до посиняване. А колкото до Донбас и Крим, професор Вучков, дори и вие много добре знаете, че там живеят руснаци. Това, че не искат да ги управляват нацистите от Киев е нещо съвсем естествено.
38
0
 
3
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
До Бръмчо Пуснали им 199 волта при 33 херца !
37
7
 
6
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
43 Путята отдавна е луд (изкрейзил) за връзване, *** в москал тия отклонения са масово явление
36
0
 
5
 
! Отговори
Бръмчо преди 9 години
Единицата мВт е миливат (една хилядна от ват-а). Стреснах се в началото, помислих, че иде реч за няква интегрална схема, а не за Крим!
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1.61 гном питински
34
4
 
2
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
до xx Бъркаш, бащата на *** е Голъм, а дедо му е бащата на Голъм мухахахахахахахаха
33
14
 
8
 
! Отговори
хх преди 9 години
Действията на джуджето диктатор все повече заприличват на колегата му Ким от КНДР. След още един мандат в СССР2 границите ще бъдат затворени и всеки неудобен ще бъде пращан в ГУЛАГ или заличаван. Все пак дядото на Путин е бил готвач на Сталин, добре е възпитал сина и внука си как се управлява едно царство
32
7
 
3
 
! Отговори
Размисли и страсти преди 9 години
Коко, ко, ко кокошко 38 Америка "само" им финансира държавата на украинците, то е много "скромно" някакви си милярди $.., но виж русия "помага" усърдно на Киев с окупация на земите им, вкл. въглищния район на Донбас, та да им го "дава" след това същия ***....